на головну
МІЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ СТАНЕ БІЛЬШ МОБІЛЬНОЮ

22.12.2003 року

Напередодні професійного свята - Дня міліції приємний сюрприз правоохоронцям регіону піднесла облдержадміністрація Київщини, яка виділила 4,5 мільйони гривень на придбання 73 автомобілів, засобів зв'язку й іншої спецтехніки.

До цього дня нічого подібно в Україні ще не було. 18 грудня на Софіївській площі столиці відбулася урочиста церемонія передачі техніки міліцейським підрозділам області. Відкривав захід міністр внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Микола Білоконь, із привітальною промовою виступив губернатор Анатолій Засуха, який поздоровив присутніх з наступаючим святом. Анатолій Андрійович зазначив: подібна акція стала можливою завдяки достроковому виконанню областю державного бюджету й одержанню додаткових прибутків, частина яких була спрямована на потреби вартових правопорядку.
Транспортні засоби (в основному "Жигулі" сьомої моделі й УАЗи) одержали чергові частини й дільничні інспектори райвідділів, "борти" останніх незабаром прикрасять написи "дільничний інспектор" із указівкою робочого телефону сього "шерифа". Також обзавелися новенькими авто й підрозділи ДАІ на місцях, до того ж в обласному управлінні Державтоінспекції з'явився блискаючий необхідними міліцейськими атрибутами величезний мікроавтобус - пересувний контрольно-пропускний пункт, начинений комп'ютерною технікою з пристойною базою даних. Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр одержав у подарунок оснащену по останньому слову автолабораторію, котра стане серйозною підмогою вибухо-технікам й експертам-криміналістам.
У різних службах обласної міліції необхідний для повноцінної роботи правоохоронців автопарк складає 1017 автомобілів. На сьогоднішній день фактично мається лише 678, причому 192 транспортні одиниці підлягають списанню через крайню зношеність. Для того щоб жителі Київщини були упевнені у своїй безпеці, у тім, що міліція оперативно й швидко виїде на злочин, вчасно організує його розкриття, наздожене дорожнього хулігана, що зарвався, чи угонщика, необхідно придбати ще 526 автомобілів.
Свято з міських вулиць потім перемістилося в актовий зал Головного управління міліції столичної області. Начальник Главку генерал-майор міліції Анатолій Волощук відзначив, що за свою нелегку й небезпечну працю заохочено понад 1200 співробітників ОВС Київщини, 53 з яких одержали чергові звання. Тут же губернатор області Анатолій Засуха був нагороджений відзнакою МВС України "За сприяння органам внутрішніх справ", а Анатолію Волощуку вручили нагороду МНС України. Продовжив, цей дивно урочистий й насичений подіями для правоохоронців день, святковий концерт, відкритий прославленим оркестром ГУ МВС України в Київській області.


ГЕННАДІЙ КАРПЮК
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Злодії готуються до Новорічних свят

22.12.2003 року

Наприкінці грудня на пульт централізованої охорони ВДСО при Броварському міськвідділі внутрішніх справ надійшов сигнал "Тривога" з охороняємого магазину, що на вулиці Воз`єднання.
Чергова пульту негайно передала повідомлення наряду групи затримання. Прибувши на об`єкт, правоохоронці блокували всі ходи і виходи з магазину, а в цей час нічого не підозрюючий крадій копошився в середині приміщення. Зловмисника затримали, як раз в той момент, коли останній клав до своєї кишені гроші, що знаходились в касовому апараті. Затриманим виявився тричі судимий місцевий житель. При огляді речей у зловмисника було виявлено кілька пляшок горілки, цигарки та майже 800 гривень, все це він намагався викрасти з магазину. Наразі затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Броварського міськвідділу.

Олександр Коваленко
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera