на головну

БОЖЕВІЛЬНА МАТУСЯ
15.02.2005р.

У ніч на 13 лютого в лікарню м. Славутича столичної області в критичному стані була доставлена каретою "швидкої допомоги" тримісячна дівчинка. У Надійки Л. медики спочатку знайшли ознаки серйозного харчового отруєння і серцево-судинної недостатності. Незабаром, у це ж відділення зі схожими симптомами був доставлений брат-близнюк маляти Любомир. На жаль, хлопчик, не дивлячись на всі зусилля лікарів, ранком умер.

Про подію нам повідомив начальник ВКМСН ГУ МВС України в Київській області підполковник міліції Олексій Лазоренко. Він повідав, що хлопчику негайно зробили розтин для того, щоб установити причину смерті. Висновки судово-медичної експертизи виявилися шокуючими. Мало того, що тримісячних дітей у себе вдома нагодували якоюсь гидотою, у Любомира знайшлися три пролами черепа, унаслідок чого утворилася велика гематома та набряк мозку. Тому правоохоронці відразу ж виїхали додому до батьків дітей, що трапили до клініки. Й не помилилися з припущеннями, що саме тут знаходяться винуватці трагедії.
Виявилося, що 25-літня матуся потерпілих Софія Л. напередодні вдома не ночувала - вона фестивалила в обійсті подруги, узявши із собою на пиятику й маленьких діточок. Але раптом запхикав, а потім і зовсім розклеївся Любомир, а за ним і Надя. Далі сталося те, що не може порозумітися з людською логікою й материнськими почуттями, - щоб заспокоїти малятко, затуманена алкоголем жінка кілька разів ударила головою сина об бильце ліжка, на якій вони усі разом спали...
…Батько дітей близько року з родиною не проживає, втім офіційно з дружиною не розлучений. У них до того ж маються ще двоє спільних дітей - 4-літній Іван й 3-літній Марко, котрі після затримання й поміщення Софії до ізолятора тимчасового тримання залишилися в бабусі.
Примітно, що "на олівець" до правоохоронців сімейка ця досі не трапляла й на обліках як неблагополучна не перебувала.
За життя маленької Надійки наразі борються медики, - вона знаходиться в реанімації, у неї до того ж виявили гострий панкреатит. Щодо звірства горе-матусі порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 121 КК України (навмисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого), санкція котрої передбачає винуватцю позбавлення волі на термін від семи до десяти років.

ГЕННАДІЙ КАРПЮК
ЦГЗ ГУ МВС України в
Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera