на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




"Дільничний розкрив вбивство киянки по "гарячим слідам"
15.11.2005р.

11-річний хлопчик зовсім випадково допоміг дільничному Рокитнянського району столичної області Віталію Мітлицькому викрити вбивцю 19-річної киянки Олени, яку задушили і оголену покинули в кущах на узбіччі дороги неподалік від дачного будинку її батьків в селі Острів.

Ранковий телефонний дзвінок стурбованої жінки в райвідділ і її повідомлення про зниклу доньку, яка пішла ввечері відпочити з друзями і не повернулася, правоохоронців особливо насторожив. Хоча, здавалося б, немає нічого дивного в тому, що молода особа до ранку засиділась в якомусь кафе чи барі. Але це тільки на перший погляд... Досить добре були відомі правоохоронцям прізвища тих хлопців, з якими дівчину бачили востаннє. За ними в селі Острів неодноразово числились розбої, крадіжки і грабежі. Довго їх шукати не довелося. Саме в той день у районному суді слухалася справа одного з них по крадіжці з дачі, і дільничний Віталій Мітлицький затримав обох біля приміщення суду, після чого доставив до райвідділу. Картина того дня поступово почала роз'яснятися.
В цей час місцевий житель повідомляє в сільську раду, що, коли він вів худобу на пасовище, біля мосту над річкою Рось в заростях понад дорогою побачив оголене тіло дівчини. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група Рокитнянського райвідділу. Потім спеціалісти скажуть, що тієї жахливої ночі по дорозі додому 19-річна Олена померла від сильного здавлювання шиї руками. Її душили спочатку на асфальті, а потім непритомну відволокли в кущі. Розкиданий навколо неї одяг наштовхує на думку про зґвалтування. Хоча, як встановила судово-медична експертиза, вбивця своєї статевої пристрасті не задовольняв. Можливо, намагався, можливо, це була кінцева мета вечора відпочинку для вбивці, яку гарна дівчина просто не дозволила втілити в життя, що в кінці кінців привело до сварки між ними, а потім і вбивства. За що задушили молоду, приїжджу із столиці, красуню назавжди для всіх залишиться невідомим. Важко лише уявити стан матері, яка впізнала в потерпілій свою рідну дитину...
Двоє затриманих на той момент молодих хлопців розповіли, що минулого дня близько полудня разом із своїм другом Сергієм відпочивали на пляжі біля річки, згодом до них приєдналася і Оленка. Вона разом із матір'ю та тіткою відпочивала неподалік, а, коли обидві жінки почали збиратися додому, дівчина з ними піти відмовилась. Через кілька годин четверо друзів на маршрутному таксі вже направлялися в Білу Церкву. В місті Сергій і Олена від хлопців відстали, певно, вирішив побути наодинці. З того часу їх ніхто не бачив - хлопці поверталися додому окремо від пари. Як виявилося згодом, Сергій з дівчиною поверталися додому на попутках і близько другої години ночі сталася трагедія.
Тепер правоохоронці знали ім'я і прізвище головного підозрюваного. Почалися пошуки 22-річного Сергія, раніше засудженого за крадіжку і грабіж уродженця Кіровоградської області, який в даний час проживає в смт. Рокитне Київської області. Вдома хлопця не було. Вже кілька місяців він проживав у своєї малолітньої співмешканки Наталі, яка, до речі, від нього вагітна. Вона розповіла дільничному, що додому Сергій повернувся близько четвертої ранку, а де був до цього часу він не говорив.
Відпрацювання прилеглої місцевості ніяких результатів не давало. Тоді правоохоронцями було прийнято рішення розділитися на кілька груп пошуку. Дільничний Віталій Мітлицький разом з товаришем чекав на підозрюваного в машині біля будинку його співмешканки, аж поки до двору не підбіг хлопчик років одинадцяти і не закричав у весь голос, що Наталю в кущах біля озера чекає якийсь "дядько" і просить, щоб вона негайно принесла йому води. Міліціонерам стало одразу все зрозуміло, і вони, покинувши службову машину, побігли до озера. І не помилилися: біля води сидів Сергій. Як тільки він побачив правоохоронців, кинувся тікати. Дільничному нічого не залишалося робити, як застосувати "Корнет" для відстрілу гумовими кулями і вистрілити в повітря. Злочинця було затримано і вже по дорозі в райвідділ він почав давати правдиві покази і зізнався у навмисному вбивстві киянки.
Через кілька днів, прибираючи в кімнаті, співмешканка вбивці Наталя під диваном, де вони з Сергієм спали, знайшла дві каблучки з білого металу. Згодом одну з них впізнає мати померлої Олени.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera