на головну

КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА

Печально закінчилась "романтична вечяря" мешканців міста Ірпінь, 37-річної Ольги та 47-річного Павла. В цей приємний, хоч і прохолодний вечір, випадково зустрілись двоє любителів оковитої , і запропонували одне одному хильнути чарку. Сказано, зроблено. Взявши горілку, попрямували до квартири Ольги. Спочатку все було начебто пристойно, проте після другої пляшки, "кавалеру" захотілось жіночої ласки і тепла. Весняний настрій, та й жіночка, як йому здалося, кидала на нього звабливі погляди. То ж не гаючи часу, сластолюбець перейшов від думок до діла. Схопивши жінку він почав зривати з неї одяг. Ольга спробувала відбитись від такого напору почуттів, але після кількох сильних стусанів темпераментного "Ромео" втратила свідомість. Згвалтувавши непритомну жінку, чоловік допив залишки горілки і накивав п'ятами.
Прийшовши до свідомості, Ольга відразу повідомила про пригоду до міліції, і вже через півтори години Павло був затриманий.

19-річна Олена навіть не підозрювала, що повертаючись вечірньої пори від подруги, вона потрапить в халепу. Вулиці не надто добре освітлювались, і дівчина прискоривши крок озиралась по сторонам. Раптом, задзвонив її мобільний телефон: мати турбувалася чому донька так затримується. Заспокоюючи неньку, Олена навіть не помітила, як за спиною промайнула чиясь тінь, а затим невідомий налетів на неї і вирвавши з рук мобільний телефон розтворився в темряві. Єдине, що встигла розгледіти дівчина, що це був молодий чоловік в спортивному одязі з світлим волоссям. Не гаючи часу, потерпіла звернулась до Броварського міськвідділу міліції. Черговий швидко повідомив усі наряди патрульно-постової служби і вже через деякий час зловмисник опинився в руках правоохоронців. Ним виявився 19-річний місцевий житель Степан, який таким чином намагався поліпшити своє матеріальне становище.

Неприємна історія сталася з сім'єю Ратушняк із селища Гостомель. Не зважаючи на свій молодий вік, 24-річна Ірина, що працює приватним підприємцем, повноцінно утримує свою матір та 12-річного братика Сергія. Якось в гості до хлопчака завітали три приятелі. Пригостивши друзів бутербродами з чаєм Сергійко вирішив похизуватися перед ними і показав потайну схованку, де сестра ховала гроші, зібрані на придбання побутової техніки. Вид зелених купюр викликав у хлопчаків захоплення і жадобу, і вони вирішили прибрати до рук чужий скарб. Наступного дня, дочекавшись часу, коли в квартирі нікого не буде, юні злодюжки підібрали ключ, відімкнули двері чужого житла, і послали найменшого забрати гроші, самі ж залишились на "шухері". 12-літній Степанко швидко і добросовісно справився зі своїми обов'язками, забравши все до копійки із тайника.
Через кілька кварталів, куди діти втекли з місця злочину, порахували казну. Здобич виявилась пристойною - 920 американських доларів і 980 грн. Сума була чесно поділена на трьох, і щоб не відкладати приємного на пізніше, відразу відправилися святкувати вдалу вилазку, витрачаючи чужі гроші на всяку дрібницю.
Досить було Ірині переступити поріг квартири, як вона зрозуміла, що в там побували "гості". Хто міг вчинити крадіжку, дівчина здогадалася відразу, адже знала про необачний вчинок довірливого братика.
Здогадку дівчини підтвердили правоохоронці, які повернули частину грошей вилучену у дітлахів.
Наразі молодики пояснюють свої дії в міліції, а їх батьки міркують як сплатити витрачену суму їхніми бешкетниками.

До Білоцерківського міськвідділу звернувся Петро П., який повідомив, що дві жінки відкрито викрали одяг (переважно блузки кофти та кілька пар взуття) з його палатки в якій він торгівлю. Молодий хлопець встиг запам'ятати деякі прикмети грабіжниць. Працівники міліції, які виїхали на місце пригоди, швидко затримали двох жінок середнього віку, які помітивши міліціонерів залишили сумки з краденим і кинулися тікати. Правоохоронцям затримані пояснили, що хотіли продати речі, своєму знайомому підприємцю, а гроші поділити. Однак афера не вдалася, а подальшу їхню долю вирішуватиме суд.

До Бориспільського відділу міліції звернувся 35-літній підприємець Максим і повідомив, що на вулиці Гагаріна його побили троє невідомих, після чого відібрали куртку та годинник.
Встановлено, що грабіж вчинив місцевий житель, 18 літній Олег, який утримується в ізоляторі тимчасового утримання. Співучасники злочину встановлюються.

Тіло 77-літньої Федори Іванівни з ознаками насильницької смерті, з міста Ржищів Кагарлицького району, у своєму будинку по вулиці Б. Хмельницького, виявили сусіди, які зайшли її перевідати.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками блоку кримінальної міліції встановлено, що вбивство жінки скоїв племінник, 39-літній Віктор.
У скоєні злочину зловмисник зізнався і дав правдиві показання.
Завітавши до тітоньки в той трагічний день, він затіяв сварку, під час якої лише декілька раз її штовхнув. Та старенькій вистачило і тих декількох незначних ударів, щоб віддати Богу душу.
Прокуратурою району порушено кримінальну справу згідно ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), згідно даної статті зловмисник карається позбавленням волі від семи до п'ятнадцяти років.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera