на головну

ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В період з 3 березня по 24 квітня серед особового складу органів та підрозділів ГУ МВС України в Київській області з метою забезпечення безумовного дотримання в діяльності органів внутрішніх справ законних прав і свобод громадян, недопущення порушень службової дисципліни, законності, надзвичайних подій серед особового складу, очищення органів внутрішніх справ від схильних до вчинення корупційних дій працівників, а також тих, які неспроможні виконувати покладені на них завдання, мають низькі показники в оперативно службовій діяльності буде проводитись позачергове атестування особового складу.
Про всі випадки стосовно незаконних та корупційних діянь працівників ОВС Київщини просимо повідомляти за номером телефону довіри 272-19-59.





Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





УБИВЦЯ, ЗНАХОДЯЧИСЬ У КВАРТИРІ ЗАРІЗАНОЇ РОДИНИ, ВИКЛИКНУВ НАПАРНИКУ: "ТИ ПОДИВИСЯ - ЦЕ ВСЕ НАШЕ!"
07.04.2005р.

Минулих вихідних в найбільшому місті столичної області - Білій Церкві, невідомі злочинці вирізали родину підприємців - від їх рук загинули господарка і її двоє дітей - чоловіка в момент нападу вдома не виявилося.

ДОБРОДІЇ, НАМ ТРЕБА ЗМІНЮВАТИ СТАВЛЕННЯ ОДИН ДО ОДНОГО

Родина Немченко (прізвища постраждалих і підозрюваних змінені) проживала в одній із двокімнатних квартир у будинку за адресою Комсомольський бульвар, 12. 44-літня Наташа мала власну перукарню, названу "Юліанда" на честь своїх дітей. Проживала разом з 20-літнім сином Андрієм, студентом Білоцерківського аграрного університету і 13-літньою дочкою Юлею - семикласницею місцевої школи. 47-літній чоловік Станіслав уже понад 10 років, як працює бригадиром будівельної бригади на зведенні різних об'єктів у Підмосков'ї.
Усе було добре, але в останні кілька днів Андрій і Юля чомусь не з'явилися на заняттях, Наталія не прийшла і не відкрила перукарню. Співробітники і знайомі забили тривогу, адже і двері їхньої квартири теж ніхто не відчиняв, а телефон не відповідав. Тоді Станіслава терміново викликали з Москви, він приїхав додому 2 квітня. Станіслав їхав і думав, що може, це син, повернувшись пізно з дискотеки, поставив чайник і заснув, а той закипів, й згасив газ. Подібне з Андрієм уже ставалося. Він прокручував варіанти всіляких трагедій, - від задухи газом до пожежі, але не міг припустити який іспит чекає його в рідному місті...
Потрапити в квартиру хазяїн відразу не зміг - ключів не виявилося. Тоді він вирішує звернутися в міліцію. Але й у правоохоронців із дверми нічого не виходило - настільки вони виявилися добротно зробленими. Викликали пожежних, - вони приїхали, піднялися до вікон квартири на шостому поверсі. Крізь скло вогнеборці побачили моторошні речі, - скрізь була кров і трупи. Пройшовши в розгромленому житлі до дверей, пожежні впустили Станіслава і слідчу групу.
…Квартира виявилася переверненою верх дном, практично все цінне зникло. Господарка лежала в калюжі крові, тут також знайшли мертвими і зі страшними каліцтвами її сина і доню. Юля застигла сидячи на стільці в кухні поблизу газової плити, Андрія знайшли на підлозі. Тіла почали розкладатися - думки сусідів, знайомих і співробітниць Наталиного підприємства, а також судових медиків збігалися - усіх умертвили три доби тому.
- Ми відразу почали припускати, що це звірство зробив хтось зі знайомих родини Немченків, адже вхідні броньовані двері до житла не мали жодних слідів злому, виходить, візитерів впустили усередину без проблем, - розповідає заступник начальника Білоцерківського МВВС Сергій Смирнов. - Версій було чимало. Відпрацьовували бари, кафе, автостоянки. Але основна інформація пішла від сусідів, - в один з пізніх вечорів вони почули гуркіт падаючих меблів, якісь лементи й благання, вимовні дівочим голосом: "Сергій, прошу, не треба, я тобі все віддам!!"...
…Примітно, скажемо, забігаючи наперед, що в міліцію ніхто із сусідів не подзвонив!! Чому ці люди боялися просто набрати "02" і розповісти про свої підозри - адже ніхто не просив би їх називати свої прізвища й адреси. Але факт залишається фактом, - як потім вдалося встановити, злочинці знаходилися з трупами до 5-ї години ранку. Більше того, вони двічі поверталися в квартиру й півночі тягали відтіля награбоване добро! Не думаю, що подібна діяльність у дошку п'яних чолов'яг виявилася цілком непоміченою в багатоквартирному, панельному будинку, - цього просто не може бути! Невже це будинок, місто і країна черствих людей, - добродії, нам треба змінювати відношення один до одного - не дай Боже, якщо допомога буде потрібна саме вам…Не дай Боже побачити комусь як убивці, повернувшись на місце бойні, шарять по буфеті, беруть там горілку й закуску в холодильнику і спокійно продовжують пиятику, а, почувши стогони ще живої жертви, холоднокровно її добивають, перерізавши їй горло! Після убивства один зі злочинців, оглянувши лиховісним поглядом "фарширування" квартири, викликнув напарнику: "ти подивися, це все наше!".

ВІДЕОКАМЕРУ УБИТИХ СЕРГІЙ ХОТІВ ПОДАРУВАТИ БАТЬКУ НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

- Відпрацювали всіх Сергіїв, якимось чином наближених до родини Немченко - і друзів, й ворогів, - продовжує Сергій Володимирович. - В оперативників невдовзі з'явилася перша вдача - у розбитих "Жигулях" сьомої моделі з розпізнавальними знаками служби таксі, що стояла неподалік на автостоянці, виявилися речі з квартири на Комсомольському бульварі. Хазяїн легковика повідав, що здає його в оренду таксисту, той, у свою чергу, розповів, що його найняв на весь день якийсь Сергій і запропонував попрацювати на нього, возячи туди-сюди якісь речі й пакунки.
…Тут ще Станіслав згадав, що в середині 90-х його давній приятель Мужідаль попросив влаштувати до себе в бригаду сина - той постійно вештався по місту й байдикував, - либонь надіявся, що той тяжкою працею виправить тугоплавкий характер. Але "вкалувати" Сергійко не звик, до того ж, заливався вогненною будівельник-початківець по "повні баки". Тому, не дивлячись на дружбу з батьком, земляк змушений був з таким кадром розстатися. Незабаром, цей хлопець пристрастився і до наркотиків, а потім на цьому ґрунті ще й в'язничний термін заробив. Згадав Станіслав й обіцянку Сергія, що той помститься за несправедливе, як той вважав, звільнення. Так от погрози ті особливо нікого не злякали. Більше того, після виходу хлопця з в'язниці, його могли часто бачити в квартирі Немченків. Наташа шкодувала в кінець занепалого сина свого знайомого, - нерідко він міг і пообідати в них, а коли і невеликою сумою гривень поживиться.
У підсумку, таксист виявився як би не "при справах", але остаточно підтвердив підозри міліції у відношенні Мужідаля, до будинку якого поспіхом відправилася група затримання. 34-літній Сергій Мужідаль жив зі співмешканкою, - вона от-от повинна народити йому первістка. Але не позивало, видко, тому побачити дитинча. За кілька годин Сергій потрапив у засідку, - він намагався утекти й чинив опір при арешті, але впоратися з підозрюваним удалося швидко. Перед цим він подзвонив пасії, й просив співмешканку швидко збиратися та їхати подалі з міста.
Тепер ми можемо попередньо описати ситуацію, що передувала потрійному убивству. Якось, одного з останніх днів березня Сергій з 47-літнім приятелем - алконавтом, наркошею, телепнем і экс-зеком з великим стажем в одній особі умовляли чергову ємність із самогоном. Для "тренованого" у цих змаганнях дуету пляшки виявилося замало. "Розминочний" підхід треба було терміново продовжувати, аби труди по перекиданню склянки не виявилися даремними.
Та молодший з випивак запропонував відвідати на "Комсомолії" (район Б. Церкви) сімейство Немченків й організувати їм гарненький струс. Мовляв, чоловіка там нема, - весь у справах, та в турботах по добуванню засобів до існування, а Наталка нас упустить, - там є, чим поживиться. На справу взяли молоток й викрутку.
До квартири вони майже приповзли близько одинадцятої години вечора. Господарка, упізнавши рознещасного Сергія, відразу відкрила двері. Виморозки без зайвих розмов спочатку молотком ударили Наташу, а потім Юлію, котра вибігла - лиходії схопили на кухні величезний ніж й просто їх сполосували. Наступною жертвою став Андрій. Удари були настільки сильними, що в трупів виявилися проломленими голови, перерізані шиї, а також численні ножові рани живота й спини.
Трофеями убивць стали телевізор, два відеомагнітофони, музичний центр, системний блок до комп'ютера, мікрохвильова піч, одяг (у піджаці знайшлися 400 євро), злочинці також не гребували брати навіть бувалу в користуванні косметику. Двері негідники за собою закрили, а ключі викинули в кущі.
…Ранком співмешканка Сергія Мужідаля запитала про речі, що ні з того, ні з цього, раптом у них з'явилися. Той вивертався, щось видумував, але цивільна дружина в наспіх придумане марення не повірила й веліла вивести з квартири усе так швидко, як воно сюди потрапило. Тоді молодик узяв таксі й повіз награбоване в село до бабусі, але і там вийшов прокол, - родичка запідозрила недобре. Відеокамеру Сергій спочатку хотів подарувати своєму батьку на день народження, але передумав, і продав за 300 гривень, золотий ланцюжок, здертий із шиї Юлі, він здав у ломбард.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera