на головну

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЮ МІЛІЦІЄЮ ПІЙМАНА ГРУПА "КРИМІНАЛЬНИХ РОЗВІДНИКІВ"

(9.12.2003р.)

Міліцією в зоні ЧАЕС днями викрита нахабним чином діюча група злодіїв-металістів, яка тонами вивозила радіоактивно забруднений метал на "Велику землю". "Брати" лиходіїв було складно, оскільки кримінальні рейди організовував один з вахтовиків, що працював безпосередньо в Чорнобилі. Але міліцейська засідка дочекалася таки зручної нагоди…

…Деякий В., будучи одним з організаторів злочину, проживав у с. Зорин Іванківського району Київської області, наприкінці листопада вступив у змову з 6-ма знайомими-земляками - щоб учинити незаконний збір металобрухту в зоні відчуження ЧАЕС. Для початку той подзвонив у Чорнобиль до одного з подільників, щоб той забезпечив транспорт для вивозу сих "трофеїв".
…У пів-шостого ранку вони ушістьох сіли в "Таврію"(!) й рушили з рідного села в напрямку Дитяток. Не доїжджаючи КПП, авто зупинилося. Зловмисники, вибравшись назовні, пішли в обхід міліцейського посту. Здолавши пристойну відстань, ті продерлися через загородження з колючого дроту в домовленому місці, де їх уже чекав ВАЗ-2107, що належить працюючому на вахті в зоні П. Далі незвані гості, ледь втиснувшись в легковик, продовжили свій нелегальний рейд за довгою гривнею по шляху в Чорнобиль.
Витівки сих джентльменів удачі були споріднені подвигу розвідників, настільки ті забавно "шифрувалися". Вже в Чорнобилі вони сідлають приналежний транспортному комплексу ДП "Чорнобильсервіс" УАЗик й направляються в район піщаних кар'єрів поблизу пункту захоронення радіоактивних відходів "Буряківка". Увесь "робочий" день ся бригада знімала з розукомплектованих вантажівок ГАЗ й ЗІЛ, іншої техніки, що брала участь у приборкуванні атомного монстра, запчастини з кольорового металу (в основному, мідні трубки). Запасшись 85-кілограмами мідного добра, лиходії відразу порізали його на дрібні шматочки, й відвезли в Чорнобиль, а затим приховали в лісі ближче до виїзду з зони відчуження.
…У Чорнобилі бригада гостинно розмістилася в гуртожитку, де коротав довгі дні вахти їхній подільник. Рано уранці наступного дня компанія в тім же складі з'явилася вже в околицях с. Черевач, де узялася експропріювати "погано" лежачі вироби з чорного металу. У цей раз улов збирачів мало-мало не дотяг до 6 тонн радіоактивно забруднених залізяк!
Але на цим подвиг кримінальних "розвідників" не закінчився. У надії на кіношний "Happy and", зграя злодіїв знову зважилася прошерстити могильник техніки на "Буряківці". Навички попереднього візиту дали можливість лиходіям поцупити ще майже 200 кг різних запчастин, що відразу пустили на брухт. У Чорнобилі ті в нахабну намагалися збути вкрадений метал деякій скупниці, яку знаючий народ прозивав тут "Попівною". Але панянки вдома не виявилося, й компашка, в обхід посту "Дитятки" тим же шляхом, було, узялася переправляти украдене в зоні ЧАЕС добро. Так от невдача: пильні співробітники окремої роти охорони при ВДСО Славутицького МВВС уже "просікали" маневри незваних гостей чорнобильського Полісся. У зручний момент міліціонери затримали лиходіїв-металістів, причому на гарячому. Правоохоронці порушили кримінальну справу по ст. 213 й 265 КК України, і тепер перевіряють підозрюваних на причетність до скоєного раніше подібного криміналу, адже "фігуранти" надто привільно й підозріло знаюче тут господарювали...

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області
Геннадій Карпюк



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera