на головну
ПРИСТАНИЩЕ ДЛЯ ЗЯТЯ

16.12.2003 року

О восьмій годині ранку у Фастівському відділу міліції пролунав дзвінок, телефонувавший стурбованим голосом повідомив, що в місті на вулиці Дружби виявив тіло чоловіка з рубаними ранами голови.
Слідчо-оперативна група під керівництвом начальника слідчого відділення Юрія Дубчука, яка терміново виїхала за місце події, блискуче справилася зі своєю задачею, і за годину злочин був розкритий.
Особу постраждалого, 39-літнього Олексія, вдалося встановити швидко, допомогли жителі вулиці.
Під час огляду місця події, відразу стало зрозуміло, що злочин був вчинений в іншому місті, адже нанесені смертельні поранення мали залишити характерні сліди, а вони були відсутні, навіть відбитків взуття не вдалося виявити (пізніше з'ясується, що зловмисник був лише в шкарпетках). Однак досвідчені опера, яким приходиться розслідувати різноманітні заплутані справи, були переконані, що ту тоненьку ниточку, яка повинна привести до фінішного клубка, потрібно лише уважно шукати. Місце, де виявили тіло і всю вулицю, довелося обстежити по сантиметру, і наполегливість правоохоронців увінчалася успіхом: ланцюжок ледь помітних крапельок крові тягнувся до подвір'я п'ятдесятилітнього Івана, тестя покійного.
Господар, який займався своїми справами, був шокований візитом міліції, адже вважав, що приложив не мало зусиль, щоб "замести" сліди й зняти із себе підозру, і на таку оперативність не сподівався. Та поставлений перед фактом, змушений був зізнатися в своєму злочині.
...На прихід зятя Іван не чекав, і хоч той завітав майже опівночі, та ще й напідпитку, все одно був радий гостю. І не дивно, адже на даний час він проживає сам, так як дружина відбуває покарання в місцях позбавлення волі за збут наркотичних речовин.
Зустріч родичі "обмивали" по прискореній програмі - чим більше, і чим швидше, і вже за годину ледь повертаючи язиками несли всяку нісенітницю.
З чого почалася сварка, Іван навіть до тепер не в змозі пригадати, не пам'ятає він і ту мить, коли сокира з'явилася в його руках, і як наніс Олексію декілька ударів. Прокинувся чоловік під ранок з важким похміллям і страшним передчуттям, а сліди крові і неприродна поза зятя підтверджували Страх і відповідальність за вчинене вбивство підказували, що від тіла, як най скоріше, потрібно позбавитися...
Іван так поспішав, що лише на подвір'ї, де грузив в сутінках закривавлене тіло на тачку, відчув як босі ноги сковує холод. Піклуватися про особисте здоров'я не було часу, день швидко набирав повноти, і чоловік крадучись потягнув важку поклажу подалі від будинку. Однак острах зустрічі з ранніми перехожими змусили зловмисника скинути свою жертву під паркан у кінці вулиці, де згодом і було виявлене тіло.





АВТО СВЯЩЕННИКА ЯК ТРОФЕЙ

16.12.2003 року

В місті Обухові був викрадений автомобіль "Опель" наставника Свято-Михайлівського храму.
Пропажу свого авто, яке стояло біля храму, священнослужитель виявив близько півночі, про що відразу вирішив повідомити до міліції. Однак піднявшись до свого кабінету чоловік виявив, що і мобільний телефон та ключі від машини також пропали.
Прибулі правоохоронці встановили особу правопорушника, ним виявився сімнадцятилітній Богдан, один із робітників по найму, які допомагали священику ремонтувати храм.
В пошуках роботи молодик із селища Сокіряни Чернівецької області потрапив до столиці, та в столиці протримався він не довго, міський ритм життя був не для нього. Тож зібравши свої нехитрі речі пару бій подався на пошуки роботи до Київської області.
В Обухові Богдан зустрівся із наставником храму, який його пожалів - дав роботу і житло.
Хлопець виявився людиною "вдячною", і через десять днів, які він пропрацював у доброго господаря, "віддячив" своєму рятівнику - викрав "Опель".
Та не довго користувався Богдан автомобілем, видно водій із нього такий же поганий як і працівник. Пропажу правоохоронці виявили в лісі, неподалік від міста, щоправда пошкоджений. А от самий викрадач з місця пригоди зник, наразі ведеться робота по його затриманню.





ЗАБАВИ МОЛОДИХ

16.12.2003 року

Важко сказати, що штовхає молодь на злочини, чи жадоба наживи, чи пошуки розваг.
Не можуть відповісти на це питання й сімнадцятилітні Андрій та Максим з села Фастівець Фастівського району, які вчинили розбійний напад на свою землячку-пенсіонерку.
Пізно увечері, молодики, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, наділи маски і ввірвалися до старенької в будинок. До смерті налякана видом нічних візитерів, Марія Павлівна ледь не втратила свідомість, коли ті приставили їй до шиї ніж. На щастя розбійникам хватило здорового глузду не скористатися холодною зброєю, вони лиш прихопили єдину цінну річ яка була в господі - старенький чорно-білий телевізор. От тільки скористатися краденою річчю так і не змогли, адже були такі п'яні, що не змогли утримати важкого "ящика" в руках.
Додому любителі американських вестернів поверталися з пустими руками, щоправда це аж ніяк не відобразилося на їх веселому настрої.
Нещасна бабуся всю ніч протремтіла мов осиковий лист, а лише вранці вийшла на вулицю, зібрала те, що колись називалося телевізором, і занесла до будинку, з надією, що зможе відремонтувати свою єдину втіху.
Затримані правоохоронцями юнаки пов'язують свій "подвиг" з надміру випитим в той день спиртним, от тільки від відповідальності за вчинене їх це не звільняє.
По аналогічному сценарію стався грабіж і селі Ярошівка, того ж таки району.
Біля двадцятої години до будинку 52-літнього Олексія ввірвалися троє невідомих в масках, і погрожуючи розправою шокованому господарю, намагалися заволодіти його майном. Однак чоловік виявився не із лякливих і своє добро зумів відстояти з честю.
Правоохоронці встановили, що злочин скоїли місцеві жителі. Одного з них, п'ятнадцятилітнього Дмитра затримано, інші співучасники грабежу розшукуються.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera