на головну

ОДНА ДОБА НА ПОШУК "ВОВКІВ"

На початку листопада вранішні перехожі в м. Фастові по вул. Правди виявили тіла двох чоловіків (на вигляд - осіб без постійного місця проживання) зі слідами жорстоких побоїв на голові і тілі. Загиблим "бомжам" було приблизно по 45 і 60 років, хто вони і звідки - ніхто не знав. Викликаним на місце пригоди працівникам Фастівського міськрайвідділу міліції необхідно було встановити особу загиблих та нелюдів, що скоїли подвійне вбивство.
Ситуація утруднювалася ще й тим, що вбивство було скоєне поблизу вокзалу і злочинці могли зникнути в одному з трьох напрямків руху залізничного транспорту. Міліціонери обходили навколишні будинки і розташовані поблизу підприємства, спілкувалися з їх охоронцями. Встановили навіть людей, які зазвичай повертаються додому на останній "електричці" або поспішають на самий перший потяг. Відпрацьовуючи прилеглу до місця пригоди територію, оперативники зайшли до одного з привокзальних кафе. Бармен розповів, що напередодні у його закладі відпочивала компанія з чотирьох юнаків, на вигляд їм не більше 19-20 років, з кафе вони вийшли десь опівночі. Більше бармен нічого повідомити не міг.
Після кількох напружених годин пошуків фортуна посміхнулася правоохоронцям - один із співрозмовників назвав імена двох із чотирьох учасників злочину. Чоловік випадково довідався, що один з його сусідів, 20-річний Сергій С., зараз не ночує вдома. Аналогічно "зник" і його товариш, 19- річний Олександр Ц. Обидва хлопці проживали зі своїми родинами у приватних будинках, тому розмістити засідки біля їх помешкань було проблемою. Міліціонери вийшли зі скрутного становища, викопавши на городах ймовірних злочинців "землянки" і заховавшись в них. Доба очікувань дала свої результати - наступної ночі Сергія затримали на городі у його бабусі. Через кілька годин затримали Сашка, а трохи пізніше - і їхніх двох товаришів. Тим часом міліціонери паралельно працювали над встановленням осіб загиблих. Оперативники направили запити з відбитками пальців загиблих до підрозділів внутрішніх спав України і довідалися, що один із постраждалих родом з Білорусі, а його товариш - з Чернігова. Обидва раніше судимі, але чи розшукувалися за злочини на даний час - встановить слідство.
Під час відтворення обставин вбивства ні Сергій, ні його товариші навіть і не думали критися. Вони розповіли слідчому, що тієї ночі вийшли з кафе і побачили двох "бомжів". Один з них попрохав у хлопців цигарку, Сергій дав. Другий "бомж" мав необережність поросити цигарку для себе і почув у відповідь: "Ми що, цигаркова фабрика?" Виникла сварка, а за нею бійка. За їх словами хлопці били "бомжів" штахетинами "з азартом", кидали на голову цегляні брили до тих пір, поки бідолашні не перестали дихати. Міліціонери, які затримували Сергія і його товаришів, розповіли, що при спілкуванні із хлопцями у них виникло відчуття, що перед ними - стая жорстоких молодих вовків. Для оперативників це було особливо дивно, адже у всіх хлопців - нормальні сім'ї, конфліктів із законом у них не було… Працівники міліції, які брали участь у розкритті подвійного вбивства, були нагороджені нагородами МВС України "За відзнаку у службі" і почесними грамотами.
Наразі всі учасники вбивства заарештовані, порушена кримінальна справа за статтею 115 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за умисне вбивство двох або більше осіб і карається ув'язненням на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним ув'язненням. Остаточне рішення - за судом.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera