на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




ВЗАЄМОДІЮ З ВЛАДОЮ - НА ЯКІСНИЙ РІВЕНЬ

Налагодження координації зусиль органів влади та місцевого самоврядування і міліції у питаннях боротьби з організованою злочинністю та охорони громадського порядку важко переоцінити. На Київщині стало традицією проведення спільних робочих заходів за участю представників місцевої влади, керівництва Головного управління та місцевої міліції.

Днями в приміщенні клубу с. Фурси Білоцерківського району відбулася робоча зустріч за участю голови Білоцерківської райдержадміністрації Романа Плугатора, голів сільських та селищних рад Білоцерківського району, помічника Міністра внутрішніх справ України Михайла Терпеливця, керівництва та дільничних інспекторів Білоцерківського райвідділу внутрішніх справ. Ця зустріч, з ініціативи обласної міліції, була покликана виявити всі спірні моменти в діяльності як правоохоронців, так і місцевої влади, та сприяти їх подальшому вирішенню.
Розпочинаючи роботу зборів, голова Білоцерківської РДА Р. Плугатор повідомив присутніх, що завдяки налагодженню взаємодії між міліцією і населенням за минулий рік на території району вдалося досягти стабілізації криміногенної обстановки, а по деяких її складових - суттєвого зниження. Проте не слід забувати і про проблеми самих правоохоронців. Для їх стабільної роботи на Білоцерківщині розроблена комплексна програма боротьби зі злочинністю та забезпечення правопорядку, передбачені асигнування на щоденні потреби міліції. Це, в свою чергу, знайшло відображення у зменшенні скарг населення на бездіяльність правоохоронців. На даному етапі необхідно зосередити зусилля міліції та органів місцевої влади на виявленні порушень земельного законодавства, корупційних проявів. Одночасно з цим Роман Іванович вказав на необхідність збільшення кількості зустрічей правоохоронців з населенням: в населених пунктах, у трудових колективах, школах. Причому чи не найбільшу увагу слід звернути на профілактичну роботу з молоддю, адже підростаюче покоління - це завтрашній день України.
Помічник Міністра внутрішніх справ у Головному управлінні МВС України в Київській області Михайло Терпеливець ознайомив присутніх з пріоритетами правоохоронної діяльності міліції Київщини. За його словами, основними напрямками роботи залишається завоювання довіри населення до міліції, профілактика загально-кримінальної злочинності та робота з раніше засудженими особами, які повернулися з місць позбавлення волі. Адже людина, яка не змогла адаптуватися до вимог сьогодення, піде на повторне скоєння злочину. Не забув Михайло Терпеливець і про самих правоохоронців, звернувшись до керівництва району з проханням надавати можливу допомогу міліції у виконанні нею своїх обов'язків.
В ході роботи наради кожен голова сільської ради міг поставити запитання, які в нього виникали, як дільничному інспектору міліції, що обслуговує той чи інший населений пункт, так і безпосередньо помічникові Міністра внутрішніх справ. Жителі села Фурси також не залишилися осторонь від обговорення роботи міліції. Їх запитання стосувалися щоденної діяльності дільничного інспектора і не завжди були приємними. Основні претензії викликало несвоєчасне реагування міліції на виклики. Причинами цього були названі відсутність службового автотранспорту та неукомплектованість служби дільничних. Так при нормативному навантаженні у 2,2 тисячі жителів на дільниці на одного дільничного фактичне навантаження на 1 ДІМ у Білоцерківському районі складає 4 - 4,5 тисяч, тобто у 2 рази більше за "норму"! Як вихід з цієї ситуації була названа необхідність укомплектування посад громадських помічників дільничного інспектора міліції. Добровільні помічники шляхом спільного несення служби повинні допомогти міліції ефективно охороняти громадський порядок та боротися з правопорушеннями.
Насамкінець було висловлене побажання міліції і надалі залишитися ближче до народу, регулярно організовувати такі зустрічі. Думка мешканців Київщини і надалі залишається основним орієнтиром для правоохоронців столичного регіону, а 2006 рік начальником Головного управління МВС України в Київській області генерал-майором міліції Віталієм Яловенком оголошений роком якості.




Україна - транзит до кращого життя.

Проблема незаконної міграції в державі набирає своїх обертів. На сьогодні Україна так і залишається транзитом до кращого життя - Західної Європи. Лише в столичній області протягом минулого року структурними підрозділами органів внутрішніх справ спільно із службою безпеки України було затримано 332 нелегальних мігранта. Одинадцять груп представників Китайської народної республіки, Індії, В'єтнаму, Бангладеш, Афганістану та інших держав перетинали або ж проживали на території Київської області незаконно.
Частіше за все на Київщину вони потрапляють через недемарковані кордони з Російською Федерацією. Як правило у наших сусідів за допомогою працівників туристичних фірм закордонні гості перебувають на законних підставах, а по території України найчастіше пересуваються як нелегали, не маючи при собі необхідних документів, що посвідчували б особу та надавали право на перебування в нашій державі.
За грубі порушення чинного законодавства про правовий статус іноземців у столичній області минулого року прийнято близько 290 рішень про видворення іноземців з України, з них майже 140 у примусовому порядку через аеропорт "Бориспіль".
Нещодавно на Батьківщину - до Китайської народної республіки - була відправлена остання група затриманих азіатів в грудні минулого року на автошляху Київ-Суми. У чотирнадцяти чоловіків віком від 25 до 40 років документів при собі не було. Їх перевозили двома автомобілями. За кермом "Опеля" та "Фольксвагена" перебували столичні таксисти: скільки коштів і яких хвороб вони за це отримали залишається невідомим.
За фактами незаконного перевезення груп нелегальних мігрантів територією нашої держави, службою безпеки України порушено чотири кримінальні справи. Загалом за надання послуг іноземцям та особам без громадянства в порушення чинного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто майже 370 осіб.
Проблемним питанням для столичної області залишається утримання нелегалів до прийняття адміністративним судом рішення про депортацію. Головне - це відсутність пункту збору незаконних мігрантів: затриманих іноземців змушені привозити до відділів міліції. Там за власні кошти правоохоронці Київщини забезпечують порушників речами першої необхідності. Так, наприклад, харчування, охорона, комунальні послуги для утримання одного нелегала за добу обходиться майже в 20 гривень. На видворення іноземців в примусовому порядку через аеропорт "Бориспіль" минулого року витрачено більше 70 тисяч бюджетних та майже 200 тисяч позабюджетних коштів. Цього року для депортації китайців знадобилося 128 тисяч гривень. Звичайно, коштів для таких цілей державний бюджет не передбачає. Значну фінансову допомогу для видворення непроханих гостей надають посольства та міжнародні організації.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Офіцер у відставці, або секрети шахрайства...

Іван Михайлович отримав свою першу судимість за те, що під час проходження служби в армії їздив за самогоном у сусіднє село... на танку. У цю казку спочатку повірив навіть досвідчений слідчий прокуратури з Богуслава. Так точно і логічно правильно висловлював свою думку й завойовував довіру співрозмовника шахрай з 35-літнім стажем з Вінницької області.
Свою першу судимість він отримав в 21 рік, останню - в 64. Дідусь вісім разів підряд "попадався " на шахрайстві, а тому краще будь-якого психолога володів здатностями людського мозку, знав, що й коли краще запитати, щоб отримати потрібну для себе інформацію. Але навіть найвдалішій "кар'єрі" колись приходить кінець. І цього разу жертва Івана Михайловича стала не тільки жертвою шахрая, але й жорстокого вбивці.
В одному із сіл Богуславского району столичної області в будинку 20-літній онук, прийшовши з роботи, виявив тіло своєї літньої бабусі з п'ятьома ножовими пораненнями в область шиї. Які мотиви вбивства місцеві правоохоронці зрозуміти не могли: у будинку все залишилося на місцях, із сусідами баба Варка жила мирно... До того ж прямо на місці - на підвіконні під поліетиленовим пакетом - знайшли закривавлене знаряддя вбивства. Почалося відпрацьовування всіх вхожих в будинок жертви, і незабаром з'ясувалося, що напередодні в неї ночував колишній офіцер у відставці з Фастова. Чоловік у віці, але "нагладжений і добре виголений", називався Іваном Михайловичем.
Крім ім'я-по батькові й деяких зовнішніх прикмет підозрюваного у правоохоронців нічого не було. З подвірних обходів з'ясувалося, що в прилеглих селах в гостях з "ночівлею" Михалич побував у семи жінок і щораз розповідав ту саму історію, завойовуючи до себе довіру літньої вже, найчастіше самотньої, господарки. Після розповіді нелегкої біографії добродушні селянки запрошували в будинок, годували обідом і наливали "стопку", а потім довіряли імпозантному незнайомцеві свої таємниці. От як описала зустріч із Іваном Михайловичем 52-літня Антоніна: "Чистенький і акуратненький чоловік говорив, що хоче купити будинок у нашій місцевості, тому вирішив зайти й дізнатися, чи ніхто не продає. Назвався колишнім льотчиком - полковником у відставці, учасником бойових дій в Афганістані і Чечні, у якого машина, трактор і комбайн, двухкімнатна квартира та 2 тисячі гривень пенсії. Запитав, чи немає чого-небудь поїсти. Я запросила в будинок, почастувала кавою й млинцями з маком. І отут зовсім зненацька гість запропонував мені руку й серце...". Непогана тактика: ошелешена жінка відразу розповіла, що вона живе вже 18 років без чоловіка, що в неї є доросла заміжня дочка... Довідавшись новину про спадкоємицю, чоловік одягся, подякував господарці і пішов.
Бродив Іван Михайлович по селах Богуславского району, певно, з метою наживи й шахрайства, а от у випадку з бабою Варею не заплановано для самого себе став убивцею. Після розпиття літра горілки між ними виникла сварка: бабуля на відмову піти з її хоромів роздряпала Михаличу лице, а він наніс п'ять ножових у відповідь, знаряддя вбивства залишив на підвіконні. Незважаючи на те, що за два тижні перебування в районі він вивчив місцевість і всі маршрути, тікати із села він не поспішав - вичікував або не усвідомлював вчиненого на п'яну голову . В руки правоохоронців Іван Михайлович потрапив прямо з ліжка чергової довірливої господарки. Тепер доля діда Вані належить Богуславскому суду.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Легкі заробітки

Раніше засуджений за грабіж в Криму житель Донецької області нещодавно потрапив в руки правоохоронців Київщини. Цього разу - як підозрюваний у скоєнні подвійного вбивства. Злочинна географія 25-літнього Андрія, як бачимо, досить широка, а мотиви в обох випадках одні й ті самі - заволодіти чужими грошима й повернутися додому з "заробітків" справжнім мачо. Після затримання богуславською міліцією Андрія в нього на батьківщині, в Торезі, він був доставлений в столичну область - у райвідділ по місцю скоєння злочину. Там він щиросердно зізнався і з точністю до сантиметра показав місця в лісі, куди викинув рукавички й молоток після вбивства.
У селі Лютарі Богуславського району Київської області у власному будинку на ліжку був виявлений труп літнього хазяїна із проламаним черепом. Швидше за все, чоловіка позбавляли життя сплячим. При огляді приміщення встановити мотив злочину не вдалося: основні заощадження сім'ї в 2860 гривень так і лежали в шафі між постільною білизною. Пропав тільки дешевий мобільний телефон, що напередодні батькам подарував син - він і став розгадкою всього, що сталося. Згодом звернули увагу на те, що закритий гараж. Ключа не знайшли: довелося зламувати замок. Відкривши двері, правоохоронці на сходах, що ведуть у підвал, виявили закривавлений труп господарки.
Почалося відпрацьовування всіх вхожих до будинку. Тут міліціонери зіткнулися з деякою проблемою. Справа в тому, що останні 15 років літня господарка продавала самогон і тим самим заробляла на життя. Покупці йшли до бабусі із всіх околиць, через річку Рось, тому встановити особистості останніх клієнтів було практично неможливо.
Тим часом у столиці на радіоринку "Караваєві дачі" виявили людину з телефоном потерпілих. Ним був молодий чоловік кавказької національності, який розповів, що купив "NOKIA3310" у хлопця за 105 гривень, після чого дав докладний опис зовнішності сумнівного продавця. Так вийшли на справжнього вбивцю.
Як з'ясувалося пізніше, хлопець приїхав на Київщину підзаробити із бригадою в лісовому господарстві. А коли всі роз'їхалися по домівках, він вирішив з поїздкою на батьківщину не поспішати. До дріб'язків продумав план, як роздобути грошенят без зайвих зусиль - пограбувати і убити торговку самогоном та її чоловіка. Але винести накопичене старими людьми вбивці так і не вдалося - злякав хазяйський пес.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera