на головну

БАНДА "ФИЛИНА" ПРОСПАЛА СВОЕ ЗАДЕРЖАНИЕ

На днях сотрудники отдела по борьбе с организованными преступными группами УБОП ГУ МВД Украины в столичной области разоблачили банду воров, специализирующихся на потрошении магазинов в нескольких районах Киевщины. Сия криминальная организация в определенных кругах имела название "Филины" из-за того, что свою филигранную "работу" умудренные опытом былых отсидок ворюги делали почти исключительно ночью, не оставляя особых следов после себя. Но, как говорят бывалые опера, каждое преступление оставляет после себя след. Нашелся след и "филиновцев", - благодаря упорству и рвению розыскников из УБОПа.
В ходе разыгранной оперативной комбинации, о коей говорить нам вряд ли кто-нибудь позволит, милицией были задержаны трое участников группировки "Филина", в т.ч. и главная "птичка" - некий 40-летний Николай Н., житель Бородянского района Киевской области. Два его подельщика гораздо моложе - Косте из Бучи 24 года, а Александру из Брусиловского района Житомирской области - и того 23 годка.
- Интересно, что главарь банды, действующей на протяжении 2003-2004 годов, был коммерческим директором одного из крохмало-перерабатывающих комбинатов, - рассказывает начальник отдела по борьбе с ОПГ областного УБОПа подполковник милиции Анатолий Артеменко. - Да и остальные преступники особо не бедствовали и могли заработать, не прибегая к противозаконным деяниям. Они даже имели свои магазины, и не исключено, что сбывали через них награбленное. Сейчас мы пока говорим о десяти эпизодах деятельности "Филина", но, чувствую, и на это есть оперативные основания, что это еще не все и мои коллеги обязательно продолжат проверку задержанных лиц к иному криминалу, в т. ч. тяжкому и резонансному.
Например, в поселке Бабинцы Бородянского района, сии фигуранты, взломав дверные замки, проникли в помещения кафе "Мрия" и дискотеки, откуда умыкнули товар, наличку и оборудование на сумму более 13500 гривен. У злодеев изъяты вещественные доказательства совершения краж (те же специальные ножницы, перекусывающие толстые железные прутья - особый почерк "филинов", и т.п.), также обнаружился и газовый пистолет, переделанный под стрельбу боевыми патронами и признанный экспертизой как огнестрельное оружие. Сначала воры ездили на стареньком "Москвиче", а недавно, накануне разоблачения, обзавелись иномаркой, но на "дело" съездить на ней не успели…

Геннадий Карпюк
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области






ОЗБРОЄНИХ РОЗЗБРОЇЛИ

Про те, що зброю, тим паче не зареєстровану, зберігати протизаконно знають всі. От тільки не всі дотримуються цього закону, а інколи ще й ставлять в досить неприємне становище і близьких людей.
Відомо було про це і 47-літньому Максиму, громадянину Російської Федерації. Однак, це не перешкодило чоловікові переступити не лише межу закону, а доставити немало клопоту своїй тещі з міста Узин Білоцерківського району, в будинку якої він переховував арсенал зброї.
Коли співробітники управління боротьби з організованою злочинністю виявили і вилучили в її будинку гвинтівку ТОЗ-8, калібру 5,6 мм, з обрізаним прикладом та глушником, десятизарядний карабін "Сімонова", калібру 7,62 мм., оптичний приціл до снайперської гвинтівки "Драгунова" та 54 патрони калібру 5,6 мм. жінка була так шокована, що не змогла навіть пригадати, коли дорогий зять завіз "подарунки".

Співробітниками відділу карного розшуку міста Фастів в ході розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) по відношенню до 65-літнього Романа, в його будинку, під час обшуку, вилучили газовий револьвер іноземного виробництва, який перероблений для стрільби патронами калібру 5,6 мм., два газових револьвери, також іноземного виробництва, у стані переробки для стрільби патронами калібру 5,6 мм., 66 патронів цього калібру та 50 патронів різного калібру, в тому числі іноземного виробництва.
Правоохоронці з'ясовують, для якої цілі пенсіонер-любитель колекціонував такі небезпечні "іграшки".

СПРАВИ МИНУЛИХ ЛІТ НЕ ПРИПАДАЮТЬ ПИЛЮКОЮ

Майже чотири роки тому в місті Василькові зник місцевий житель Юрій. Звичайно були підозри, що придбати статус безвісті відсутнього 38-літньому чоловікові допомогли, однак лише майже через чотири роки це вдалося встановити.
П'ятого травня 2000 року Юрій продовжував святкувати травневі свята у свого земляка Володимира.
Зрозуміло, що затяжна п'янка вкрай виснажила не тільки тіло, а й нерви чоловіків тож сварка, а за тим і бійка, виникли на рівному місці - із-за дрібниці. А от закінчилася занадто трагічно.
Приятель, хоч і старший від Юрія більш як на десять років, однак виявився значно сильнішим. Відчувши таку перевагу Володимир молотив свого супротивника куди вцілить. Стомившись розмахувати руками, переможець запропонував товаришу випити мирову, та тому вже нічого не було потрібно: від отриманих ушкоджень він віддав Богу душу.
Із даної ситуації Володимир вирішив вийти, як мовлять, сухим із води, тим паче, що все "працювало" на його користь: сутінки та безлюдна вулиця сприяли вдалому здійсненню його плану.
Мертве тіло тут же було затягнуте до гаражу, а коли вже добре стемніло, погрузив його на тачку, кинув зверху лопату і відправився до ближнього яру, де і закопав сліди свого злочину.
Та тайне, хоч і пізно, все одно стає явним, і за вчинений злочин Володимиру доведеться відповідати по всій суворості закону. Наразі він утримується в ізоляторі тимчасового утримання.

СІМЕЙНІ "РАДОСТІ"

Кажуть життя прожити не поле перейти. Дійсно так, адже на долю людини випадають різні випробування, от тільки одні знаходять в собі сили їх перебороти, а інші, як мовиться, опускають руки і змиряються зі своїми негараздами.
Так трапилося і з Ларисою із селища Бишів Макарівського району.
Не все в житі жінки складалося так як вона мріяла. Роки йшли, а бажане щастя, про яке так мріє кожна жінка, обходило стороною. Коли ж кілька років тому на її шляху зустрівся Віктор, Лариса покладала на нього великі надії. Та і цього разу доля поглузувала над нею, сімейна ідилія не склалася, чоловік полюбляв прикластися до чарки. Не витримав випробувань і розчарувань жінка також знайшла розрада у спиртному і все частіше стала складати компанію своєму благовірному.
Не допомагали ні благання рідних, ні душевні розмови сусідів - сімейна пара втрачала статус добропорядної родини, і згодом придбала статус неблагонадійної. Так і жили: разом пили, а потім, у хмільному дурмані з'ясовували відносини, хто ж винуватий у їхньому безталанному житті. Все частіше і частіше сусіди ставали свідками сімейних чвар і бійок.
Та хіба можна проконтролювати алкоголіків, які, ще сонце не сходило, а вони уже умудрялися похмелитися.
Так трапилося і в той трагічний травневий ранок. Ще не протверезівши від випитого, подружжя знову вчинило скандал, і о шостій годині ранку Віктор уже бігав по подвір'ю за дружиною з сокирою, намагаючись заспокоїти її сварливий норов. Однак Лариса виявилася не із лякливих, і коли чоловік замахнувся на неї, вона, захищаючись, схопила палицю, і так ударила нею його по голові так, що 52-літній Віктор упав мов підкошений, і через декілька хвилин віддав Богу душу.
Здавалося б такими банальними випадками нікого не здивуєш, але дуже турбує те, що стають вони все частішими і частішими, і більша частина вбивств стаються, як кажуть в народі, саме таких "битовух".

ОБЕРЕЖНО АВТОМОБІЛЬ

Мали випадки і незаконне заволодіння автотранспорту.
Так тільки з початку місяця в столичній області було викрадено 18 автомобілів, вісім із них уже повернуто власникам, а решта розшукуються правоохоронцями.
Не поодинокі такі випадки коли компанія молодиків, які просто хватили зайвого, а затим заради розваги чи куражу перед друзями вчинюють крадіжку, і навіть не розуміють, що ідуть на злочин.
Так наприклад в місті Біла Церква двоє підвипивши непрацюючих вісімнадцятилітніх юнаків вирішили зробити екскурсію по місту, щоправда на чужій машині.
На вулиці Леваневського молодикам сподобався старенький "Москвич-2140", якого господар залишив лише на кілька хвилин без нагляду, тож не довго думаючи вони взялися зламувати замок. Та заволодіти авто не вдалося, їх затримали працівники міліції.
Однак для деяких громадян викрадення транспорту це, так би мовити свого роду бізнес, тож заради наміченої цілі вони ідуть на самі непередбачені вчинки.
В селі Новосілки К-Святошинського району близько четвертої години ранку був вчинений напад на таксиста Київської фірми "Шансон". Троє невідомих чоловіків погрожуючи ножем 47-літньому водію, вони примусили його вийти з автомобіля "Деу-Ланос", а затим зникли в невідомому напрямку.
В результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що злочин скоїв 37-літній Павло, громадянин Російської Федерації, який зізнався у скоєному злочині і дав правдиві покази.
Авто повернуто власнику, а зловмисник затриманий згідно ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.
Проводяться заходи по встановленню співучасників злочину.
А два непрацюючі молодики з міста Скадовск Херсонської області вирішили "придбати" сільськогосподарську техніку.
В селі П. Борщагівка жителі сонячного краю пробралися на охороняєму територію агропромислового комплексу "Берізка" і незаконно заволоділи трактором Т-25.
Та далеко на залізному коні хлопці не заїхали, їх затримала міліція.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera