на головну

Купіть тату черевики, а то буде лихо

З будь яким насильством, а тим паче з убивством завжди важно змиритися. Та ще важче зрозуміти людину, яка підняла руку на саме дороге, що є в їх житті - батьків.
Виховуючи дітей батьки завжди очікують від них тільки доброти і розуміння, та, на превеликий жаль, не завжди їх надії збуваються.
Олексій Павлович із села Гоголів Броварського району також покладав великі надії на свого єдиного сина, і не передбачав, що розпрощається з життям по вині свого нащадка.
25-літній Андрій уже давно не знаходив спільної мови з батьком. Він ніяк не міг зрозуміти, чому той примушує його шукати роботу, допомагати по господарству, невже старий не розуміє, що молодому парубкові хочеться тільки гуляти. Ледар-здоровань вважав, що сидіти на шиї у батька, і вимагати у нього купити то те, то інше зовсім не соромно, мов так і повинно бути. Не забував Андрій брати й гроші, які відразу витрачав на випивку і друзів.
Після чергової п'янки-гулянки з приятелями молодик повертався додому не в гуморі. Не давала йому спокою і думка про те, що батько обіцяв дати гроші на нові черевики, та так і не дав. Поміркувавши п'яними мізками, парубок вирішив забрати призначену суму на покупку негайно. Однак Олексій Павлович відмовився давати гроші, а сказав, що вранці разом поїдуть і придбають взуття.
Категорична відмова вкрай розлютила молодика: не відчуваючи сили, він накинувся на батька з кулаками, який від кількох ударів по голові знепритомнів.
Щоб "допомогти" татусеві прийти до тями, Андрій підхопив його кволе тіло і потяг його на свіже повітря, де і залишив до ранку освіжатися. Там, на вулиці, Олексія й помітили вранці сусіди, які й викликали медиків, та в допомозі він уже не потребував.
Наразі "люблячий син" утримується в ізоляторі тимчасового утримання, подальшу ступінь його вини вирішуватиме суд.

"Служба побуту" по Бориспільські

На передодні вихідних до Бориспільського міськвідділу міліції звернулася сполошена жінка, і повідала про своє лихо.
Катерина Максимівна ніколи не думала й не гадала, що в результаті розгубленості сина їй доведеться пережити досить неприємні хвилини.
Біля дев'ятої години вечора до її будинку зайшли двоє невідомих. З виду чемні і приємні молоді люди повідомили, що принесли документи сина, які той загубив декілька днів тому. Та приємна новина радувала не довго. Тільки-но розчулена господиня збиралася подякувати за благородний вчинок, як душу і тіло скував страх: один з молодиків направив на неї дуло пістолета.
Виявляється не ради слів вдячності завітали непрохані гості, їм потрібні були гроші, і не малі. Один із візитерів крижаним голосом наказав розгубленій жінці заплатити за послугу тисячу гривен.
Та на "співробітників місцевої служби побуту" чекало розчарування: таких грошей Катерина Максимівна уже давно не тримала в руках, про що і сказала молодикам.
Однак у правдивість її слів ті повірили лише тоді, коли перевернули все в будинку, та ні з чим і покинули господу.
Нахабних вимагачів правоохоронці затримали того ж дня, ними виявилися 24-літні Сергій та Віталій, непрацюючі місцеві жителі, у яких також вилучено пневматичний пістолет "Магнум".

Нічні розбійники

Біля першої години ночі 45-літній Володимир, з місті Біла Церква, повертався додому по бульвару Перемоги. Вулиця була безлюдна, та раптом перед ним постало дві чоловічі фігури. "Нічні патрулі" потребували від пізнього перехожого вивернути кишені, а коли той відмовився, то молодики побили непокірливого строптивця, і самовіль відібрали гроші та особисті документи. Так же швидко і непомітно, як і з'явилися, грабіжники розтворилися в темряві.
Відразу після цієї неприємної пригоди Володимир звернувся до міської лікарні зі скаргами на болі в животі та забиттям обличчя.
Лікарі надали медичну допомогу постраждалому, а про пригоду повідомили місцеву міліцію.
Співробітники карного розшуку встановили що злочин скоїли непрацюючий 25-літній Вадим та студент державного аграрного університету, які затримані згідно ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу.
Не поталанило жителю цього ж міста 18-літньому Олегу, студенту Київського національного авіаційного університету.
О пів на четверту ранку юнак ішов до Храму посвятити пасочку, та на вулиці Шолом-Алейхема на нього напали двоє невідомих, і погрожуючи ножем, відібрали шкіряну куртку, корзинку з провізією та 10 грн.
Правоохоронці затримали за скоєний злочин 22-літнього Геннадія, місцевого жителя, та 28-літнього Романа, громадянина Республіки Молдова, обоє утримуються в ізоляторі тимчасового утримання.
Молодики зізналися, що шляхом розбою вирішили у Великодневу ніч підживитися не лише речами, а й продуктами харчування.

На що позарився ти, хлопче?

Істину кажуть, що крадії не бояться гніву ні людського, ні Божого, і в цьому упевнилися жителі міста Сквира. А про те, щоб у Храмі, та ще й на Великдень, був вчинений будь-який злочин не пам'ятають навіть старожили міста.
А трапилось ось що.
Біля третьої години ночі, під час проведення пасхальної літургії, до торгівельного столу Ніни Олександрівни, де вона продавала свічки та церковну утварь, підійшов невідомий чоловік і відкрито викрав двадцять п'ять гривен та свічки.
Група захоплення державної служби охорони, під керуванням капітана міліції Миколи Щербатюка, яка виїхала на місце події, діяла професіонально і по "гарячих" слідах затримали правопорушника. Ним виявився двадцятилітній Олександр, непрацюючий житель міста Біла Церква. У молодика вилучено викрадене, а його доставлено до відділу міліції, де він дасть пояснення, з якою цілю вчинив такий непристойний вчинок.

Під час святкування Великодня в регіоні відбувалися культові заходи в 565 спорудах - 459 населених пунктах. На охорону громадського порядку було залучено 1695 особового складу та 45 військовослужбовців в/ч МВС України "Барс".

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera