на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




У ДІЛЬНИЧНИХ З ЯВИЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ ПОМІЧНИКИ
17.10.2005р.

Всім добре відомо, що "гуртом легше і батька бити". Особливої актуальності поняття "гуртом" набуває у відношенні до діяльності міліції. Саме гуртом легше боротися зі злочинністю і правопорушеннями на вулицях міст і сіл України. Адже на кожному розі вулиці працівника міліції не поставиш. "Народ і міліція - партнери" - на основі цього гасла зараз будуються відносини населення з органами внутрішніх справ. І тому відділом дільничних інспекторів міліції Управління адміністративної служби міліції Головного управління МВС України в Київській області на виконання вимог Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" та "Програми розвитку партнерських відносин між міліцією і населенням на 2000-2005 роки" протягом 9 місяців 2005 року було здійснено декілька заходів задля підвищення ефективності такої взаємодії. Насамперед, це стосувалося відновлення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку. Старше покоління пам ятає патрулі, які складалися з працівника міліції та двох-трьох громадян з пов язками на рукавах. Одна поява такого громадського патруля була здатна "повернути до тями" дебошира або хулігана. А проведення опитувань мешканців населених пунктів області дало змогу встановити, що поява на вулицях громадських патрулів була б ними сприйнята на "відмінно". Адже громадяни нашої країни розуміють, що міліція була б рада, але не в змозі охопити весь "фронт" боротьби з правопорушеннями на вулицях. І тоді в нагоді стають громадські формування з охорони громадського порядку. Такі формування можуть успішно виконувати завдання по охороні майна громадян, охороні громадського порядку в населених пунктах. На даний час в Київській області діють 719 громадських формувань по охороні громадського порядку, які нараховують 22751 членів. На протязі 2005 року за участю громадських формувань на території Київської області проведено 947 рейдів та відпрацювань населених пунктів, розкрито 1039 злочинів, затримано 662 правопорушника.
Відділом дільничних інспекторів міліції Главка велике значення надається відновленню на місцях роботи громадських пунктів охорони порядку, так званих "ДНД". Багато з цих пунктів були передані приватним підприємцям, використовуються як офіси тощо. Тому обов'язкове повернення приміщень або виділення натомість інших, утворення громадських пунктів охорони порядку там, де їх немає - пріоритетні напрямки діяльності дільничних інспекторів міліції області.
19 липня 2005 року був Президентом України був підписаний Указ № 1119/2005 "Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності". На підставі цього Указу Міністерством внутрішніх справ України було розроблене і затверджене положення про громадського помічника дільничного інспектора міліції в сільській місцевості. Згідно з цим положенням міськрайорганами внутрішніх справ із числа членів громадських формувань з охорони громадського порядку підбираються громадські помічники дільничних інспекторів міліції в сільській місцевості. До їх числа входять ті члени громадських формувань, які добре зарекомендували себе під час виконання завдань, покладених на громадські формування з охорони громадського порядку. Їх кандидатури обговорюються на загальносільських або загальноселищних сходах громадян, і лише після цього подаються до місцевого відділу міліції. На даний час в області працює 402 громадських помічника дільничних інспекторів міліції, які вже надають практичну допомогу працівникам міліції в забезпеченні правопорядку, підібрано ще 711 кандидатів для оформлення громадськими помічниками дільничних інспекторів міліції. Їх підбір і розстановка здійснюється з розрахунку один-два чоловіки на кожну сільську або селищну Раду. "На території нашої області виконання вимог Указу Президента "Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності" набирає обертів, - розповідає начальник відділення по роботі з населенням та громадськими формуваннями ГУ майор міліції Юрій Петрович Прищепа. -Наприклад, колишній заступник начальника Макарівського райвідділу внутрішніх справ майор міліції у відставці Іван Валеріанович Балюра все своє свідоме життя пропрацював у міліції, накопичив неоціненний досвід роботи. Пішовши у відставку, він не став сидіти осторонь боротьби зі злочинністю, а в якості громадського помічника дільничного інспектора міліції і члена громадського формування "Щит" здійснює прийом громадян в с. Гаврощина Макарівського району. Іван Валеріанович Балюра користується авторитетом та повагою серед місцевого населення, надає їм юридичну допомогу, вирішує проблемні питання, пов язані з правопорядком у селі, разом з дільничним інспектором міліції Андрієм Андрійовичем Хоменком здійснює охорону громадського порядку в селі у вечірній час. А прикладом довіри населення до громадського помічника дільничного є розкритий ним злочин.
Якось під час прийому громадян до Івана Валеріановича звернувся місцевий житель, якій повідомив, що гр. С. зберігає наркотики з метою продажу. Іван Валеріанович не примусив себе довго чекати. Увечері, коли гр. С прийшов додому, до нього "в гості" завітали дільничний інспектор Андрій Хоменко і його громадський помічник Іван Балюра. Під час огляду домоволодіння громадянина С. вони виявили 800 грамів подрібленої коноплі, яку С. зберігав з метою збуту. По даному факту порушено кримінальну справу, ведеться слідство".
Хороше завжди повільно приживається. Проте хотілося б сподіватися на те, що позитивні приклади роботи міліції в цілому і громадських помічників дільничних інспекторів міліції зокрема, знайдуть свій позитивний відгук у нашому суспільстві. Адже гуртом легше не тільки батька бити, і приклад роботи міліції Макарівщини - тому наочне підтвердження.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera