на головну

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

29.11.2004р.

Міністерство внутрішніх справ звертається до вас у непростий для нашої Вітчизни час, коли політичне протистояння вивело на вулиці мільйони громадян для захисту власного волевиявлення.

Для забезпечення громадського спокою, безпеки громадян, захисту їх конституційних прав та свобод практично весь особовий склад задіяний у заходах по охороні громадського порядку. Цілодобово працівники несуть службу на вулицях в посиленому режимі, практично без відпочинку.
Це додаткове навантаження не завжди дає змогу своєчасно реагувати на всі без винятку заяви і звернення громадян. Незважаючи на це, ми організовуємо роботу так, щоб кожний громадянин мав змогу отримати від міліції належну допомогу та захист.
На сьогоднішній день політичне протистояння та мітингові пристрасті, на щастя, не призвели до сутичок, серйозних ексцесів. І це завдяки не лише чіткій та злагодженій роботі міліції, але й вашій толерантній та виваженій поведінці, шановні громадяни. Слава Богу, емоції не взяли гору над здоровим глуздом й утримали від тієї незримої межі, яка веде до порушень закону та масових безпорядків. Але розвиток подій свідчить, що в запалі цю межу можна й не помітити. У Києві та інших містах мали місце факти незаконного захоплення та блокування приміщень державних установ, перекриття транспортних комунікацій, відкритого протистояння між міліцією та маніфестантами.
На жаль, у цих непростих для міліції умовах є спроби психологічного тиску на наших працівників, та намагання втягнути їх у політичне протистояння. Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про міліцію" працівники органів внутрішніх справ не мають права на участь у страйках, пікетах та інших масово-політичних заходах.
Ми не повинні переносити свої власні політичні уподобання і громадянську позицію у сферу професійної діяльності. А тим своїм колегам, хто бажає займатися політикою, я пораджу лише одне - складіть повноваження працівника органів внутрішніх справ, здайте зброю, посвідчення, формений одяг, службовий транспорт - тільки тоді займайтеся політикою.
І саме тому ми наголошуємо, що участь окремих працівників міліції в таких акціях суперечить чинному законодавству і має належно оцінюватися як з точки зору Закону, так і моралі. Справа міліції - не мітингувати, а забезпечувати громадський порядок та протидіяти правопорушенням, у тому числі під час мітингів. Ми висловлюємо впевненість у найскорішому мирному вирішенні існуючих проблем і закликаємо працівників міліції і надалі бути вірними українському народові, Конституції України та службовому обов'язку, прикладом витримки і мужності.

Шановні співвітчизники!

Підтверджуючи ваше право на захист свого волевиявлення, ми сподіваємося на взаєморозуміння. Закликаємо вас діяти в межах Закону та поважати тих, хто стоїть на його сторожі. Будь-які неконституційні й протиправні дії, з якого боку вони не виходили б, є неприпустимими.
Запевняємо вас, що ми зробимо усе від нас залежне, аби зберегти громадянський мир у державі, захистити права кожного громадянина.

Міністр внутрішніх
справ України
Микола Білоконь



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera