на головну
Ангели - рятівники

05.02.2004 року

Пізнього вечора 4 лютого в черговій частині Кагарлицького райвідділу міліції пролунав телефонний дзвінок: стривожений жіночий голос повідомив про напад і пограбування листоноші в містечку Ржищів.
Прибулим на місце події оперативникам, заплакана і приголомшена постраждала намагалася розповісти подробиці свого нещастя.
Щоб догодити пенсіонерам, що з нетерпінням очікували її приходу, вона вирішила в той день рознести гроші по всіх адресатах.
Вулиця Комарова, куди Марія добралася вже після шостої годин вечора, була безлюдна. Та не встигла листоноша дійти до найближчого будинку, як несподівано, від сильного удару в спину, упала в сніг. Невідомий нападник вирвав з її рук сумку і безслідно зник у темряві.
Усе трапилося наскільки швидко, що шокована жінка навіть не встигла розгледіти грабіжника, пам'ятає лише те, що розбійник був одягнений у куртку з низько натягнутим каптуром.
Розшукуючи нахабного злочинця, оперативники протягом доби не зімкнули очей, відпрацьовуючи місто й навколишні села. Утім, клопітлива робота незабаром увінчалася успіхом.
Але який же був подив правоохоронців, коли їм стало відомо, що пограбування зробила молода жінка.
Ольга, якій нещодавно виповнилося двадцять шість років, проживає в сусідньому селі разом з матір'ю, до речі також пенсіонеркою, і двома малолітніми дітьми.
А підштовхнула її на злочин, як не дивно, жалість до молодшої сестри, у якої підходив термін виплати позики в банк.
До виконання свого задуму Ольга готувалася довго і ретельно, обмірковуючи, як їй здавалося, кожну дрібницю. Однак завдяки професійним діям правоохоронців грабіжника швидко знайшли.
Новина про те, що на листоношу вчинено напад, розлетілася по містечку за годину. Обуренню людей, що втратили надію одержати свої гроші, не було меж. Та коли стало відомо про затримку зловмисника, пенсіонери зі сльозами на очах дякували своїх ангелів охоронців у міліцейських погонах.
І повірте, це було приємно, адже заради цих слів подяки міліція і служить народу.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera