на головну

Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





КІНДЕР-СЕКСМЕНЮ
04.05.2005р.

…Київське передмістя інтенсивно обростає всілякими розважальними закладами, причому вельми престижного класу. Й, з огляду на нашу сьогоднішню ментальність, без елемента деякої полунички у вигляді еротичного масажу, індивідуального стриптизу чи спеціальної ескорт-програми в сауні, вони навряд чи обійдуться. Питання в тім, наскільки відверто чи приховано пропонуються подібні послуги, у ряді яких цілком можливе і кіндер-сексменю. Не виключають цього і правоохоронці, але допоки "твердої" оперативної інформації, за якою відразу піде кримінальна справа, у столичній області немає. Зате пришляхова проституція завжди знаходилася, що називається, на очах. Про результати недавнього відпрацювання Кільцевої дороги Києва й про проблему неповнолітньої проституції наш сьогоднішній матеріал.

ДІВЧАТА СТОЯТЬ-МАЛЮЮТЬСЯ

- Питання дитячої проституції в столичному передмісті актуальне от чому, - пояснює начальник ВКМСН ГУ МВС України в Київській області підполковник міліції Олексій Лазаренко. - Територія нашого обслуговування (тобто області - Авт.) прилягає до Києва, і в нас регулярно з'являється інформація про те, що в Києво-Святошинському районі, що примикає до кільцевої дороги, нерідко можна побачити неповнолітніх повій, які активно пропонують інтимні послуги. Тому перед черговим "зачищенням" кільцевої ми знову ґрунтовно вивчили тутешню обстановку, режим роботи саме неповнолітніх путан, - дорослі нас цікавили лише як джерело інформації про їхніх малолітніх колег. У підсумку, нам удалося за день роботи зібрати повний автобус "занепалих ангелів"; цієї кількості панянок, які пахнуть дешевою косметикою й продажною любов'ю виявилося для правоохоронців досить, щоб усвідомити деякі, цікаві моменти...
Крім кримінальної міліції в рейд включили спецпідрозділ "Беркут", групу документування і журналістів. Відпрацювання почали зустріччю з агентом в умовному місці. Оперативникам передали інформацію про дислокацію малолітніх путан на кільцевій, вони зробили контрольний об'їзд, що її підтвердив. Перше завдання - визначити: дівчата "малюються" чи реально працюють і в них є клієнти.
У цей час група оперативників спостерігала у добре замаскованій машині за процесом умовляння. При цьому міліцейська відеокамера неупереджено фіксувала чиєсь перелюбство. Коли знімати далі не було сенсу, - плівку треба берегти для наступних "серій", - рацією викликали наряд "Беркута" (це щоб народ не подумав, що йдуть сутенерські розбірки) що допомагав розшуківцям ловити в прилеглих кущах повій, які утікали, й заспокоювати незадоволеного клієнта статтями з кримінального кодексу. Розбещених легким заробітком діток відправляли в райвідділ, де на них складали повний "пакет" документів аби ранні жриці у повний зріст трапили на облік до міліцейської бази даних "Атлас". Ми відразу усвідомили: корені явища - спочатку суто соціальні, а потім особисті чи фізіологічні.

ДЛЯ ПІДСТРАХУВАННЯ ПУТАНИ ШУКАЮТЬ "ДАХ"

Першою затримали Юлю, у її сумочці було повно різноманітних презервативів. Нам вона сказала, що їй 19 років й вона "доросла", знімає на Борщагівці квартиру. Насправді уяснилось, що плечовій ледь виповнилося 17. Спочатку вона два роки "заощаджувала" тут гроші, повернулася додому на Полтавщину, щоб закінчити школу, а тепер, прихопивши 15-літню подружку, повернулася до улюбленого заняття. Видко, надовго...
Рідного тата Юля в очі не бачила, мамин співмешканець хотів її удочерити, та вона не погоджувалася - надто часто він недвозначно чіплявся, а якось ледве не зламав двері у ванні заради того щоб на неї подивитися. Удома туга - ні грошей, ні просвіту, одні пиятики й дебоші. Приблизно теж розповідали Валя й Женя, і багато інших, нікому не потрібних дітей, яких життя, обставини і власна пристрасть до нелегких буднів гейш змусили шукати щастя і свій кусень пирога на самому дні і без того небезгрішного у всіх своїх шарах сьогоднішнього українського соціалу.
Узагалі, затримували тут підлітків із Сумської, Черкаської, Чернігівської і Полтавської, Вінницької областей, які, звичайно, знімають житло (у середньому 120-180 у.о. на місяць) поблизу від місця роботи - у районі столичної Борщагівки, чи Теремків. Середній стаж "вислуги" юних плечових коливався в межах 1,5-2 роки, тобто дівчиська уперше виходили на трасу в 13-14 років. Звичайно, дівки до обіду відсипаються у не таких вже тісних і незручних кімнатах й квартирах; увечері виходять на промисел, хоча буває, що їм доводиться шукати клієнта із самого ранку - у "першу зміну". Примітно - при звірці з банками даних зазначених регіонів, у деяких випадках затримані для перевірки панянки виявлялися в справжньому розшуку, - як правило, за дрібні капості й як без вісти зниклі.
Повноцінно довести факт проституції не так легко. Особливо, якщо тих же дітей використовують з метою сексуальної експлуатації в закритих клубах, саунах, готелях чи приватних маєтках. Та й узагалі, займатися проституцією небезпечно - навколо ще чимало погано вихованих "скривджених", "опущених" і інших екстремальних натур, яким з'їздити комусь по обличчю чи нанести каліцтва в пориві пристрасті раз плюнути. Для підстрахування більшість путан шукає "дах", чи він сам знаходить їх. Іноді навіть малоліткам доводиться трапляти "на геморой" - що означає на сленгові шосе-гейш їхати з одним клієнтом, а задовольняти цілу купу чоловіків практично за ті ж гроші або зовсім безкоштовно.
От, Женя - перебувала в пошуковій системі "Атлас" як 20-річна Малишенко Тетяна. Насправді Жені 16 років - просто, коли її уперше затримували й ставили на облік, у неї при собі не виявилося документів, - їй повірили (вона дійсно виглядає набагато старішою) й з миром відпустили. Потім виникає питання, - за що її затримувати - за нібито надані секспослуги? Як і де утримувати цю путану поки прийде відповідь на запит про встановлення особи, - усе залежить від сумлінності самої повії. А якщо та увесь час брехатиме й щоразу розповідатиме нові легенди?
Причому в нашому суді може "пройти" лише систематичне надання секс-послуг за винагороду. Це ж яку колосальну роботу потрібно виконати, щоб зафіксувати й одягти у форму кримінального обвинувачення небезкорисливі пригоди якоїсь розпусної панянки! Спробуй потім не повір у її розповіді про борги, які "припекли", чи термінові операції для "бабусі", що змусили усього один разок залізти на спальне місце трейлера. Узагалі питання притягнення малолітніх повій до відповідальності дуже цікаве. По-перше, сутенер, який займається постачанням чи залученням у сферу секс-індустрії дітей, може цілком реально здобути строк і за розбещення неповнолітніх. По-друге, клієнт, особливо якщо об'єкт утіх захоче скачати з нього додаткові "бонуси", може трапити в підозру правосуддя як затятий педофіл чи ґвалтівник, що в місцях не так віддалених й донині не в особливій пошані. Виявляється, українське законодавство не визнає поняття "дитячої проституції" - заняття нею може каратися тільки з 18 років, - вважається, що до цієї пори "дитя" не здатне стати повновагою плечовою. Але дядько може сказати, що не знав, скільки їй років, адже найчастіше молоді шосе-гейші чимало прибріхують щодо віку, а паспорт запитувати в хтивому поспіху якби ні до чого, та й нерідко вони виглядають на 5-7 років старішими. Цікаво, що рішення по адміністративній справі про проституцію приймає не міліція і не суд, а комісія при райдержадміністрації! Причому, навіть якщо таких дівчат відправляти в спецПТУ, де їм дадуть професію і середню освіту, це проблему не вирішить. Самі дівчата стверджують, що втечуть відтіля на другий день…

ТРИ КИЦЬКИ Й "ВОВКА-МОРКОВКА"

Їдемо в район відомої на кільцевій автозаправки, іменованої в народі "Мухомор". На узбіччі помічаємо двох молоденьких дівчат, одягнених у досить відверте убрання. Неподалік стоїть "Ford Sierra" - красулі крутяться поруч нього. Раптом до щебетух, награно скриплячи гальмами, підкотила десята модель "Жигулів". З відкритих дверцят сріблястого легковика висунулася чиясь похітлива пика. Дві хвилини ділового спілкування, й одна з путан звично всідається на пасажирське місце, попередньо віддавши подружці отриману авансом оплату за інтимні послуги, - та ж безстороння міліцейська відеокамера встигла зафіксувати перекочування стогривенної купюри. Тобто повії страхувалися передоплатою, - щоб там із клієнтом не вийшло, секс-трудівниця завжди може прийти до колеги й сутенера і взяти "чесно" зароблену частку.
Стеження вирішило не переслідувати "Жигулі", що чкурнули в передчутті гріха. Більш цікавим для оперів виявився "Ford", куди сіла наша фігурантка. Як і підозрювалося, в іномарці тусовався сутенер й ще одна напомаджена "дитинка". У "менеджера по продажам" виявився цілком законно оформлений газовий пістолет. А так нічого особливо нового - Вадик зспівався з трьома плечовими-підлітками, вирішивши взяти на себе турботи про їхню охорону, "промоушин" й транспортні проблеми, абсолютно не безкоштовно запропонувавши "кооперативу" послуги свого пістолета й легковика-іномарки.
Процесу розмови міліції з повіями і їхнім опікуном, які забарикадувалися в "Fordі"раптом почав дещо заважати худорлявий юнак, який невідомо звідкіля узявся й заповзявся якось дивно чіплятися до людей у формі. Як потім ми з'ясували, поведінка пояснювалася не більш, як... професійною звичкою і заклопотаністю долею шосе-гейш. Молодик представився "Вовкою-морковкою", й пояснив, що заробляє на життя легким "блакитним" фліртом, оформленим у вигляді реклами сигарет. Спочатку "морквина" мені розповів, що в нього непогано останні років п'ять виходить просувати тютюновий товар з "величезним, наверненим фільтром". Але особливо 25-літнього Володимира заводить, коли на "фільтрі" залишаються сліди від його зубів. Швиденько витягнувши з пачки дорогу цигарку, мій незваний співрозмовник застромив її собі в потріскані і чомусь подряпані вуста, нескромно запропонувавши автору рядків пройти до "Мухомора" й переконатися наскільки спритно той може "розкурити шикарну сигару". Повіривши на слово, я практичну частину вирішив скасувати через її малий інтерес для себе. Та й у іномарки незабаром відчинилися дверцята й на світ божий з'явилися акі фурії дівиці і здивований сутенер.
Розмовляю з однією з них, яка приїхала з Полтавщини. Щоб панянки не змогли попередити "сестер" про облаву, у них тимчасово відібрали мобілки, - вартістю, до речі, мінімум 300-350$. Дівчина представилася Танею. Каже, що рік проробила реалізатором компакт-дисків на ринку "Петрівка", та дохід не виправдав очікувань провінціалки, й вона зважилася (заявляючи без особливої гіркоти) піти на панель - адже вдома пристойно улаштуватися неможливо. Маючи спеціальність кранівниці, вона могла, звичайно, заробляти пристойні гроші на столичних будівництвах, та моїй співбесідниці більше до душі творча діяльність, - вона хоче вивчитися на дизайнера чи журналіста, натякаючи на не менш знатну історію останньої з "древніших" професій. У Кременчуці в неї залишилося дворічне дитя (на трасі стояла до 4-х місяців вагітності), - за ним доглядають батьки, секс-трудівниця посилає їм по 500 гривень у тиждень. Для тата й мами вона - предмет обожнювання, адже вони наївно думають, що дочка "робить офісну кар'єру" і витрачає час на ділові зустрічі і всілякі "тренінги". Правда про дочку просто спопелить пенсіонерів, вихованих у кращих комсомольських традиціях. У Тані є хлопець з Донецька. Він учиться в одному зі столичних вузів, але про заняття подружки той не здогадується. Тані теж це не треба…

ПУТАНИ ПІДНІМУТЬ ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ

Таня щодня, як і її колеги, відстібає сутенеру 50 гривень. Узагалі, буває, що заробляє до 200$ у день з урахуванням "податків". Усе залежить від кількості клієнтів, - коли доводиться за день прийняти 5-6, а коли й одному радієш. Ціни в тутешніх дівиць "кусаються" - оральний секс коштує 100 гривень, простий - 150, годинна оренда - 200 гривень, групові замовлення забезпечуються "оптовими знижками". Але відповідно, їм доводиться і стежити за собою, - регулярно обстежуватися в гінеколога й дерматовенеролога, купувати пристойну нижню білизну й одяг, деякі навіть ходять у спортзал, - інакше опустишся до рівня "дешевих" шльондр (ми таких бачили біля машин з цеглою і піском - вони намагалися спокусити сільських водіїв рваними спортивними штаньми й скуйовдженими зачісками). Таня і її подруга Оля стверджують, що "нічим таким" не хворіли, хоча дуже бояться хвороб, особливо СНІДа - тому намагаються працювати тільки з презервативом. Не менше бояться дівиці маніяків й убивць - але "хто не ризикує, той не п'є шампанське". Нерідко їх ґвалтують, буває, що відразу по 6-8 чоловік, але в міліцію жертви роздачі практично ніколи не заявляють. Цікаво, що мої співбесідниці виступають за легалізацію проституції, адже це ремесло нікуди не зникне, навіть якщо його повсяк забороняти. А от у випадку узаконювання панянки готові платити податки, причому Таня серйозно відрізала: "ви ще побачите, як можуть жінки (очевидно, маючи на увазі і путан) підняти економіку України".

ТВІЙ КЛІЄНТ - МІЙ КЛІЄНТ, МІЙ КЛІЄНТ - ТВІЙ КЛІЄНТ

Нерідко дівиць замовляють зовсім не для сексу, - приміром, запрошують за вищевказаною погодинною таксою дефілювати в кафе чи офісі як офіціанток на закритих вечірках, чи зметикувати щось оригінальне, наприклад, лесбі-шоу. Стається, приїздять художники в пошуках "натури" чи молоді режисери для дипломних робіт, хоча в підсумку виявляється, що доводиться брати участь у звичайному порно.
Кілька слів про "лазні". Припустимо, хазяїн закладу бачить - приїжджає чоловік, з ним подружка, яка годиться йому в дочки. Той замовляє випивку і закуску в номер плюс "забиває" місце в парильні на двох. Банщик без зайвих питань виконує замовлення - гроші клієнта, що плавно перекочовують у його кишеню, вище усього, мораль - на третім місці. Навпаки, відомі випадки, коли самі банщики нацьковують пришляхових путан на взаємовигідне співробітництво типу "твій клієнт - мій клієнт, мій клієнт - твій клієнт", останнім це, особливо за відсутності нормальних умов для "процесу", по душі. Цілком можливо, що подібні лазні ніщо інше, як інструмент одержання компромату з наступним комплексом різних видів шантажу - від дільби бізнесу до дерибану інших, у т.ч. і політичних дивідендів. Але в столичному регіоні про подібні випадки поки нічого не відомо...
Більш за все зачепив й без того розстроєні струни міліцейської душі нижчеописаний факт. У затишній місцині цього "автобана" уважні офіцери примітили незвичайну картину навіть для пропахлої розпустою кільцевої. Двоє панянок віком років 25-30 з явними ознаками вагітності (5-6-й місяць) й прикидом крутих "інтердівчат" про щось гаряче розмовляли з доволі дорослими чолов'ягами. При пильнішому розборі вдалося довідатися, що в іномарці, котра знаходилася поруч, власницями якої виявилися згадані "мамки", їхня молода колега спаровувалася з 17-літнім юнаком - гостем з Кавказу.
Перепалка вийшла через те, що в хлопця "нічого не виходило" й дами гудили дорослих друзів Арама в їхньому повному статевому невігластві. Тим часом із салону авто удалося витягти напівголого хлопця, який, побачивши камери, загубив труси й дар мови, а потім намагався дати хабара "беркутятам". Шосе-гейша, навпаки, зовсім не соромлячись об'єктивів і очей багатьох чоловіків, вільно й без суму блискала формами, поки на її тілі не з'явилася якась подоба одягу. Єдине, що знітило путану, так це увага оператора до її трусиків, - по них мене пів Києва упізнає, - весело вимовила жриця продажної любові...

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera