на головну

"ДІМ ШЕРИФА" ДЛЯ РОМАНА І ЛЮДМИЛИ
14.12.2004р.

Майже рік тому Президент України підписав указ "Про додаткові заходи по поліпшенню діяльності служби дільничних інспекторів міліції". Найбільш важливим аспектом документа стала вимога до регіональної влади звернути увагу на забезпеченість "шерифів" житлом. Довгоочікуване правоохоронцями в сільській провінції житло, щоправда, у вигляді службових будинків з приміщенням для прийому громадян, почало з'являтися в багатьох селищах і містечках країни. За допомогою держадміністрацій уже почалося спорудження нових будиночків для сільських дільничних. Під цю програму відремонтують й старі будівлі та такі, що пустують. Не стала осторонь цього процесу й Київщина.
11 грудня за участю громади, представників місцевої влади, правоохоронців й журналістів, відбулося урочисте відкриття будинку шерифа у с. Бобриця К.-Святошинського району столичної області. Шерифова оселя, що будувалася майже три місяці, має дві половини. Тут є квартира для сім'ї правоохоронця з усіма зручностями й чудово обладнане (у т.ч. компьютерною оргтехнікою) службове приміщення з двох кабінетів для прийому односельців та роботи.
- Цей будинок - лише початок, наступні обійстя шерифам будуть зводитися з урахуванням набутого досвіду й, сподіваємося, ще кращі й досконаліші, - каже начальник ГУ МВС України в Київській області генерал-майор Анатолій Волощук. - Києво-Святошинський район дуже складний у криміногенному плані. І це розуміють у органах місцевої влади, всіляко нам допомагаючи, за що ми їм щиро вдячні. Це не один з кращих, а допоки кращий будинок шерифа в столичній області. Нам є з чим порівнювати, адже ми вже відкрили 9 таких будинків. Хотілося б щоб вони відкривалися по всій області, по всій державі. Зазначу, що це всього 14-й будинок шерифа в Україні, який збудовано "з нуля".
Дільничний молодший лейтенант Роман Микитенко крім житла й робочих кабінетів, котрі освятив настоятель місцевого храму, отримав ще дуже багато подарунків. У Бобрицю генерал Волощук приїхав не з порожніми руками, він вручив дільничному легковик - "Шкоду". Також вирішено достроково присвоїти йому чергове звання "лейтенант".
Натомість, кінологічна служба обласної міліції подарувала молодому офіцеру німецьку вівчарку. Принагідно, двом кращим дільничним району того ж дня передали службові "Таврії".
Роман дотепер проживав у гуртожитку, працює на дільниці півтора року. "Винуватець" торжеств заочно навчається в НАВСУ, а його дружина Людмила з котрою він нещодавно побрався, працює у Києві і є студенткою політехнічного університету. Примітно, що за два останні роки дільничним області, яких зазраз в регіоні працює 482 чоловіки, передано понад 50 авто.
Шериф, не приховуючи радісного хвилювання й емоцій, щиро подякував за значною мірою "авансові" подарунки, за створені ідеяльні умови роботи, пообіцяв, що налаштує у селі належний правопорядок, що двері його будинку будуть завжди відкритими для людей.
Того ж дня за сприяння в роботі ОВС відзнакою МВС України нагороджений сільський голова Олексій Качаненко. Цікаво, що село знаходиться на відстані 15 кілометрів від Києва. Раніше Бобриця, де проживає близько 1500 мешканців, вважалася безперспективним поселенням. Лише після 1995 року, коли тут з'явилася своя сільрада, воно почало відроджуватися. Проклали асфальтові дороги, відкрили цифрову АТС на 256 номерів, звели величний православний храм. З тих пір тут також забажали отримати й свого дільничного. Цей процес тривав кілька років. Як тільки все владналося, вирішили надати шерифу житло. Качаненко, котрий вручав дільничному ключі від помешкання, дав наказ від усіх мешканців Бобриці - щоб у селі був зразковий порядок, а робота для Романа тут є - влітку населення за рахунок дачників й найманих працівників, котрі зводять "фазенди", збільшується втричі; за 11 місяці цього року в селі було зареєстровано 69 злочинів - почасти крадіжки й усілякі конфлікти на побутовому грунті.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera