на головну
ПОДАРУНКИ ДЛЯ "ШЕРИФІВ"

13.02.2004 року

П'ятниця, 13 лютого цього року для багатьох дільничних інспекторів міліції Київської області воістину стала щасливим, цілком вдалим днем: їм дарували службовий автотранспорт. На Софіївській площі столиці вишикувалися 10 новеньких "Жигулів" сьомої моделі. На їхніх бортах красувалися написи "Дільничний інспектор", назви відділку й телефон "шерифа". Крім цих машин, тут знаходилася й ВАЗівська "сімка" - безоплатний подарунок обласної влади дільничному - переможцю регіонального конкурсу професійної майстерності. Автомобіль передавався в особисте користування. До речі, "шерифи", які зібралися на площі, ще не знали, кому саме вручать у власність легковик, що додавало заходу елементу деякої приємної несподіванки…

…Очолили торжество перший заступник глави Київської обладміністрації Володимир Сем'янівський й начальник Головного управління міліції області генерал-майор Анатолій Волощук .
- Я хочу щиро подякувати нашому губернатору за те, що обласна влада турбується про правоохоронців, за те, що ми разом на практиці здійснюємо ініціативи глави держави щодо підняття престижу й рівня матеріально-технічного забезпечення дільничних, - зазначив генерал-майор Волощук. - Це величезний стимул у їхній праці. Хочу нагадати, що наприкінці минулого року з 74 отриманих нами автомобілів 30 ми вже передали дільничним Київщини. Це при тім, що на 1 листопада 2003 року у всій області в цій службі було всього 43 автомобіля! Тобто, за 4 місяці автопарк наших дільничних збільшився вдвічі. На останній колегії ми показали перший моторолер для дільничного інспектора - їх збирають з імпортних складових на одному з заводів Дніпропетровська. Він стане незамінним помічником сільського "шерифа". Вигоди очевидні: у нього досить потужний двигун, який і 100-кілограмового дядька повезе зі швидкістю 60-70 км/год, при цьому витрачаючи біля двох літрів палива на сотню кілометрів. Та й коштує не особливо дорого - близько 4500 гривень. У випадку вдалої апробації, подібні новинки впровадять у багатьох відділках міліції столичної області.
З ініціативи губернатора сесія облради затвердила програму зміцнення матеріально-технічної бази органів внутрішніх справ, яка розроблялася за участю правоохоронців й урахуванням їхніх насущних проблем. В обласному бюджеті на 2004 рік передбачено понад 1 мільйон гривень на її реалізацію. Причому, як запевнив Володимир Сем'янівський, під кінець року ця сума може значно збільшитися.

Далі захід перенісся в зал колегій міліцейського Главку, де пройшла робоча зустріч з дільничними інспекторами регіону. І там не обійшлося без подарунків - багатьом кращим "шерифам" вручили грамоти, 30 грошових премій, 20 мобільних телефонів, а інспекторам, які посіли друге й третє місця в конкурсі професійної майстерності - музичний центр й пральну машину. Також було зазначено, що дільничні в 2003 році розкрили майже 2800 злочинів.
Утім, на зборах мова йшла й про деякі недоліки в роботі. Особливо акцентувалася увага на профілактиці злочинності, у т.ч. на побутовому рівні, відношенні до заяв й звернень громадян. Наприклад, у грудні в одному з приватних будинків Сквири між подружньою парою Я. виникла сварка на ґрунті пияцтва. Чоловік виявився моторнішим й сильнішим дружини, яку побив до смерті. 11 січня ц.р. у квартирі деякого У., жителя Броварів, у схожій ситуації хазяїн зарізав рідного брата. І таких прикладів, де і люди, що сусідять із проблемними родинами, й дільничні знали про неподобства, що постійно діються там, дуже багато.
…Удалося нам поспілкуватися тут і зі старшим дільничним інспектором Броварського РВВС майором міліції Віктором Остапчуком, - людиною, яка одержала в той день ключі від машини. Майор до останньої хвилини не знав про свою вдачу, сказав, що обслуговує територію з 6000 населення і машина йому придасться не тільки для особистих статків, а, насамперед, у праці, зразковим відношенням до якої той збирається віддячити за вельми солідний подарунок.
- У першому півріччі ц.р. ми беремо на себе зобов'язання передати дільничним як мінімум ще 15 автомобілів, - говорить Анатолій Волощук. - Крім цього, зважується питання про те, що інспектора, які виявлять бажання, одержать у службове користування важкі мотоцикли з коляскою. За умови, якщо такий міліціонер 3-4 роки сумлінно відпрацює на дільниці, мотоцикл передадуть йому безкоштовно в приватну власність.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Києвській області


БЫВШИХ ВОИНОВ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТОВ НЕ ЗАБЫВАЮТ

13.02.2004 року

Вот уже прошло 15 лет с того дня, когда для тысяч наших сограждан закончилась почти десятилетняя война в демократической республике Афганистан. Но для многих из нас земляки, кои погибли на поле боя и возвратились домой в "черных тюльпанах", навечно останутся молодыми, достойными славы и почета. Они не отвели глаз от смертельной опасности, не оставили однополчан, до последнего защищая интересы своей страны.

Большинство из тех, кто возвратился, кого обожгла огнем пуль и взрывов земля Афганистана, прошли полную ужасных испытаний школу жизни. Встречаясь с такими людьми, каждый раз отмечаешь в них особенно обостренное чувство справедливости, стремление к правде и самоутверждению в общественно полезных поступках.

Посему не удивительно, что немало бывших воинов-интернационалистов, после завершения воинской миссии в Афганистане, пошли работать в органы внутренних дел, продолжая борьбу со злом, а теперь и преступностью, в родных городах и селах. 13 февраля в ГУ МВД Украины в Киевской области состоялось торжественное чествование бывших воинов-интернационалистов.
Сегодня в 30-ти подразделениях милиции Киевщины трудится 65 участников боевых действий в ДРА. Они работают на должностях от милиционера ППСМ, сотрудника оперативных служб, следователя и участкового до начальника райотдела. А в одном из сел Макаровского района местная община избрала майора милиции Анатолия Корейчика председателем сельсовета. Сейчас он находится в распоряжении МВД Украины.
- Пользуясь случаем, хочу вспомнить и коллег из спецподразделения "Кобальт", в свое время состоявшее исключительно из работников милиции, - отметил начальник Главка областной милиции генерал-майор Анатолий Волощук. - Милиционеры-добровольцы, отработавшие в ОВД несколько лет, в 1981-81 гг. боролись в составе "Кобальта" с бандитами в чужой и суровой стране, чье имя - Афганистан.
Были в их числе и наши земляки из Киевщины. Это бывшие сотрудники БМБР "Беркут" столичной области, а ныне пенсионеры - прапорщики Владимир Данильченко и Николай Мовчан. Они одними из первых милиционеров ступили исполнять интернациональный долг на обожженную войной землю далекой азиатской страны. Задачей сотрудников "Кобальта" была охрана воинских советников, помощь царандою (местной полиции) в организации оперативно-розыскной работы и охраны общественного порядка в условиях гражданской войны и общения с чужеземным народом. Кто служил вместе с ними, или сейчас служит в "Беркуте", должен знать: что вытерпели эти люди, какую цену заплатили их сотоварищи для того, чтобы потом они смогли передать эту боль, ужас смерти и победу над собственной судьбой.
Их добрые дела продолжают такие сотрудники милиции, бывшие интернационалисты, как участковый инспектор Васильковского ГОВД капитан Сергей Ялковский, в минувшем году лично раскрывший 9 преступлений. Они должны стать примером к подражанию и другими коллегами по службе.
В завершении мероприятия присутствующим "афганцам" вручили денежные премии и очередные специальные звания - практически каждого ветерана той войны, а ныне сотрудника милиции Киевщины отметили в праздничном приказе. В добавок, на месте общим собранием сии правоохранители решили создать свою организацию, помогающую решать их разнообразные проблемы. Руководство милиции региона эту инициативу поддержало. Председателем организации избран подполковник милиции Василий Матвиенко - начальник Броварского районного отдела внутренних дел.

Геннадий Карпюк
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera