на головну

ВІДПРАЦЮВАННЯ НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЄ
07.01.2005р.

У період з 4 січня по 14 січня на території Київської областіі правоохоронці проводять комплексне оперативно - профілактичне відпрацювання спрямоване на оздоровлення криміногенної ситуації в столичній області, на яке щодня задіюється близько 1200 співробітників міліції.
З початку року в області скоєно 415 злочинів з яких 369 розкрито. В результаті перших днів відпрацювання, щодоби розкривається близько 220 злочинів, у тому числі і минулих років, що в три рази більше ніж за аналогічний період 2004 року.

6 січня 2005 року ході відпрацювання, в поле зору співробітників обласного УБОЗ потрапив житель одного з сіл Миронівського району. За оперативною інформацією в будинку 37-річного громадянина був схований непоганий арсенал зброї. Незабаром інформація знайшла своє підтвердження. Правоохоронці вилучили в його будинку три гвинтівки системи "Мосіна", часів ВВВ, а також 260 патронів калібру 7,62 мм. За словами затриманого весь арсенал йому принесли невідомі на збереження, а звідки зброя опинилася в них він пояснити не може. Наразі по цьому факту проводиться перевірка, а вилучене направлено на балістичну експертизу. Зараз "зберігальник" перевіряється на причетність до скоєння злочинів пов`язаних із застосуванням зброї.
Правоохоронці Білоцерківського райвідділу розкрили вбивство 23-річної жительки села Терезине, труп якої був виявлений 1 січня вже 2005 року. За результатами судово-медичної експертизи смерть молодої жінки настала внаслідок механічної асфіксії. У ході кропіткої роботи в поле зору оперативників потрапила двічі судима мати покійної. Усі старання підозрюваної створити собі алібі були марні, правоохоронці зібрали незаперечні докази. Як стало відомо трагедія розігралася в Новорічну ніч, коли мати і дочка добряче випили. За свідченням сусідів, що знали жінок, зловживали спиртним обидві і сварки були в їхньому будинку постійно. У святкову ніч на столі в "родини" був літр самогону, який ті випили проводжаючи ще старий рік. А Новий зустрічати не було з чим. Дочка виставила матір за двері і наказала щоб та без пляшки не поверталися. Але оскільки грошей у жінки не було, те постоявши кілька хвилин на вулиці вирішила повернутися. Дочці не сподобалося що мати її ослухалася і вхід пішли кулаки. Коли дочка вирішила трохи перепочити і відвернулася до матері спиною, на її шиї зашморгнулася капронова нитка. Близько 5 хвилин зашморг стискав шию дочки, цього часу було достатньо щоб відправити свою кровинку на той світ. Після цього, щоб приховати сліди, жінка пішла до своїх знайомих, а труп вранці знайшли сусіди, які і повідомили правоохоронців. Під тиском доказів горе-мати у скоєному зізналася.
Відпрацювання в Київській області продовжується.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera