на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




КУЛЬТУРНИЙ ЗЛОДІЙ ПІШОВ!..

Днями до чергової частини Яготинського РВ ГУ МВС України в Київській області надійшло повідомлення про те, що невідомими особами пограбований Яготинський державний історичний музей ім. Катерини Білокур "Картинна галерея". Прибулі на місце пригоди працівники міліції зі слів охоронця відновили картину злочину.
Близько 3-ї години ночі невстановлені особи демонтували гарти на вікні першого поверху будинку, де розташований музей. Обережно вийнявши вікно, зловмисники проникли до виставкового залу. Тут були розміщені полотна з виставки, яка в цей час проходить у приміщенні Яготинського музею. Проте злодіїв цікавила не ці картини, а та частина експозиції, що належать музеєві. "Гості" відчинили двері і почали виносити твори мистецтва. Коли на шум вийшла охоронець музею, 60-річна Наталя Ш., злодії встигли винести полотна з трьох кімнат експозиції. Побачивши небажаного свідка, нічні "відвідувачі" в масках зв'язали їй руки, завели до приміщення охорони і погрозами примусили її мовчати. Завершуючи своє "відвідування" музею, зловмисники зв'язали охоронниці й ноги та заліпили скотчем рота. Після цього нічні "цінувальники" мистецтва зникли у невідомому напрямку. Результатом їх "візиту" стала відсутність 33 картин. Через деякий час охоронцеві музею вдалося звільнитися від пут та від сусідів викликати міліцію.
Наразі по даному факту порушена кримінальна справа, тривають заходи з метою встановлення осіб злочинців. Визначається і культурна цінність зниклих полотен. Правоохоронці, що працювали на місці події, зібрали достатню кількість слідів злочинців, які в якості доказів будуть пред'явлені їм після затримання. Проте цікавим є той факт, що якийсь час назад місцеве відділення Державної служби охорони виносило керівництву музею припис про необхідність встановлення охоронної сигналізації та виведення її на пульт централізованої охорони ВДСО. Як кажуть, коментарі відсутні…

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

Хроніка грабежів:
В селі Погреби Броварського район на місцеву пенсіонерку напав невідомий й застосувавши фізичне насильство відібрав у неї сумку, в якій знаходились 150 гривен. Встановлено, що грабіж вчини непрацюючий 19-річний киянин.
В селищі Глеваха Васильківського району 28-річний киянин у місцевого жителя, працівника "Стімекс-Профіль", відібрав куртку, в якій знаходились мобільний телефон, 600 гривен та 20 американських доларів.
Не поталанило й 47-річному Івану, жителю села Побережка Богуславського району. До його будинку проник невідомий чоловік, побив його й відібрав телевізор.
Та скористатися награбованим зловмиснику не судилося, його затримали правоохоронці. А вчинив злочин житель сусіднього села Медвин.
Дитячі забави:
До Обухівського відділу міліції надійшло повідомлення з районної лікарні, що до них з отруєнням природним газом госпіталізовано 94- та 34-. Річних жінок, а також 13 та 3-річних дітей. Причина отруєння - дитячі пустощі з газовою плитою, в наслідок чого виник витік газу, що мало не коштувало Чотирьох життів.
Мали місце і вилучення зброї та вибухових пристроїв.
Чоловік зібрався на війну - так можна сказати про підприємця з села Трушки Білоцерківського району. У будинку цього 50-річного чолов'яги міліція виявила та вилучила 1 гранату РГД-5, 187 патронів до автомата Калашникова, 1300 патронів калібру 5,6 мм. та 14 патронів до пістолета "Револьвер", 2 запечатаних цинкових ящики з холостими патронами калібру 7,62 мм загальною кількістю 880 штук і один запечатаний металевий ящик з написом НЗП82/86-60, 49 запалів, 10 взривачів до гранат, 27 електродетонаторів, 6 сигнальних патронів і ще безліч імітаційних патронів різного розміру. Згідно статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України горе підприємця затримано.
В селищі Баришівка, на подвір'ї непрацюючого 18-річного Андрія, у схованці між сараєм та парканом, виявлено та вилучено 2,7 кг. Речовини, загорнутої у поліетиленовий пакет, яка за зовнішніми ознаками схожа на тротил. Проводиться експертиза.
А в місті Бровари на вулиці Гагаріна правоохоронці вилучили у 33-річного непрацюючого киянина порошок білого кольору, вагою 15 грамів, дуже схожого на кокаін. Порошок направлено на дослідження в науково дослідний експертно-криміналістичний центр Головного управління.
Сьомого квітня о пів на четверту ранку у селищі Гостомель на вулиці Чкалова, поблизу лісового масиву, працівники міліції затримали автомобіль "Газель" під керуванням 31-річним киянином, який перевозив 74 нелегальних мігранти - громадян Республіки Індія. Усі чоловіки віком до 40 років.
Наразі встановлюється спосіб перетину державного кордону та їх мета перебування в Україні. Затримані особи знаходяться в Ірпінському міськвідділу міліції.
Не обійшлося й без тяжких злочинів - убивств:
До Білоцерківського відділу міліції з міжрайонного відділення судово-медичних експертиз надійшли результати причини смерті місцевої жительки Судакової Є.М. 1956 року народження, пенсіонерки, труп якої було виявлено у квартирі за місцем проживання по вулиці Павліченка.
За висновком проведеної судмедекспертизи встановлено, що її смерть настала від черепно-мозкової травми та переломів ребер.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що вбивство потерпілої, з метою заволодіння документами на квартиру, руками та ногами, скоїли місцевий житель Сергій та Дмитро, житель села Фесюри. Затримані непрацюючі вісімнадцятирічні молодики у скоєні злочину зізналися та дали правдиві покази.
По даному факту прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 1 статті 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) Кримінального кодексу України.
До Броварського районного відділу міліції звернулася жителька міста Києва й повідомила, що в селі Пухівка, в особистому будинку, з рубаними ранами голови, вона виявила тіло свого батька та 66-річного Анатолія, місцевого жителя.
Слідчо-оперативною групою встановлено, що вбивство 69-річного пенсіонера та його приятеля вчинив 45-річний Андрій, без постійного місця проживання.
Того дня чоловіки разом розпивали спиртне. Коли вже добряче сп'яніли, між ними виникла сварка, а затим і бійка, під час якої Андрій і схопив сокиру, й уде за допомогою неї вершив своє "правосуддя".
Затриманому зловмиснику не лишалося іншого виходу, як зізнатися у вчиненому, адже у нього вилучили речові докази.
Подібне сталося й у селищі Димер Вишгородського району. У своєму будинку з рубаними ранами голови було виявлено тіло 68-річного пенсіонера.
Оперативна група встановила, що вбивство потерпілого, під час сварки, яка виникла під час розпиття спиртних напоїв скоїв робітник по найму з Кіровоградської області, тридцятирічний Олександр, якого за вчинений злочин затримано.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ЗА УСЛУГИ МАЛОЛЕТНИХ БРОКЕРОВ ЖЕНЩИНА ПОПЛАТИЛАСЬ ЖИЗНЬЮ

В одном из микрорайонов города Белая Церковь, что на Киевщине, в собственной квартире была убита 50-летняя женщина. Ее обнаружил знакомый, который зашел к покойной в гости. Из заключения экспертов стало известно, что смерть наступила от закрытой черепно-мозговой травмы и переломов ребер. А убийцами оказались два 17-летних подростка, которые зарабатывали на жизнь бродяжничеством. Их правоохранители вскоре задержат в одном из белоцерковских притонов. Причиной всех бед стала банальная водка и… непроданная квартира хозяйки.
Потерпевшая, работница общества слепых, жила одна и любила выпить. С парнями женщина познакомилась накануне убийства - поздно вечером, когда возвращалась домой. Пригласила их к себе на кухню и "под рюмку" рассказала, что собирается продать свою квартиру. Малолетки тут же предложили ей свои услуги: помочь найти клиента, чтобы продать квартиру подороже. Хозяйка отказалась и поплатилась за это жизнью. В пьяном угаре молодчики забили ее руками и ногами до смерти, после чего скрылись в притоне.

Юлия Зинуткина
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевськой области





ЕКОНОМІКА ПОВИННА БУТИ ЕКОНОМНОЮ

В цьому році працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України в Київській області виявлено 35 злочинів, кожен з яких завдавав збитків на суму понад 100 тисяч гривень; в 15 випадках - суми перебільшують кілька мільйонів.
За матеріалами працівників Броварського СМВ ДСБЕЗ службові особи Березанського комбікормового заводу підозрюються у зловживанні своїм службовим станом. Вони, шляхом підробки документів вчинили фінансове шахрайство і завдали збитків на суму 1 300 000 гривень. Перевіркою було встановлено, що між заводом та банком було укладено договір про надання кредиту на цю суму. Для забезпечення виконання умов кредитного договору було також укладено договір застави, проте дані про заставлене майно виявилися недостовірними, і насправді погасити заборгованість банківській установі за надані кредитні кошти було неможливо. Бережанське підприємство незаконно використало банківські гроші на оплату сушильного комплексу, в результаті чого комбікормовий завод поніс збитків на 1 300 000 гривень.
Перевищуючи свої службові повноваження, голова правління "Укрволгатехсервіс" завдав шкоди інтересам товариства на загальну суму 7 000 000гривень. Під час процедури банкрутства товариства він надав до суду підтвердження про кредиторську заборгованість перед двома громадянами на 3 000 000грн та 4 000 000грн. Ця заборгованість фактично є фіктивною, оскільки послуги згідно з договорами цим особам не надавалися та в документах бухгалтерського обліку не відображені. Як пояснив бухгалтер товариства, всі баланси підприємства складались керівником особисто та обов'язково підписувались. Таким чином, голова правління в офіційні документи, надані до Господарського суду Київської області (баланс, договори про надання послуг, акти звірки заборгованості, листи підтвердження заборгованості) вніс за відомо неправдиві відомості.
Цікаво, що Спостережна рада надає голові правління повноваження на укладення угод, контрактів та інших юридичних актів від імені товариства, на суму, яка не перевищує 100 тисяч гривень. Проте, без згоди Спостережної ради та рішення загальних зборів товариства, тобто явно виходячи за межі наданих повноважень, він уклав угоди про надання юридичних та бухгалтерських послуг підприємству з громадянами Г. та О. на загальну суму 7 млн. грн..
За фактом самовільного використання цінностей державного матеріального резерву прокуратурою міста Біла Церква порушено кримінальну справу. В розкраданні державної власності обґрунтовано підозрюються колишні генеральні директори відкритого акціонерного товариства "Росава". Після контрольної перевірки з'ясувалося: з цінностей мобілізаційного резерву, що знаходились на відповідальному зберігання ВАТ "Росава", самовільно використано в великих розмірах сталевий дріт, метало корд, полімерну сірку, каучуки, каніфоль та інші матеріали на загальну суму близько 24,5 мільйонів гривень. Ст.12 Закону України "Про державний матеріальний резерв" передбачено, що державний резерв матеріальних цінностей є недоторканним і може використовуватись лише за рішенням Кабінету Міністрів України. Судовий позов Держкомрезерву України задовільнено, а відкрите акціонерне товариство буде зобов'язане повернути матеріальні цінності мобілізаційного резерву не на копійку менше вищевказаної суми.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ФІНАНСУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЛІКАРНІ ДЛЯ "ЧОРНОБИЛЬЦІВ" ЗАКЛАДЕНЕ ДО БЮДЖЕТУ

Нещодавно лікарню з поліклінікою Головного управління МВС України в Київській області відвідали 1-й віце-прем'єр-міністр України Станіслав Телісфорович Сташевський та заступник міністра внутрішніх справ Лідія Степанівна Поречкіна. Метою їх візиту стала перевірка виконання Указу Президента України "Про заходи, пов'язані з 20-ю річницею Чорнобильської катастрофи", а також вивчення стану робіт по добудові корпусів реабілітаційного центру для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та їх готовність до прийому відвідувачів.
Оглядаючи приміщення відділення променевої терапії, С. Сташевський цікавився тим, скільки пацієнтів може прийняти лікарня, скільки відвідувачів обслуговує поліклініка, скільки особового складу Головного управління закріплено за лікувальним закладом. Начальник Главку генерал-майор міліції Віталій Яловенко пояснив, що відділення променевої терапії розраховане на перебування в ньому 125 пацієнтів. Лікарня Головного управління обслуговує весь Київський гарнізон і за нею закріплено близько 18 тисяч чоловік: працівників міліції, членів їх сімей, військовослужбовців Внутрішніх військ, а також ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ. А лікувальний комплекс для постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС взагалі являється унікальним і не має аналогів в Україні. На запитання 1-го віце-прем'єра про стан фінансування робіт по добудові корпусів лікарні та введення в дію 2-ї черги комплексу для реабілітації постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заступник міністра внутрішніх справ Л. Поречкіна повідомила, що на даний час Кабінетом Міністрів України для цих цілей до бюджету закладено 5 млн. гривень, хоча для повного завершення робіт необхідно близько 32 млн. гривень. Решту суми планується отримати під час реалізації надлишкового майна Міністерства внутрішніх справ України.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera