на головну

Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





ОБРАЗИЛИ В МІЛІЦІЇ - ДЗВОНІТЬ ПОМІЧНИКОВІ МІНІСТРА
28.04.2005р.

Нещодавно в обласних управліннях міліції почали свою роботу представники міністра внутрішніх справ. Оскільки подібних посад в українській міліції ще не було, нам, звичайно, стало цікаво дізнатися яке коло питань мають вирішувати ці посадовці, якими обов'язками та правами наділені. Тому журналістська цікавість привела нас до кабінету Михайла Терпеливця - помічника міністра внутрішніх справ в ГУ МВС України в Київській області.

Як нам вдалося дізнатися, основне завдання представника - контроль за практичним утіленням у життя актів Президента України, Кабміну, що стосуються діяльності органів внутрішніх справ, дотримання принципу "міліція для народу, а не народ для міліції". Михайло Степанович зазначив, що він інформує міністра про проблемні питання правоохоронців регіону, причини недоліків в роботі цих підрозділів. Також представник зобов'язаний особисто вивчати думку громадян про діяльність місцевої міліції, сприяти запровадженню громадського контролю за її діяльністю. До того ж, ці посадовці повинні сприяти покращенню матеріально-технічного забезпечення органів міліції, одночасно виявляючи умови, котрі створюють підґрунтя до існування корупції, порушень законності, відслідковуючи також і ситуацію з практикою прийому заяв та повідомлень про злочини від громадян. При цьому представники мають право брати участь у роботі колегії та оперативних нарад обласних управлінь міліції, вносити пропозиції щодо оптимізації структури останніх, проводити службові перевірки за фактами зловживань і порушень законності серед особового складу. За положенням, затвердженим наказом МВС України №110 від 15 лютого 2005 року, представник щомісячно звітує Міністру про виконану роботу. Проте, до цих людей надходить стільки інформації, стільки люду повірило у їх спроможність щось покращити у міліцейському середовищі, що помічникам міністра тепер доводиться звітуватися кожного четверга про проведену в регіонах роботу.
- Я впродовж останніх трьох тижнів об'їздив 12 районних центрів області, де мав зустрічі із близько 150 громадянами, - говорить Михайло Терпеливець. - Люди йдуть із скаргами на міліцію, особливо багато - на дільничних, на тяганину під час розгляду заяв. І це зрозуміло, адже при сучасній завантаженості, кількості населення на дільниці, котра нерідко перевищує встановлені норми у 1,5-2 рази, "шерифи" не встигають повноцінно вирішити поставлені у заявах громадян проблемні питання. Тому збільшення штатної чисельності дільничних було й залишається актуальним. Аби досконало вивчити це питання, окреслити у повній мірі всю картину, яка "малюється" взаємовідносинами поміж громадянами й правоохоронцям, я планую об'їхати спочатку решту райцентрів, а потім провести подібні зустрічі й по селам.
Звісно, і в міліцію, і на прийом до Терпеливця, коли той приїздить у райвідділ ідуть не лише сповіщати про негативи в діяльності правоохоронців… а й поскаржитися на сусіда, котрий "посунув" межу на городі, по розподілу земельних паїв, тощо. Виявляються й деякі регіональні особливості. Наприклад, у Тетієві дві православні громади не поділили приміщення церкви, люди дізналися, що у райвідділ приїхав представник міністра, й пішли до нього на зустріч. Проте, значна частина наших земляків жаліється на діяльність пунктів прийому металобрухту, котрі практично стали співучасниками розкрадання тисяч тон стратегічної сировини як у державних установ, так і у громадян. Вже дійшло до того, що дикунські випадки, коли за ніч з кладовища зникає кілька огорож з кольорового металу, стали чи не буденним явищем. Вакханалії напівкримінальних "металістів", котрі укупі зі злодюгами на селах позабирали навіть діряві собачі миски, необхідно покласти край.
Коли ж стосовно якогось міліціонера надходить тривожна інформація, та ще й згодом підтверджується у частині порушення законності, то її обов'язково передають до управління внутрішньої безпеки й прокуратуру.
Цікаво, що на ці зустрічі приїздили навіть люди із Полтавської області, котрі прочитали в газеті об'яву про особистий прийом. Тепер Михайло Степанович готує матеріали колезі із сусідньої області. - У нас немає такого, що мовляв це не моя територія і я не буду спілкуватися з вами чи вислуховувати ваші проблеми, - зазначає Терпеливець - Утім, хочу додати, що до мене також чимало приходить і співробітників міліції. Дуже багато у наших правоохоронців не вирішено соціальних проблем Приміром, прийшла до мене якось працівниця райвідділу й каже, що з її чоловіком, теж міліціонером, у неї нема порозуміння й усе йде до розлучення. Я його знайшов, поговорив з подружжям майже годину. В підсумку, вони поцілувались, помирились й нещодавно телефонували мені в кабінет й дякували за науку.
У свою чергу нашим читачам ми нагадаємо, що безпосередньо в Головному управлінні Михайло Терпеливець приймає громадян у понеділок та четвер. Якщо ж у вас є важлива інформація чи пропозиція щодо діяльності правоохоронців Київщини, ви можете зателефонувати Михайлові Степановичу особисто (272-23-90)

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera