на головну

Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





БОГ УБИВЦЮ ДО СЕБЕ НЕ ВЗЯВ
19.05.2005р.

В вівторок 10 травня близько 8-ї години ранку в містечку Миронівка Київської області місцевий житель 37-літній Яків Таценко (імена й прізвища учасників драми змінені) зайшов у будинок до співмешканки 40-літньої підприємниці Зуєвої, де з власної, п'ятизарядної мисливської рушниці МЦ-2112 12-го калібру вистрілив останній в голову, від чого нещасна відразу вмерла.

У ТИХОМУ БОЛОТІ ЧОРТ ВОДИВСЯ

Також зловмисник вирішив розправитися й з трьома синами потерпілої. Спочатку він послав свинцевий заряд у груди 20-літньому Ростику, якого відвезли спочатку в райлікарню, а потім у Київську обласну клініку - за його життя борються медики. 18-літній Григорій теж одержав вогнепальне поранення в спину і вмер, менше усіх постраждав 12-літній Олег, учень місцевої школи, якому дробина пробила руку.
Чолов'яга, що наче сказився, бігав по вулицях райцентру й кричав зустрічним людям: "Пристріліть мене, інакше Бог не прийме до себе самогубця!". Але перехожі шарахалися земляка, що очумів від накоєного жаху. Тоді убивця психанув не на жарт, - він раптом заволав: "Якщо ви не хочете мене застрелити, тоді мочити вас буду я!", заповзявшись смалити з рушниці контейнерними зарядами убік городян, котрі утікали світ за очі подалі від пришелепка. Одного з чоловіків він ледве не відправив до праотців - благо, що той устиг сховатися за дерево, і куля тільки вибила в стовбурі величезну тріску.
Тим часом до місця "бойових дій" після дзвінка переляканих жителів мікрорайону спішно виїхала посилена слідчо-оперативна група міліції. Побачивши озброєних автоматами й одягнених у каски та бронежилети правоохоронців, що наближалися поблизу контори "Сільгосптехніки", Яків вистрілив собі в груди - під серце. Але Таценко... вижив, йому зробили операцію (до речі, ті ж лікарі, які рятували Ростика), і він теж знаходиться у важкому стані під доглядом медиків і невсипущою міліцейською охороною, тому про мотиви, що змусили розігратися трагедії в цілком благополучній родині, поки виразно повідомити нічого - це зараз з'ясовує слідство, яке чекає допоки в "пацієнта" покращитися стан здоров'я і його можна буде повноцінно допитати.
Вимальовується одне, - за деякими даними, серед родичів чи то місяць, чи два тому виник суттєвий конфлікт, відгомони якого і могли спровокувати ранкову бійню. Дехто з місцевих жителів повідав, що чоловік цей останнім часом ночував не в Зуєвої, і з'являтися в них той став менше. Причому на серйозність міжусобиці вказує і час її виникнення, й те, що Яків та його жертви знаходилися, очевидно, у ясному і тверезому розумі. Та й самі міліціонери кажуть, що ніхто з них не зловживав спиртними напоями - уся родина, у т.ч. діти і співмешканець дружно працювали на загальне благо, утримуючи магазин, відкритий Зуєвою в містечку.

ПЕРШУ ДОПОМОГУ ПОРАНЕНОМУ ХЛОПЧИКУ НАДАЛА ДРУЖИНА НАЧАЛЬНИКА РАЙВІДДІЛУ МІЛІЦІЇ

- Ще на первісному етапі пошуку зловмисника, до нас підійшла бабуся й сказала, що в неї ховається сусідський хлопчик, - розповідає в. о. начальника Миронівського РВВС майор міліції Володимир Щепанський. - Я відразу пішов до неї, узяв хлопця, надяг на нього форму міліціонера - для дезорієнтації злочинця й маскування. Адже ми ще не знали, хто і чому зробив розправу й де він ховається, - убивця міг навіть непомітно спостерігати за нашими діями. Не довго думаючи, я вивіз Олега до себе додому, по дорозі він розповів мені про візит Якова. Везти Олега в лікарню я не міг - адже і там його міг підстерігати злочинець, тому першу допомогу пораненому хлопчику надала моя дружина.
Усе-таки, деякі подробиці трагедії вже відомі. Виявляється, Ростика намагалися убити сплячим на своєму ліжку. Брати побачили співмешканця матері, який ввірвався в будинок і учинив пальбу, та кинулися навтьоки. Олег одержав поранення руки. Середній з них - Григорій, напівроздягненим вискочив на дорогу і, переконавшись, що Олег благополучно утік, спробував зупинити проїжджаючі повз автомобілі. На його прохання відгукнувся водій червоних "Жигулів" першої моделі. Юнак заблагав: "натискайте швидше на газ, в мене стріляють!". Але коли легковик з юнаком от-от повинен був рушити з місця, з-за повороту вискочив Яків, котрий переслідував пасинка на своїй машині й вистрілив у пасажира, що сів на заднє сидіння. Поранення для Грицька виявилося смертельним. Водій при цьому не постраждав, але після пригоди він одержав настільки потужний стрес, що слідчі не могли його довго опитати, - той просто на півдня втратив дар мови.
Рушницю вилучено для проведення балістичної експертизи й інших досліджень у НДЕКЦ ГУ МВС України в Київській області. В обов'язковому порядку проведуть експертизу, тільки вже психіатричну, й підозрюваному в подвійному вбивстві. Хоча правову оцінку трагедії підозрюваний особисто міг дати цілком професійно, адже він у свій час закінчив Харківський юридичний інститут з відзнакою! Тим часом, Миронівська райпрокуратура за цими фактами порушила й розслідує кримінальну справу.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera