на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Проблема розповсюдження наркотиків у світі набула глобального характеру. Масштаби розповсюдження наркозлочинності потребують консолідації правоохоронців та представників засобів масової інформації для захисту нашого майбутнього.
Правоохоронні органи обрали для себе головним напрямком боротьби з наркозлочинністю викриття осіб, які займаються виготовленням, перевезенням, збутом наркотичних засобів, а також знешкодженням злочинних угруповань, які займаються наркобізнесом.
Наркоділки постійно намагаються поширювати ринок збуту наркотиків, у першу чергу, серед молоді, в розважальних та навчальних закладах.
Все більше розповсюджуються концентровані (важкі) наркотики, такі як героїн, кокаїн, амфетамін, а також лікарські засоби "кетамін", "трамадол" та інші.
Для ефективної боротьби з цим явищем керівництво Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків вважає за доцільне налагодити взаємодію з представниками всіх засобів масової інформації.
Департамент звертається до громадян України через засоби масової інформації з проханням надавати відомості про осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками, про працівників міліції, які прикривають злочинну діяльність наркозбувальників та займаються "кришуванням".
Вказану інформацію можна направити за адресою: 01024 м. Київ 24, вул. Богомольця, 10, ДБНОН МВС України або повідомити про зазначені факти (цілодобово) по телефонам (044)256-11-00 та (044)289-13-24.
Телефон УБНОН ГУ МВС України в Київській області - 425-50-90




ЛОМ І ВИКОПАНА ЯМА ДЛЯ БУДІВЕЛЬНИКА

Виконроб Сергій сидів на ослоні у дворі недобудованого його бригадою будинку, що в дачному селі Жорнівка Києво-Святошинського району столичної області, нервово палив "Прилуки" і, дивуючись, говорив, що такого не повинно було статися.

Сам він із сусіднього села, а от бригада підбиралася з різних регіонів: зараз на київських хазяїв працювали будівельники із Хмельницької та Чернігівської областей. Не було серед них дебоширів і п'яниць, роботу виконували без зауважень. "Два попередження - і ви їдете додому", - казав новачкам головний будівельник. І все в них було тихо й мирно, ніхто ні на кого не скаржився, фахівці-будівельники працювали злагоджено.
Цього разу на вихідні виконроб виїхав додому, а коли повернувся, довго не міг зрозуміти, що трапилося з його бригадою. Близько дев'ятої години ранку хтось ще спав, когось взагалі не було... На питання "Де Віталік?!" "чумні" працівники відповідали: купалися на річці, він зустрів двох дівчат, з якими й залишився, і вже два дні його ніхто не бачив. Стурбований Сергій перш ніж заявити в міліцію про зникнення 38-літнього робітника із Чернігівської області, вирішив поїхати в сусіднє Забір'я і з'ясувати обставини зникнення ще одного будівельника - Андрія, який з невідомих причин раптом перебрався туди жити, так би мовити, ігноруючи бригаду, що залишилася.
Виконроб застав Андрія за пляшкою спиртного, запитав, де Віталій. Хрестячись і плачучи, Андрій повторював: "Вони його вбили... з п'яних очей! Боюся, що й мене теж... Я ж свідок". Незабаром Сергієві питання про те, скільки робітник випив горілки і чи не приснилося йому все це, відпали. Виконроб набрав "02" і повідомив про можливе вбивство.
На момент огляду міліцією Киево-Святошинського райвідділу дачної ділянки, де працювала бригада, з моменту ймовірного скоєння злочину минуло більше двох діб. Вода, явно змита в каналізаційний люк, була червоною. Робітники в один голос говорили, що від барвників будівельних матеріалів. А коли, відкинувши лицювальний камінь, правоохоронці виявили під ним величезну калюжу крові, придумувати виправдання двом будівельникам (один з них раніше судимий військовим трибуналом за крадіжку) стало набагато складніше. Все явно свідчило про злочин, що тут стався. І тоді психіка одного з убивць не витримала, він розповів моторошні речі про те, як били Віталіка у дворі, добивали залізним ломом, поки той не затих, а потім метрах у двадцяти, наприкінці ділянки, закопали труп, присипавши його піском. Знаряддя вбивства - лом - знайшли вже помитим і замкненим на ключ у підвалі. Нелюди не забули витягти з кишень убитого мобільний телефон і 600 гривень зарплати. Наступного дня поїхали в столицю і, доклавши свої гроші, купили новий мобільний і маленький телевізор, а ще випили пива за рахунок покійного та за його упокій. По поверненні у село їхнє життя прийняло звичайне русло - продовжили будувати дачу.
На сьогодні вбивці затримані. Подальшу долю 44-літнього й 28-літнього чоловіків, які позбавили родину годувальника, чоловіка й батька дівчаток 12 і 14 років, вирішить суд.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ДЕШЕВШЕ КУПИТИ - ДОРОЖЧЕ ПРОДАТИ

Боротьба за землю під Києвом останнім часом загострюється на очах. Лише за поточний рік правоохоронцями столичного регіону, які боряться з економічною злочинністю, з 39 злочинів в сфері земельних відносин виявлено 26 тяжких. Збитків завдано майже на 24,5 мільйонів гривень, з них реально не відшкодовано близько 400 тисяч гривень. Цікаво, що із 17 осіб, яких притягнено до кримінальної відповідальності за незаконне використання, відчуження, приватизацію, передачу в приватну власність, оренду, продаж та обмін, 11 працюють в органах влади та управління.
Як зясувалося, основними прийомами земельних махінацій володіють службовці сільських рад. В Києво-Святошинському районі вони, зловживаючи службовим становищем, підробили рішення сесії, і таким чином незаконно внесли в списки на розпаювання землі товариства з обмеженою відповідальністю 22 особи, які на даному підприємстві не працюють. По цьому факту триває слідство. В Макарівському районі вони незаконно видавали офіційні документи, згідно з якими приватні особи отримували сертифікат на земельну частку. В результаті справжні пайовники понесли збитків на 37 тисяч гривень. Таким же способом в цьому районі отримали 50 га землі, що спричинило збитків селянам на суму 1,6 мільйонів гривень, 50 жителів міста Львова і області.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





УДАР НОЖЕМ ЯК СПОСІБ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ

Проблема ігрових автоматів у нашому суспільстві з недавнього часу набуває все більшої гостроти. Не оминає ця проблема і столичного регіону. Встановлені всюди різноманітні "блек-джеки", "рулетки" та "щасливі числа" мигтінням своїх лампочок спонукають наших співгромадян до скоєння все серйозніших злочинів.

ЖЕРТВА "ЧОРНОГО ДЖЕКА"

Днями на одному з ринків міста Василькова, що на Київщині, в приміщенні ігрового залу "Блек Джек" було виявлене тіло адміністратора вказаного закладу, 55-річної Ольги М. Її "сусіди" по території ринку почали хвилюватися, коли вранці жінка не вийшла за звичкою попити кави та погомоніти. Після побаченого у залі один із працівників ринку зателефонував на спецлінію "02" Васильківського міськвідділу внутрішніх справ.
Прибула на місце події слідчо-оперативна група на чолі з начальником міськвідділу та міжрайонним прокурором почала огляд приміщення залу. Причиною смерті адміністратора стало ножове поранення у шию. Однією з перших була висунута версія вбивства жінки через гроші, що у неї знаходилися. У підсобному приміщенні закладу криміналісти знайшли і вилучили відбитки пальців ймовірного злочинця. В результаті копіткої роботи оперативникам вдалося встановити всіх відвідувачів "Блек Джека" (а це - близько 20 чоловік), які в період з 10-ї години вечора до 2-гої години ночі побували у його залі. Під час бесіди із 23-річною Наталею Н., що однією з останніх залишала зал ігрових автоматів, співробітникам міськвідділу вдалося скласти фоторобот підозрюваного у скоєнні злочину. Отримана роздруківка із часом проведення останніх десяти ігор на автоматах дала змогу встановити, що останній відвідувач грав тут о 2-й годині 19 хвилин ночі. Приблизно о цій порі за висновком судово-медичного експерта настала смерть Ольги М.
Протягом наступних кількох днів працівники карного розшуку спільно з дільничними інспекторами міліції проводили перевірки всіх місць збору криміногенних елементів та підозрілих осіб на території міста. Так до поля зору міліціонерів потрапив 26-річний уродженець Одеської області Сергій Б.
Під час бесіди зі співробітниками Васильківського МВВС Сергій визнав, що дійсно того вечора заходив до залу гральних автоматів, але категорично заперечив свою причетність до смерті його адміністратора. Перевіряючи алібі молодого чоловіка, працівники міліції з'ясували, що близько півтора року тому він приїхав на заробітки до столиці, а вже звідти потрапив до Василькова. Останні півроку встиг попрацювати технологом у коптильному цеху, розташованому неподалік від міста. Спочатку Сергієва зарплатня була доволі високою, проте після зупинки цеху власник підприємства її суттєво зменшив. Намагаючись виправити своє фінансове становище, чоловік все частіше й частіше почав відвідувати зали з гральними автоматами. Того фатального вечора Сергій поставив на гру чималу суму грошей, але "однорукий бандит" безжально констатував його програш. Молодик звернувся до адміністратора закладу із проханням дати грошей у борг для того, щоб відігратися, але та категорично відмовила. Тоді хлопець схопив пляшку і наніс Ользі удар по голові. У відповідь жінка схопила ножа, але Сергій (у своєму армійському минулому - диверсант-підводник) вибивши та перехопивши його, наніс удар ножем в шию жертви. Пізніше міліціонери з'ясували, що буквально через кілька хвилин після трагедії до дверей ігрового залу підходив черговий нічний шукач удачі. І хоча двері закладу були зачинені, чоловік помітив, що всередині хтось ходить. Трохи почекавши біля зачинених дверей, він рушив геть, а через деякий час за ним пішов і Сергій.
Хоча чоловік категорично заперечував свою причетність до вбивства, у слідчих все ж знайшлися незаперечні докази його вини - під час перевірки вилучених з місця події слідів відбитків пальців можливого злочинця вони повністю співпали із відбитками пальців Сергія Б. Крім того, його (як останнього відвідувача ігрового залу) впізнала Наталя Н. …
Васильківською міжрайонною прокуратурою за цим фактом була порушена кримінальна справа за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України ("Вбивство"), а "ловець Фортуни" з Одещини затриманий за підозрою у скоєнні вбивства Ольги М. У разі доведеності його вини Сергієві Б. загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Тим часом міні-казино "Блек Джек" опечатане, а співробітники відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю наразі проводиться перевірка всіх суб'єктів підприємницької діяльності - власників закладів з ігровими автоматами на території міста Василькова.
"Такий злочин та його мотиви нікого не можуть залишити байдужим, - розповідає начальник Головного управління внутрішніх справ Київської області генерал-майор міліції Віталій Яловенко. - Нажаль, Васильків відкрив сумну статистику щодо жертв, принесених грі як різновидові бізнесу. Виходом з цієї ситуації я бачу припинення стихійної видачі дозволів на встановлення грального обладнання, повний контроль з боку місцевої влади за діяльністю таких закладів, їх віддалення від навчальних закладів та вирішення питання про їх комплексну охорону".

ЧЕРЕЗ РЕВНОЩІ - НОЖЕМ ПО ШИЇ

Ледве встигли правоохоронці Васильківщини розкрити вбивство адміністратора залу ігрових автоматів, як до чергової частини міськвідділу надійшло повідомлення про нову жахливу "знахідку" зі схожим на попередній злочин "почерком" його скоєння. 2-го липня опівдні на телефон "02" зателефонував невідомий і повідомив, що у ставку, розташованому на території смт. Гребінки Васильківського району, поблизу кафе "Лілея" виявлено труп жінки на вигляд віком близько 30-35 років.
Слідчо-оперативна група разом із представниками Васильківської міжрайонної прокуратури терміново виїхала на місце пригоди. Під час огляду тіла жінки судово-медичні експерти причиною її смерті назвали кілька ножових поранень в шию та груди.
Оперативникам належало встановити особу жінки та можливі мотиви цього вбивства. З'ясувалося, що потерпіла - 39-річна місцева мешканка Галина О. Сусіди характеризували її як спокійну та непитущу жінку. В будинку загиблої міліціонери зустріли її співмешканця, 29-річного громадянина Росії Євгена Ш. Молодик виглядав невтішним, а на запитання про події минулого вечора зміг лише сказати, що Галина пішла виносити сміття та не повернулася додому. Проте під час огляду будинку працівники міліції знайшли незаперечні докази причетності Євгена до злочину, і під їх тиском молодий чоловік розповів про справжній розвиток подій.
Кілька місяців тому Євген Ш. приїхав до України із Молдови, де мешкав деякий час. Оселився у Києві, де почав займатися євроремонтами квартир. Там він познайомився із Галиною, яка трохи згодом запросила його переїхати жити до неї у Гребінки. Зі слів Євгена, Галя була дуже легковажною, а тому між ними постійно виникали сварки через ревнощі. Того вечора після спільного чаркування жінка збиралася винести сміття з хати, проте ревнивому Євгенові здалося, що вона збирається до когось на побачення. Під час виниклої сварки він схопив ножа та наніс співмешканці кілька ударів. Витерши ножа об якесь ганчір'я, Євген звалив тіло Галини собі на плечі та поніс його до сільського ставка, де й викинув у воду, а потім пішов спати…
Наразі за фактом вбивства Галини О. Васильківською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає відповідальність за скоєння вбивства. Євген Ш. затриманий, його одяг зі слідами крові потерпілої вилучений у якості речового доказу. Останнє слово в обох випадках, які сталися на Васильківщині - за судом.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera