на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

25 січня ц.р в ніч, близько 3.00 години до адмінбудинку, в якому знаходяться приміщення ПСП "Агрофірми "Світанок" та громадська приймальня народного депутата України, розташованого в с. Ковалівка Васильківського району столичної області, постукав невідомий громадянин. Він поросив у охоронця, 29-річного Олексія С., дозволу зателефонувати зі службового телефону охорони. Олексій відчинив двері, в цей час до приміщення увійшли троє невідомих чоловіків, які почали бити охоронця руками, ногами і невстановленим тупим предметом. На крики Олексія із сусіднього приміщення вибігли двоє його колег. Побачивши, що тепер сили рівні, хулігани відступили і почали тікати. Приватні охоронці ПСП "АФ "Світанок" викликали на місце пригоди медиків та міліціонерів. Олексія С. було госпіталізовано до однієї з лікарень м. Біла Церква. Слідчо-оперативною групою, що працювала на місці пригоди із залученням службової собаки, був затриманий один з підозрюваних. На даний час по факту заподіяння невідомими тяжких тілесних ушкоджень Олексієві С. правоохоронцями Васильківщини ведуться розшукові заходи. Триває перевірка всіх обставин цієї події.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ЦІНА ЖИТТЯ - ДЕСЯТОК МЕТРІВ ДРОТУ

Про причини зникнення світла народ глибоко не замислюється. Коротке замкнення, обрив на лінії - чи мало що може бути? "Не велика біда, - подумаєте ви. - Зараз світло надовго не зникає. Увімкнуть..." А причини зникнення світла і їх наслідки іноді можуть бути трагічними...

Десь у будинку згасло світло. Його господар дістав і запалив свічку. З названих вище причин електроенергію зараз дійсно надовго не вимикають. Півгодини, година - і знову в квартирі яскраво спалахує світло. Людей більше хвилюють наслідки зникнення електроенергії - у холодильнику зіпсуються продукти, вимкнеться охоронна сигналізація у магазині, у лікарні зупиняться апарати життєзабезпечення. Скільки шкідливих, а іноді небезпечних для здоров'я і навіть життя наслідків чийогось необдуманого вчинку!..
Перед Святвечором 15-річний Сашко С., мешканець одного із сіл Рокитнянського району Київської області, зустрівши двох своїх приятелів, Сергія і Олега, звернувся до них із трохи дивним проханням. Річ у тім, що хлопчина попросив товаришів постояти неподалік від високовольтної лінії електропередач, що проходила поза їхнім селом, поки Сашко зніме кілька десятків метрів кабелю. Дріт потрібний Олександрові для того, щоб розрахуватися з боргами. Які борги, кому віддати і чому саме у такий спосіб - хлопці (до речі, Сашкові однолітки) не переймалися. "Попросив - допоможемо", - вирішили товариші і пішли із Сашком за село. Хлопець передбачливо захопив з дому інструменти. Як і домовлялися, Сергій з Олегом залишилися на безпечній відстані від ЛЕП, а "електромонтер" Сашко поліз на її опору. Хлопцеві вдалося зрізати один кабель, аж раптом він випустив з рук пасатижі. Злізши з опори ЛЕП, Сашко підняв інструмент. Підіймаючись знову на опору, хлопчина випадково торкнувся щойно зрізаного ним кабелю. Десять тисяч вольт миттєво зробили свою справу. Олександр впав на землю, а його товариші, побачивши цю жахливу картину, побігли в село по допомогу. Прибулі на місце події медики констатували смерть Олександра С. від ураження електрострумом. Працівникам міліції товариші загиблого змогли лише розповісти про Сашкові борги та необхідність з ними розрахуватися…
Нещасний випадок із Олександром - перший у цьому році, і дай Боже, щоб останній. Але турбує той факт, що з початку року правоохоронцями Київщини зареєстровано аж 8 (!) випадків демонтажу дротів з ЛЕП, з них розкрито лише три. Загалом було викрадено 1470 метрів електричного кабелю. Злодії скоювали крадіжки переважно у сільській місцевості, нітрохи не задумуючись про їх наслідки. В результаті злочинів без електроенергії залишилися сотні будинків, кілька шкіл, магазинів, ферм. Проте не це саме жахливе. На мою думку нема нічого жахливішого, ніж батькам ховати малолітнього сина. До речі, родину Сашка сусіди назвали доволі заможною. Що хлопцеві заважало підійти до батьків і, пояснивши їм ситуацію, попрохати грошей - незрозуміло. Тим більше, що ні у Сашковому, ні в сусідньому селах немає пунктів прийому брухту металолому.
Можливо, цей випадок змусить задуматися шукачів легкої наживи, хоча навряд. Мабуть, було б доцільніше увести кримінальну відповідальність за прийом електричного кабелю, каналізаційних люків тощо. До речі, хитрі власники приймальних пунктів цілі каналізаційні люки не приймають, а розбиті на частини - з дорогою душею! Ось такі особливості національного промислу…

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ОСОБЛИВОСТІ НАЦІОНАЛЬНОГО САМОЗАХИСТУ, або "Хай не лізуть!"

ЗНАЙТИ СОБІ ЗАНЯТТЯ

Сергійко зі своїм молодшим братом, 8-літнім Андрійком і батьками прийшли в гості святкувати Старий Новий рік. Поки дорослі сиділи за столом, хлопці шукали, чим би зайнятися вихідного дня. Підходящих ідей не було, і Сергій запропонував братові "полазити" селом. Шестирічний Вася, син знайомих, захотів піти разом із хлопцями. На очі дітлахам трапився дачний будиночок, розташований по сусідству з їхнім будинком. Узимку його господарі, жителі Києва, на дачу не навідувалися. Хто знає, чи хотіли хлопці що-небудь украсти, але пригод вони точно шукали. Підійшовши до будиночка, обійшли його з усіх боків. Будинок був закритий наглухо, двері вбудованого гаража були навіть закладені колодами. Але малолітні нишпорки побачили під самим дахом невелику діру, дістатися якої можна було по зростаючій поруч із будинком вишні. Довго не думаючи, Сергій поліз першим, за ним - молодший брат. Вася залишився в кущах неподалік від будинку. Потрапивши усередину гаража, хлопчики побачили стару блакитну "Волгу" 21-ої моделі. Обходячи її з усіх боків, діти оглядали й автомобіль, і гараж. Підійшовши до водійських дверцят, Сергій потягнув їх до себе й почув сухе клацання. Звук злякав хлопців і вони кинулися від автомобіля, у цей час пролунав постріл. Сергій одержав заряд картечі в груди й упав. Андрію дробина потрапила в голову й розсікла шкіру. Злякавшись, він почав обходити автомобіль, щоб сховатися за ним. У цей час Вася, що перебував біля будинку, почув удари, злякався й побіг додому покликати кого-небудь із дорослих. Прибігши, він тільки крикнув: "Упали!" Відчувши негарне, хрещений батько Сергія побіг до сусідської дачі. Зламавши двері, він увійшов усередину й знайшов біля "Волги" мертвого хрещеника, а за ним з гаража-пастки вийшов Андрій. Викликані на місце події медики повідомили про те, що трапилося, у міліцію.

ПРИЧИНИ - СПРАВЖНІ Й ПОПЕРЕДНІ
Батьки загиблого підлітка хотіли забрати його тіло без подальшого розгляду справи, однак прокуратура наполягла на необхідності проведення розкриття. Для проведення цієї процедури труп Сергія Д. був направлений до Вишгородського райбюро судмедекспертизи. За результатами експертизи смерть Сергія Д. настала від вогнепального поранення в груди. У цей же час Андрійка госпіталізували в Київську обласну лікарню з діагнозом: "скальпована рана голови". Правоохоронними органами проводилася перевірка обставин цієї події. Було ухвалене рішення про проведення огляду будинку-пастки. Працівники міліції спробували провести огляд будинку самостійно, але, побачивши усередині підозріло натягнуті мотузки, ризикувати не стали. Будиночок був узятий міліцією під охорону, а наступного дня в село прибула група співробітників вибухо-технічної служби обласного управління міліції. Експерти-вибухотехніки припустили наявність у будинку декількох саморобних вогнепальних пристроїв, тому спочатку розпорядилися забрати подалі від будинку всіх сторонніх. Коли з усією обережністю відчинили ворота гаража, поглядам міліціонерів відкрилася стара "Волга", а в кутку гаража на дерев'яній стійці вони побачили дві якісь металеві трубки. Акуратно знявши їх зі стійки, експерти побачили, що ці трубки підозріло нагадують саморобні пристрої для стрільби. Ще один такий пристрій (саме він дав осічку під час спроби Сергія сісти у "Волгу") був виявлений та знешкоджений у салоні автомобіля. Усього ж було вилучено цілих три "самопали".

"НЕХАЙ НЕ ЛІЗУТЬ!"
Правоохоронцям стало цікаво, хто, і головне - від кого, поставив таку серйозну "протиугонку". Сусіди охоче розповіли, що будинок належить пенсіонерові з Києва, 73-літньому Петрові С. Точніше, Петро Васильович є уродженцем цього села, але колись переїхав на постійне місце проживання до столиці. Будинок же він використовує як дачу. Зрідка сюди приїжджаючи, він доглядає за городом, відпочиває на природі. Хазяїна сусіди називали "майстром на всі руки". Сам зробив невеличкого тракторця, ще кілька корисних у господарстві механізмів. До речі, у травні торік дачу Петра С. дійсно обікрали, про що він написав відповідну заяву до місцевої міліції. За фактом вчинення крадіжки була порушена кримінальна справа, однак злодіїв не знайшли. Напевно, пенсіонер вирішив сам захистити свою власність і не придумав нічого кращого, як обладнати дачу вогнепальними пастками.
Як заряд пенсіонер вибрав картеч (з голови Андрія медики вийняли 2 шротини розмірами 6 і 9 мм.). Ретельно розраховуючи схему "охорони" дачі, чоловік передбачив навіть те, що перед пострілом самопала в салоні двері автомобіля повинні бути відкриті на певну ширину! Спорудивши смертоносні пастки, зі спокійною душею він поїхав додому. Однак, побачивши на порозі своєї квартири міліціонерів, здогадався, що його задум спрацював... "Нехай не лізуть!" - заявив войовничий дідусь.
Зараз за даним фактом районною прокуратурою порушена кримінальна справа, проводиться слідство. Петра С. затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 119 КК України ("Убивство через необережність"), він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. У випадку доведеності його провини громадянинові С. загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera