на головну

УВАГА, "ПІРАТИ"!!!
10.09.2004р.

Співробітниками відділу Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУ МВС України в Київській області було припинено діяльність цеху по виготовленню контрафактної продукції, зокрема компакт дисків.

Приватний підприємець Олександр організував підпільний цех у себе на квартирі в Ірпені, а реалізовував продукцію на столичному ринку "Петрівка". Ретельно відслідкувавши канали збуту, правоохоронці уважно стежили за кожним кроком цеховика й затримали його в той момент, коли він приїхав забирати денну виручку з місця продажу. Як з'язувалось, 95% продукції на розкладці не мала жодного ступеню захисту та відповідних документів. На компакт-дисках виявилися неліцензійні ігри, довідники, бази даних, новітнє програмне забезпечення та багато чого іншого.

Після того, як міліціонери вилучили продукцію з ринку, вони поїхали "в гості" до хвацького підприємця, де власне той і виготовляв диски. В квартирі знаходився комп'ютер, записуючий пристрій "Дублікатор" на 7 компакт-дисків, близько 800 записаних, 200 чистих дисків та 5 тисяч екземплярів поліграфічних вкладок. Тиражувались CD саме за допомогою комп'ютера та "дублікатора", по 15 -17 дисків на годину. Поліграфія ж замовлялась на одній з типографій, якій за це платили солідні гроші.
Фахівці зазначають, що середньодобовий заробіток з такої точки продажу дисків складає приблизно 500-600 доларів. Тож зважте: вартість "піратського" диску від 6 до 15 гривень, а ліцензійного від 15 й вище. От і виходить, що об'єми продажу у таких "піратів" набагато віщі ніж у офіційних реалізаторів.
Наразі, Олександр віддповідає на запитання правоохоронців.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera