на головну

Віталій Яловенко: "Минулий рік був для нас роком становлення. 2006 рік буде роком якості".

Днями у приміщенні Ірпінського міськвідділу внутрішніх справ міліція Київщини підвела підсумки своєї роботи за 2005 рік. Яким він був, чого вдалося досягти, які проблеми залишаються актуальними у новому році - ось неповний перелік питань, що були внесені до порядку денного роботи колегії Головного управління МВС України в Київській області.
Мабуть, слід було б розпочати розповідь про роботу наради з того, що склад її учасників був доволі представницьким. Це підведення підсумків роботи міліції Київщини стало чи не першим зібранням, в якому крім міліціонерів взяли активну участь і громадяни. Для участі у нараді були запрошені начальники органів та підрозділів внутрішніх справ області, представники громадського активу м. Ірпеня та Ірпінського району, керівники місцевих осередків громадських об'єднань. Так як за день до початку роботи наради завершилося комплексне інспектування діяльності Ірпінського МВВС, то місце її проведення було обране не випадково. Приймаючи до уваги, що цей регіон є одним із самих проблемних на території області, керівництвом обласної міліції було вирішено провести виїзне засідання колегії ГУ саме у цьому підрозділі.
Розпочинаючи роботу колегії, начальник Головного управління МВС України в Київській області генерал-майор міліції Віталій Олексійович Яловенко надав слово представникам Ірпінської громади. Запрошені гості доволі критично оцінювали діяльність місцевої міліції, особливо відзначаючи недоліки в роботі працівників Бучанського селищного відділення міліції. Критичні виступи запрошених представників громадськості завершилися пропозицією створити при Головному управлінні наглядову раду по контролю за діяльністю міліції на зразок наглядової ради, створеної при МВС України. Начальник обласного управління міліції підтримав цю пропозицію і, у свою чергу відзначив, що повернення довіри народу до міліції, взаємодія з населенням є пріоритетними напрямками діяльності міліції Київщини і України в цілому. Саме думка громадськості є тим збільшувальним склом, під яким видно всі недоліки у роботі місцевої міліції. Проте керівництво обласного Главка буде намагатися не ховати їх, а давати принципову оцінку роботі кожного міліціонера Київщини. Також Віталій Олексійович звернув увагу керівників міськрайвідділів на необхідність більш тісної співпраці з місцевими громадами задля покращення охорони громадського порядку і спокою громадян.
Переходячи до розгляду питання про стан діяльності Головного управління протягом минулого року, Віталій Яловенко відзначив, що протягом минулого року вдалося досягти зниження рівня загально-кримінальної злочинності на території області. Суттєво знизився рівень вбивств, проте дещо зросла кількість випадків заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі і зі смертельними наслідками. Зросла кількість вчинених грабежів (з 669 в минулому до 863 у поточному році), проте майже половина з них - це злочини, де предметом посягання є мобільні телефони. У Київській області кількість викритих заволодінь мобільними телефонами відносно минулого року збільшилась майже вдвічі. І хоча тут виникає дуже багато проблем, правоохоронці столичного регіону намагаються їх вирішувати. Відзначено було й ефективну роботу обласного Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, співробітниками якого досягнуто суттєвих успіхів у повсякденній діяльності. Так поточного року працівники ДСБЕЗ виявили 539 (порівняно з 368 у минулому році) зловживань у сфері службової діяльності. В тому числі на 30 відс. збільшилася кількість виявлених зловживань владою або службовим становищем, з 34 до 117 (або на 202,9 відс.) збільшилася кількість виявлених випадків перевищення влади або службових повноважень, на 5,6 відс. збільшилася кількість затриманих хабарників, розкрито більше на 44 злочини -"мільйонники" (злочини, якими державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень). Не залишаються осторонь працівники УДСБЕЗ і від боротьби зі зловживаннями у сфері приватизації майна (з 85 до 214) і земельних відносин (з 32 до 117 фактів).
Залишаючись вірною своїй обіцянці не приховувати недоліків у роботі обласної міліції, колегія Головного управління принципово і критично оцінила роботу керівників деяких підрозділів. По результатах діяльності у 2005 році керівники Баришівського, Києво-Святошинського, Макарівського і Бориспільського міськрайвідділів позбулися своїх посад, начальник Ірпінського райвідділу і керівники деяких структурних підрозділів обласного главку були притягнені до дисциплінарної відповідальності.
Завершуючи роботу наради, генерал-майор Яловенко наголосив: "2005 рік був для Київської обласної міліції роком становлення, а рік 2006 стане роком якості. Якості у всьому - у ставленні до громадян, у роботі по розкриттю злочинів і надійній охороні громадського порядку і спокою громадян".

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera