на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Проблема розповсюдження наркотиків у світі набула глобального характеру. Масштаби розповсюдження наркозлочинності потребують консолідації правоохоронців та представників засобів масової інформації для захисту нашого майбутнього.
Правоохоронні органи обрали для себе головним напрямком боротьби з наркозлочинністю викриття осіб, які займаються виготовленням, перевезенням, збутом наркотичних засобів, а також знешкодженням злочинних угруповань, які займаються наркобізнесом.
Наркоділки постійно намагаються поширювати ринок збуту наркотиків, у першу чергу, серед молоді, в розважальних та навчальних закладах.
Все більше розповсюджуються концентровані (важкі) наркотики, такі як героїн, кокаїн, амфетамін, а також лікарські засоби "кетамін", "трамадол" та інші.
Для ефективної боротьби з цим явищем керівництво Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків вважає за доцільне налагодити взаємодію з представниками всіх засобів масової інформації.
Департамент звертається до громадян України через засоби масової інформації з проханням надавати відомості про осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками, про працівників міліції, які прикривають злочинну діяльність наркозбувальників та займаються "кришуванням".
Вказану інформацію можна направити за адресою: 01024 м. Київ 24, вул. Богомольця, 10, ДБНОН МВС України або повідомити про зазначені факти (цілодобово) по телефонам (044)256-11-00 та (044)289-13-24.
Телефон УБНОН ГУ МВС України в Київській області - 425-50-90




НАПАД ЗАКІНЧИВСЯ СМЕРТЮ САМОГО НАПАДНИКА

Кілька днів тому житель с. Озера Бородянського району Київської області, обороняючись, заподіяв смертельні ушкодження своєму односельцеві.

30-річний Віктор Ф. працював медбратом у столичній психіатричній клініці ім. Павлова, з родичів мав тільки хвору маму. Його 40-річний земляк Юрій Л. перебивався тимчасовими підробітками у рідному селі. Місцеві жителі кажуть, що чоловік полюбляв випити. Одного з липневих вечорів, близько 23-ї години, вони випадково зустрілися на автобусній зупинці, розташованій у центрі села. Обидва були напідпитку, і за свідченнями очевидців, Юрій першим почав чіплятися до свого односельця. Так, слово за словом, між ними виникла сварка, під час якої громадянин Л. вихопив ножа та кинувся на молодшого земляка. Віктор ухилився від удару та сам кілька разів вдарив нападника кулаком. Юрій впав, а його "візаві" повернувся та пішов геть.
На цьому конфлікт не закінчився, бо ображений чоловік будь-що захотів розквитатися за своє приниження. Піднявшись із землі, Юрій пішов до Вікторового будинку, причаївся у темряві і почав його чекати. Через деякий час, коли хлопець підходив до свого подвір'я, Юрій без зайвих розмов з ножем у руках кинувся на свого кривдника. Між односельцями зав'язалася бійка, випадковий свідок якої (теж місцевий житель) кинувся рознімати забіяк і сам отримав "на згадку" від Юрія кілька невеликих порізів на руках та зіпсований одяг. Тим часом ситуація повторилася майже так, як і під час першої сварки. Юрій замахнувся ножем, Віктор ухилився і, захищаючись, вдарив у відповідь - опонент упав... і більше вже не піднявся. Викликана на місце бійки бригада "швидкої" терміново госпіталізувала Юрія Л. до Бородянської районної лікарні, але у зв'язку із різким погіршенням його стану потерпілого перевели до Київської лікарні швидкої медичної допомоги, де він через кілька днів помер.
Наразі Віктора Ф. затримано, за цим фактом порушено кримінальну справу, триває слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ИНТЕРФАКС-УКРАИНА

Большинство украинцев доверяют главе МВД как политику - опрос

Большинство украинцев доверяют министру внутренних дел Юрию Луценко как самостоятельному политику.
Об этом свидетельствуют результаты опроса, проведенного Центром Разумкова с 18 мая по 2 июня 2006 года.
"Он (Ю.Луценко - ИФ) принадлежит к группе политиков с относительно высоким, по сравнению с другими политиками, уровнем доверия. Ю.Луценко - единственный, кто, не будучи лидером политической силы, называется "вполне" или "скорее" самостоятельным политиком более чем 30% респондентов. Чем выше уровень доверия к Ю.Луценко, тем чаще его называют самостоятельным политиком: среди тех, кто ему полностью доверяет - 88,2%, среди тех, кто совсем не доверяет - только 4,8%", - отмечают социологи Центра Разумкова.
Согласно результатам опроса глава МВД, опережает таких политиков, как экс-спикер Владимир Литвин, лидер "Народной оппозиции" Наталия Витренко, лидер Компартии Петр Симоненко, премьер-министр Юрий Ехануров, экс-секретарь Совбеза Анатолий Кинах, проигрывая по рейтингу только лидеру Блока Юлии Тимошенко, лидеру Партии регионов Виктору Януковичу, президенту Виктору Ющенко и нынешнему спикеру, лидеру Соцпартии Александру Морозу.
"То есть, Ю.Луценко воспринимается значительной частью населения как потенциальный лидер политической силы", - считают социологи.
Также в ходе опроса выяснилось, что 40% украинцев доверяют милиции, что намного лучше, чем, в апреле 2004 года, то есть при предыдущем руководстве Министерства внутренних дел. Выше оценивается работа министра внутренних дел, ниже - работа руководителей областных управлений МВД.
Среди тех, кто слышал об инициативах МВД, 60,8% оценивают их положительно, 14,8% - отрицательно. Среди тех, кто слышал об инициативе реформирования Дорожно-патрульной службы, оценивают ее положительно 51%, отрицательно - 22,9%; среди тех, кто знает об инициативе относительно борьбы с коррупцией - соответственно 84,3% и 3%; среди тех, кто знает об инициативе относительно реформирования МВД - соответственно 79,7% и 5,5%.
Исследование проводилось социологической службой Центра Разумкова по выборке, которая репрезентирует взрослое население Украины по региону проживания, типу населенного пункта, возрасту и полу. Теоретическая погрешность выборки не превышает 1%. Всего было опрошено 11075 респондентов.

http://www.interfax.kiev.ua/




На сторожі прав і свобод громадян

Трохи більше року тому у Міністерстві внутрішніх справ України були введені посади помічників Міністра при обласних та УВС Києва і Автономної республіки Крим. До їх компетенції належать контроль за дотриманням конституційних прав і свобод осіб, які утримуються у спеціальних установах системи МВС, прийом громадян та робота з їх зверненнями.

За той час, що Михайло Терпеливець перебуває на посаді помічника Міністра внутрішніх справ при ГУ МВС України в Київській області (а це - понад рік), він вже встиг здійснити понад 300 особистих прийомів громадян та розглянути понад півтори тисячі звернень мешканців Київщини, поспілкуватися із кількома десятками осіб, які за скоєння правопорушень тимчасово перебувають у "місцях, не зовсім віддалених". За кожною зустріччю - чиясь доля з її проблемами і намагання зарадити чужій біді.
Проте не лише долями засуджених громадян доводиться займатися Михайлові Степановичу. Представники регіональних засобів масової інформації звертаються до нього із пропозиціями про інформаційну співпрацю задля більш повного висвітлення діяльності місцевих відділів міліції, пенсіонери органів внутрішніх справ - зі скаргами про невірне нарахування суми пенсійного забезпечення. А жителі с. Медвин Богуславського району столичної області навіть звернулися до помічника Міністра зі скаргою на дії заготівельника Канівського маслозаводу, який не виплатив їм грошей за здане молоко. Після втручання в цю ситуацію М. Терпеливця справу було успішно вирішено на користь селян.
Днями помічник Міністра внутрішніх справ Михайло Терпеливець здійснив виїзд до м. Сквири Київської області, де спочатку зустрівся із головами сільрад прилеглих до Сквирського районів. На цьому зібранні підіймалося питання матеріально-технічного забезпечення громадських помічників міліції, посади яких згідно з Указом Президента України № 1119/05 були уведені при кожній сільській та селищній раді. За словами деяких голів сільрад, основними причинами, що заважають виконанню у повному обсязі вимог президентського Указу, є відсутність відповідних коштів у сільському бюджеті. Проте спільними зусиллями місцевої та районної влад болюче питання пообіцяли вирішити.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ТАКСИСТ ТАКСИСТОВІ... ВОРОГ

У першій половині цього року на території Київської області були зроблені 4 злочини по відношенню водіїв таксі, 2 випадки закінчилися трагічно. Останній напад трапився кілька днів назад.

До начальника залізничної станції "Підгірці", розташованої неподалік від села Ходосіївка Києво-Святошинського району біля Києва, Наталі Рожко звернувся невідомий громадянин і повідомив, що в кількох десятках метрів від залізничної колії лежить людина без ознак життя.
Наталя Миколаївна направила у назване незнайомцем місце станційного обхідника колії для перевірки шокуючої звістки. Через кілька хвилин чоловік повернувся й підтвердив інформацію. Начальник станції повідомила про знахідку своє керівництво та міліцію. Прибула на місце події слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ разом зі співробітниками районної прокуратури виявили в зазначеному місці труп парубка, однак ніяких документів при ньому не знайшли. Судово-медичні експерти причиною загибелі потерпілого назвали відкриту черепно-мозкову травму. Для впізнання чоловіка була підготовлена й направлена в усі прилеглі відділи орієнтування із прикметами вбитого.
Тим часом до чергової частини Голосіївського РУВС міста Києва звернувся один з жителів столиці із заявою про зникнення автомобіля "Шевроле", а разом з ним - і 23-літнього Олексія К. (імена потерпілого і затриманих змінені - авт.) Парубок родом із Вінницької області тимчасово проживав у Києві й разом із заявником - власником "Шевроле" позмінно "таксував" на його автомобілі, причому Олексій працював переважно вночі. Так працівники міліції встановили особу загиблого, а трохи пізніше на одній з вулиць Києва було виявлено і зниклий "Шевроле".
Оперативникам належало відпрацювати кілька версій того, що сталося. Почати вирішили із приватної фірми таксі, де працював потерпілий. Під час перевірки ПП вдалося встановити водія, який останнім бачив Олексія серед живих. Той розповів міліціонерам, що напередодні вночі бачив колегу на Московській площі столиці. На питання про те, куди він зараз направляється, хлопець кинув: "Та Роман "обламався" під Києвом, просить допомогти...", і поїхав на допомогу товаришеві.
У цій фірмі працювало п'ятеро Романів, і міліціонерам необхідно було перевірити алібі кожного з них. Усі чоловіки категорично заперечували ту обставину, що напередодні ввечері залишали столицю, однак оперативників зацікавили явні невідповідності у розповіді 28-літнього Романа Б., жителя Обухівського району столичної області. Хлопець тимчасово проживав у Києві у своєї знайомої. Під час огляду цієї квартири, що проводився за постановою прокуратури, були знайдені його туфлі зі слідами крові. Під тиском незаперечних доказів парубок розповів про події попереднього дня.
Якийсь час назад Роман на орендованому автомобілі потрапив у ДТП. Для відновлення авто йому були потрібні гроші. Його колега, 34-літній киянин Іван Б. (до речі, раніше засуджений за розбій, грабіж та вимагання) теж мав потребу в грошах, тому що з його вини був викрадений орендований ним автомобіль, а хазяїн зниклого легковика вимагав у хлопця відшкодування збитків. У пошуках грошей "побратими по нещастю" згадали про співробітника їхньої фірми Олексія, який збирав кошти на придбання квартири у столиці. З метою одержання цих грошей був розроблений план, відповідно до якого потенційну жертву необхідно було заманити в безлюдне місце й відібрати ключі від квартири. На орендованому Іваном автомобілі "Деу-Ланос" зловмисники виїхали в село Ходосіївку, куди близько трьох годин ночі під приводом поломки автомобіля викликали на допомогу Олексія. Нічого не підозрюючи, хлопець вийшов з авто, і в цей момент Іван накинув йому на шию зашморг, а Роман металевою трубою наніс кілька ударів по голові. Забравши в Олексія ключі від квартири й машини, документи на авто, мобільний телефон і 140 гривень, вони кинули неживе тіло в очерети біля дороги, туди ж закинули знаряддя злочину й на двох автомобілях поїхали до Києва. Дорогою документи спалили, мобільний телефон викинули, автомобіль акуратно закрили й залишили на одній з вулиць столиці, а гроші програли на ігрових автоматах...
Роман з Іваном знали, що разом з Олексієм у найманій ним квартирі проживає її власниця та ще один квартирант. Тому вони планували відвідати "адресу" у денний час, коли всі будуть на роботі, і безперешкодно пошукати там гроші. Вранці, дорогою до Олексієвого помешкання, зловмисники зустріли стурбованого директора їхньої фірми, що шукав зниклого водія. На питання про те, чи не бачили вони Олексія, молоді люди відповіли негативно. Пояснивши начальникові, що їдуть на АЗС, вони тим часом під'їхали до будинку своєї жертви та піднялися на його поверх. Таксисти хотіли було відкрити квартиру ключами вбитого, однак вирішили спочатку туди подзвонити. Зненацька для них двері відкрив другий квартирант, що у цей день залишився вдома. Хлопці запитали, чи вдома Олексій і, почувши негативну відповідь, пішли геть, попередньо викинувши ключі від квартири вбитого колеги. Ближче до вечора один з них був затриманий, а через кілька годин був затриманий і другий нелюд. Пізніше співробітниками Науково-дослідного експертно-криміналістичного центра при обласному Управлінні міліції із застосуванням металошукача в заростях очерету неподалік від місця виявлення тіла Олексія К. була знайдена металева труба, що послугувала знаряддям злочину...
У цей момент за фактом вбивства Олексія К. Києво-Святошинською районною прокуратурою порушена кримінальна справа, ведеться слідство. Обоє підозрюваних у скоєнні злочину затримані, після розслідування справу буде передано до суду, який і вирішить їхню подальшу долю.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Забивши до смерті заробітчанина, двоє жителів Київщини забрали у нього… 39 гривень.

Близько двох тижнів тому в с. Крюківщина, розташованому в Києво-Святошинському районі столичної області, бригада пожежників під час гасіння полум'я виявила труп чоловіка 40-45 років.

Вогнеборців викликали мешканці будинку, розташованого неподалік від підсобного приміщення, яке належало одному з місцевих ТОВ. Вогонь не встиг набрати сили, тому невеличкий будиночок майже не постраждав. Після виявлення трупа на місце прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ. Правоохоронці встановили, що загиблим являється 46-річний мешканець Закарпатської області Володимир С., який близько 8 років тому приїхав до Київської області на заробітки. Чоловік поросив у працівників підприємства дозволу тимчасово пожити у підсобному приміщенні їхньої фірми, і, отримавши згоду, оселився там. Однієї ночі до заробітчанина "у гості", зайшли двоє місцевих жителів, ніде не працюючі 21-річний М. і 20-річний І. (До речі, молодший з хлопців уже мав деякі "ускладнення" із Законом - під час сімейного застілля натравив свого пса на рідного дядька). На ґрунті випитого між "гістьми" і господарем виникла сварка, під час якої хлопці добряче побили заробітчанина, забрали у нього 20 гривень та пішли геть. Трохи пізніше вони знову навідалися до Володимирового помешкання, повторно побили його та забрали решту грошей (близько 19 гривень). Зробленого молодикам видалося замало, тому вони поклали побитого чоловіка на крісло, прикрили його порваною подушкою, облили керосином і підпалили. Саме у такому стані тіло виявили пожежники. Судово-медична експертиза констатувала смерть Володимира С. від травматичного шоку, а при огляді тіла зафіксувала численні забиття та переломи ребер. Працівники міліції встановили особи підозрюваних у скоєнні цього звірячого злочину і затримали їх впродовж наступної доби. Наразі по даному факту прокуратурою Києво-Святошинського району порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 115 КК України ("Вбивство"), ведеться слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ЛОМ І ВИКОПАНА ЯМА ДЛЯ БУДІВЕЛЬНИКА

Виконроб Сергій сидів на ослоні у дворі недобудованого його бригадою будинку, що в дачному селі Жорнівка Києво-Святошинського району столичної області, нервово палив "Прилуки" і, дивуючись, говорив, що такого не повинно було статися.

Сам він із сусіднього села, а от бригада підбиралася з різних регіонів: зараз на київських хазяїв працювали будівельники із Хмельницької та Чернігівської областей. Не було серед них дебоширів і п'яниць, роботу виконували без зауважень. "Два попередження - і ви їдете додому", - казав новачкам головний будівельник. І все в них було тихо й мирно, ніхто ні на кого не скаржився, фахівці-будівельники працювали злагоджено.
Цього разу на вихідні виконроб виїхав додому, а коли повернувся, довго не міг зрозуміти, що трапилося з його бригадою. Близько дев'ятої години ранку хтось ще спав, когось взагалі не було... На питання "Де Віталік?!" "чумні" працівники відповідали: купалися на річці, він зустрів двох дівчат, з якими й залишився, і вже два дні його ніхто не бачив. Стурбований Сергій перш ніж заявити в міліцію про зникнення 38-літнього робітника із Чернігівської області, вирішив поїхати в сусіднє Забір'я і з'ясувати обставини зникнення ще одного будівельника - Андрія, який з невідомих причин раптом перебрався туди жити, так би мовити, ігноруючи бригаду, що залишилася.
Виконроб застав Андрія за пляшкою спиртного, запитав, де Віталій. Хрестячись і плачучи, Андрій повторював: "Вони його вбили... з п'яних очей! Боюся, що й мене теж... Я ж свідок". Незабаром Сергієві питання про те, скільки робітник випив горілки і чи не приснилося йому все це, відпали. Виконроб набрав "02" і повідомив про можливе вбивство.
На момент огляду міліцією Киево-Святошинського райвідділу дачної ділянки, де працювала бригада, з моменту ймовірного скоєння злочину минуло більше двох діб. Вода, явно змита в каналізаційний люк, була червоною. Робітники в один голос говорили, що від барвників будівельних матеріалів. А коли, відкинувши лицювальний камінь, правоохоронці виявили під ним величезну калюжу крові, придумувати виправдання двом будівельникам (один з них раніше судимий військовим трибуналом за крадіжку) стало набагато складніше. Все явно свідчило про злочин, що тут стався. І тоді психіка одного з убивць не витримала, він розповів моторошні речі про те, як били Віталіка у дворі, добивали залізним ломом, поки той не затих, а потім метрах у двадцяти, наприкінці ділянки, закопали труп, присипавши його піском. Знаряддя вбивства - лом - знайшли вже помитим і замкненим на ключ у підвалі. Нелюди не забули витягти з кишень убитого мобільний телефон і 600 гривень зарплати. Наступного дня поїхали в столицю і, доклавши свої гроші, купили новий мобільний і маленький телевізор, а ще випили пива за рахунок покійного та за його упокій. По поверненні у село їхнє життя прийняло звичайне русло - продовжили будувати дачу.
На сьогодні вбивці затримані. Подальшу долю 44-літнього й 28-літнього чоловіків, які позбавили родину годувальника, чоловіка й батька дівчаток 12 і 14 років, вирішить суд.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ДЕШЕВШЕ КУПИТИ - ДОРОЖЧЕ ПРОДАТИ

Боротьба за землю під Києвом останнім часом загострюється на очах. Лише за поточний рік правоохоронцями столичного регіону, які боряться з економічною злочинністю, з 39 злочинів в сфері земельних відносин виявлено 26 тяжких. Збитків завдано майже на 24,5 мільйонів гривень, з них реально не відшкодовано близько 400 тисяч гривень. Цікаво, що із 17 осіб, яких притягнено до кримінальної відповідальності за незаконне використання, відчуження, приватизацію, передачу в приватну власність, оренду, продаж та обмін, 11 працюють в органах влади та управління.
Як зясувалося, основними прийомами земельних махінацій володіють службовці сільських рад. В Києво-Святошинському районі вони, зловживаючи службовим становищем, підробили рішення сесії, і таким чином незаконно внесли в списки на розпаювання землі товариства з обмеженою відповідальністю 22 особи, які на даному підприємстві не працюють. По цьому факту триває слідство. В Макарівському районі вони незаконно видавали офіційні документи, згідно з якими приватні особи отримували сертифікат на земельну частку. В результаті справжні пайовники понесли збитків на 37 тисяч гривень. Таким же способом в цьому районі отримали 50 га землі, що спричинило збитків селянам на суму 1,6 мільйонів гривень, 50 жителів міста Львова і області.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera