на головну

За наркотиками до аптеки
20.01.2005р.

Загалом за період відпрацювання столичної області зафіксовано 194 факти незаконного обігу наркотиків, вилучено понад 40 кілограмів наркотичної речовини серед якої близько 7 кілограм маріхуани, понад 36 кілограмів макової соломки та близько 150 мл ацетильованого опію.

Співробітниками Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України в Київській області припинена незаконна діяльність однієї з аптек що знаходиться в місті Ірпінь, яка на всю потужність займалась нелегальним збутом медикаментів, що містять наркотичні компоненти.
Кілька днів оперативники спостерігали за "роботою" аптеки та документували незаконний бізнес. Торгівля йшла жваво. Найбільшим попитом користувався не дорогий препарат - трамадол.

Препарат відноситься до опіоідних синтетичних анальгетиків, тобто сильнодіючий знеболюючий засіб який наркомани використовують за відсутності важких наркотиків для задоволення своїх наркотичних проблем. В аптеках він повинен відпускатися тільки за рецептом лікаря. Основною набезпекою є негативний вплив на нервову систему.
Після того як оперативники впевнилися, що аптека займається протизаконною діяльністю, було вирішено, як-то кажуть "брати на гарячому". Під час продажу 10 упаковок трамадолу, співробітники БНОН затримали покупця, ним виявився 23-річний житель міста Васильків, який придбав препарат без рецепту.
Загальна кількість вилученого препарату з аптеки була досить значною - 352 упаковки, необхідні документи на котрі були відсутні. Одна упаковка містить десять пігулок. Офіційна ціна за одну упаковку даного медикаменту на прилавках аптек коливається від 6 до 8 гривень, ціна ж для нелегального продажу зростає до 15-20 гривень. Не чисті на руку фармацевти можуть продати за добу більше 100 упаковок. То ж прибуток від цього бізнесу значний.

Крім продажу "з-під поли", практикується ще й незаконні угоди з лікарями. Скажімо, приходить до лікаря "пацієнт" та пропонує йому певну суму грошей за деяку кількість рецептів в місяць. Після цього з рецептом йдуть до аптеки де без проблем купують трамадол.
Цікавим є те, що до нині, по жодній подібній справі, як по Києву так і по області, не було випадку прийняття судового рішення по притягненню до кримінальної відповідальності осіб які займались даним видом кримінального бізнесу.
Наразі по даному факту проводиться перевірка.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera