на головну
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СВЯТКУВАВ "БЕРКУТ".

21.01.2004 року

Нещодавно на базі 4-ї роти ОБМШР "Беркут" ГУ МВС України в Київській області, що розташовується у Борисполі, відбулися святкові заходи з відзначення дванадцятих роковин з дня створення цього міліцейського підрозділу. Очолював захід заступник начальника обласної міліції полковник Василь Стефанішин, який зазначив про неабияку роль підрозділу в боротьбі зі злочинністю, забезпеченні в населених пунктах регіону належного громадського порядку та законності. - Бійці "Беркуту" не лише налаштовуються щоденно ризикувати життям під час патрулювання наших міст та селищ, готуються до проведення можливих спецоперацій по затриманню небезпечних злочинців чи звільненню заручників, - сказав Василь Андрійович. - Вони знають, що і керівництво МВС України, і населення вважають сю службу взірцем оперативності, чи не найяскравішою визітівкою вітчизняних правоохоронців, по роботі котрих люди судитимуть і про міліцію, і про владу.

Цього ж дня у Борисполі підвели підсумки роботи за минулий рік, нагородили від імені керівництва Главку найкращих співробітників спецпідрозділу. Відзначили також і ветеранів - людей, які піднімали "на ноги" батальон, створювали й примножували традиції "Беркуту". - В минулому році особовий склад "Беркуту" використовувався для відпрацювання найбільш складних у криміногенному плані населених пунктів Київщини, а також для забезпечення громадського порядку під час суспільно-політичних та інших масових заходів, - розповідає командир батальону капітан міліції Павло Трясун. - У 2003 році за нашою участю було розкрито 2890 злочинів, безпосередньо співробітниками спецпідрозділу - 202 злодіяння. За різні правопорушення було затримано понад 5700 осіб.

Втім, тут ще є певні проблеми. Наприклад, міліціонери вимушені укладати комерційні угоди з різними фірмами аби шляхом надання їм охоронних послуг здобувати собі кошти на паливо, формений одяг, розраховуватися з комунальниками й на інші необхідні потреби. Причому значна частина сих послуг надається за рахунок особистого часу правоохоронців - себто, замість того, щоб відпочивати чи спілкуватися із сім'єю, сержанти й офіцери йдуть вартувати чийсь спокій та безпеку. Хоча, будемо мати надію, що для цих струнких, підтягнутих хлопців незабаром настануть дещо кращі часи й у плані матеріально-технічного забезпечення. Тим часом, від українського осередку Міжнародної асоціації ветеранів - колишніх співробітників спецпідрозділів на багатьох присутніх у залі чекали цікаві подарунки: компакт-диски з піснями, присвяченими роботі елітних загонів різних силових структур та спеціальні відзнаки асоціації.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera