на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




"ВУГІЛЛЯЧКО", ВІКНА Й НОВОРІЧНА АНТИСАНІТАРІЯ У ПОДАРУНОК

Учора впродовж тільки одного дня в ході профілактичного відпрацювання співробітниками Київського обласного Управління по боротьбі з економічними злочинами на території регіону були виявлені аж чотири незаконно працюючі цехи по виробництву різної продукції.

Перший з них розташовувався посеред лісу неподалік від зони відчуження Чорнобильської АЕС. Невеликий підпільний "завод" займався виробництвом деревного вугілля. Місцеві "підприємці" налагодили випал заготовленого дерева у саморобних печах. Готову продукцію пакували там же. Про обсяги виробництва можна судити за методом вивозу продукції - для цього на "фірмі" є трактор із причепом. Ні про який радіологічний контроль продукції не йшлося. На момент перевірки працівникам "заводу" вдалося зникнути, однак правоохоронцями у якості речових доказів злочинного промислу були вилучені форми для випалу дерева, устаткування, пакувальну тару й більше ніж 200 кг готової продукції.
Багатшою виявилася "здобич" у Броварському районі Київської області - там за один день були виявлені відразу два незаконно працюючі цехи. В одному з них, що розташовувався у недіючому кафе, невстановлений поки що "бізнесмен" виготовляв спиртні напої сумнівної якості. Друге "виробництво", налагоджене 29-літнім столичним жителем, займалося виготовленням вафельних коржів для тортів, а також розфасовкою крохмалю й борошна. Присутні при перевірці "фірми" представники місцевої санепідемстанції після побачених антисанітарних умов та грубих порушень правил виробництва харчової продукції прийняли категоричне рішення закрити цех.
Останнім виявленим за цей день став підпільний цех, розташований у Фастівському районі столичної області. 37-літній місцевий житель займався виготовленням метало-пластикових вікон, не маючи для цього всіх необхідних документів. Наразі вирішується питання про притягнення всіх винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Новорічний кримінал

Напередодні Нового року буденне життя затихає. Люди поринають у передсвяткові клопоти, налаштовуються на святковий лад. Як це, можливо, й не дивно, але ця тенденція стосується криміналітету також. Принаймні щорічні спостереження за міліцейською статистикою засвідчують спад криміногенної активності у передноворічні дні. Не став винятком і у цьому плані й рік собаки. Вже у передостанній день минулого року в Київській області було зареєстровано лише 56 злочинів, що майже на третину менше, ніж зазвичай. А у переддень Нового року міліцейська статистика столичної області зафіксувала лише 44 злочини - майже удвічі менше ніж у будні.
Проте, це, звичайно, зовсім не означає, що міліціонери залишилися без роботи, адже злочини, скоєні раніше теж потрібно розкривати. Зокрема, розшуковці Києво-Святошинського райвідділу завершили минулий рік розкриттям розбійного нападу, скоєного кількома днями раніше у селі Нове. Тут троє зловмисників з Києва, зайшли у будинок місцевого жителя і, погрожуючи "предметом схожим на пістолет", відібрали досить таки значну суму в американських доларах. Хлопці вже, напевне, задоволено терли долоні, готуючись зустріти Новий рік, як мовиться, на широку ногу, тай весь наступний прожити безбідно, але здійсненню їх сподівань завадили міліціонери. Рік свині розбійники зустріли, як і належить, за гратами.
Перший день 2007 року на Київщині у криміногенному плані чимось особливим не вирізнявся. Кількість зареєстрованих злочинів була в межах середньостатистичної. Щоправда, серед них є й ряж тяжких. Зокрема, в одному з сіл Фастівського району 28-річний чоловік під час сварки, що виникла на грунті неприязних стосунків, вбив сокирою 72-річну пенсіонерку.
Трагічною виявилася новорічна ніч й для 47-річного жителя Обухова Б. Вранці його знайшли мертвим на одній з вулиць міста. Зловмисника, який заподіяв чоловікові тілесні ушкодження, що спричинили смерть, міліціонери розшукали і затримали.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"Чеченець і компанія" - новий виробник кави та чаю в Україні

Всеукраїнська оперативно-профілактична операція "Профілактика - 2006" вже показує свої результати. Співробітники Богуславського райвідділу Київської області в селі Тептіївка нещодавно виявили підпільний цех по розфасовці чаю і кави - товарів найбільш популярних торговельних марок, що користуються значним попитом серед населення. Із цього ж підсобного приміщення виходили на продаж декількох видів - кава в зернах, смажена, і по-американському, мелена, вищого ґатунку.
На ринках та магазинах чай і кава - ходова продукція і розкуповується дуже швидко. По попередніх підрахунках від продажу вилучених піднімаючих тонус напоїв затримані збагатилися б на 260 тис. гривень. У ході перевірки будинку й сараю правоохоронці виявили 25 паперових мішків з не розфасованим листовим зеленим чаєм вагою 1300 кілограмів, картонну й поліетиленову тару й обладнання для розфасовки чаю та кави. Виготовленої ними для продажу продукції було 10 тис. коробочок по 25 пакетиків (вага пакетика 2 грами). На кожному в графі "фасувальник" зазначено російське товариство з обмеженою відповідальністю, що в Ленінградській області. Насправді ж, каву і чай "розсипали" під Києвом.
Обидва розфасовника - громадяни Російської Федерації, уродженці Чеченської республіки. Легітимність перебування їх на території України встановлюється. Тридцятирічний чеченець говорить, що в Богуславському районі вони з жовтня, запропонували заробити (хто саме і їхні контактні телефони фасувальник, звичайно ж, "не знає"), та й продажем він не займався - забирав мішки, привозив готовий товар. "Я не продавав... мене попросили й за це гроші давали",- говорить затриманий. Зустрічі з "постачальником" проходили в районі селища Чапаївка.
Фахівці проводять експертизу нефасованого товару: швидше за все ні чай, ні кава не мають ніякого відношення до тих торговельних марок, під логотипами яких вони продавалися. Місця збуту псевдо-кави і псевдо-чаю встановлюються.

Юлія Сінчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

У місті Боярка К.Святошинського району розбійний напад вчинив "гастролер" із Полтавської області 29-річний Олексій. Близько 17 години на вулиці Хрещатик він застосував фізичне насильство, з використанням ножа, до киянина і відібрав у нього мобільний телефон, 100 гривен та особисті речі.
На "промисел" до столичного регіону прибули і два 15-річні вихованці Надвірнянської школи-інтернату з І.Франківської області, В місті Ірпінь хлопчаки зайшли до будинку 83-річної пенсіонерки і відкрито викрали у старенької 600 гривен.
А от на шлях злочину 17-річного фастівчанина підштовхнув його 31-річний приятель "наставник". На вулиці Червонофлотській ці нероби молодики застосували фізичне насильство по відношенню до 14-річного учня однієї із місцевих шкіл і відібрали у нього мопед "Хонда".
Скільки вовка не годуй, а він все одної у ліс дивиться, цей народний вислів доречно підходить до 17-річного Олега з села Здорівка. Не дивлячись на свій досить молодий вік хлопець уже мав справу з правосуддям і був осуджений за вчинений кримінальний злочин, та належних висновків він так і не зробив і з обраного шляху не звернув. І от знову Олега затримали правоохоронці. Цього разу він забрався до будинку Андрія Петровича з міста Васильків і викрав 38 тисяч гривен, 100 американських доларів та ювелірні прикраси.
Та як не прикро не обійшлося і без тяжких злочинів.
У місті Вишгород на вулиці Київській у квартирі 21-річної Наталки було виявлено тіло 48-річної Надії, яка не мала постійного місце проживання.
В ході оперативно-розшукових заходів слідчо-оперативною групою встановлено, що вбивство жінки вчинив 32-річний Юрій, місцевий житель.
Того дня вище згадані особи завітали до Наталки у гості. Після випитої чарки-другої, між ними виникла сварка, під час якої чоловік схопив кухонного ножа і наніс смертельне поранення живота потерпілій, яка померла на місці пригоди.
Відзначилася своєю жорстокістю і жителька села Скригалівка Фастівського району 70-річна Надія Іванівна.
Під час сварки, яка виникла на грунті неприязні, зі своєю сусідкою, 82-річною Ганною Петрівною, Баба Надя, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, схопила кочергу і заподіяла старшій подрузі відкриту черепно-лицеву травму, від якої остання померла на місці.
До Броварського відділу міліції надійшло повідомлення із центральної районної лікарні, що до них з проникаючим ножовим пораненням живота доставлено 22-річного Максима, місцевого жителя. Встановлено, що тілесне ушкодження потерпілому наніс 24-річний Олександр, який гостював у Максима. Сварка, яка мало не коштувала Максиму життя, виникла після того, як молодики уже добряче сп'яніли. Щоб довести свою правоту, гість схопився за ніж, і вже за допомогою гострого леза доводив свою правоту. Наразі зловмисник утримується в ізоляторі тимчасового утримання, а потерпілому доведеться тривалий час лікуватися.
За допомогою кухонного ножа намагався "навчити життя" свою другу половину 42-річний Назар з села Пісківка Бородянського району. Результат сумний, з проникаючим пораненням грудної клітини 43-річна Світлана госпіталізована до районної лікарні, а "учитель" непокірної дружини затриманий.
А от лісник Сквирського лісництва, житель села Пустоварівка, під час сварки зі своєю дружиною, 57-річною Марією, схопив мисливську рушницю ІЖ-58 і наніс своїй супутниці життя дробове поранення черевної порожнини. На щастя жінку вчасно госпіталізували до лікарні й надали медичну допомогу, тож жити постраждала звичайно буде, а от чи простить свого "ворошиловського стрільця", це ще не відомо.
Мали місце і злочини пов'язані з економічною злочинністю.
В ході проведення оперативно-профілактичної операції працівниками Білоцерківського міськвідділу економічної злочинності було здійснено перевірку ветеринарної аптеки, що вулиці Леваневського, яка належить приватному підприємцю, на предмет законності здійснення підприємницької діяльності.
При перевірці встановлено, що необхідна документація, а саме: ліцензії управління ветеринарної медицини, відсутні. В діях приватного підприємця вбачаються ознаки злочину передбачені статтею 202 частини 1 Кримінального кодексу України, згідно якої зловмисник карається штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.
Також виявлено підпільний цех по виготовленню виробів з алюмінієвого профілю, який знаходиться в гаражі гаражного кооперативу "Таращанський".
Дана будівля гаража належить 41-річному Євгену, який не надав жодного документу, які давали б підстави здійснювати підприємницьку діяльність.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ГІГІЄНІЧНА ПРОКЛАДКА І СПОРТИВНІ ШТАНИ В ЯКОСТІ ЗНАРЯДДЯ ЗЛОЧИНУ.

…Вигулюючи вранці собаку, на полі поблизу селища Буча, що неподалік від Києва, місцева мешканка виявила труп молодої жінки, на вигляд їй було близько 20-22 років. Перелякана жінка відразу ж викликала міліцію.

Завдання по встановленню особи загиблої для місцевих оперативників ускладнювалося тим, що труп було виявлено поблизу стежки, яка пролягала від селища до залізничної зупинки "Склозаводська". Щоденно цим шляхом проходило доволі багато людей, як жителів Бучі, так і приїжджих - робітників розташованих неподалік підприємств.
Подвірний обхід прилеглих вулиць через деякий час дав результат: загибла виявилася 22-річною мешканкою сусіднього районного центру. Дівчина приїхала до знайомих, що мешкають у Бучі. Коли вона полем прямувала від залізничної станції до населеного пункту, їй перегородив дорогу чоловік, який до того ж перебував у нетверезому стані. Незнайомець почав нав'язливо та недвозначно пропонувати молодій жінці своє кохання, а отримавши категоричну відмову, розлютився та кілька разів ударив її кулаком в обличчя. Для того, щоб подолати опір жертви, нелюд дістав з її сумочки жіночу гігієнічну прокладку та, звернувши її трубкою, засунув дівчині до рота. Скоєного чоловікові видалося замало, тому він дістав з поліетиленового пакета спортивні штани потерпілої та, зібгавши їх, засунув слідом за прокладкою. Лише побачивши, що дівчина перестала дихати, нападник відібрав у неї мобільний телефон, дещо з особистих речей та подався геть. Викрадене викинув метрів за триста від місця скоєння злочину, залишивши собі лише мобільний телефон.
Оперативники Ірпінського міськвідділу за допомогою колег з Головного управління внутрішніх справ Київської області крок за кроком методично відпрацьовували підозрілих осіб із кримінальним минулим, що мешкають в Бучі або прилеглих населених пунктах. До поля зору працівників міліції потрапив 45-річний Олександр Г., уродженець Одеської області. Він має за плечима три судимості за тяжкі насильницькі злочини, останній раз звільнився з місць позбавлення волі кілька років тому. Мабуть розуміючи, що місцеві міліціонери не залишатимуть його без своєї уваги, Олександр змінив Одещину на столичний регіон, де весь останній час і мешкав…
Наразі зловмисника затримано, він перевіряється на можливу причетність до інших нерозкритих злочинів. Прокуратурою Ірпінського району порушена кримінальна справа за статтею, що передбачає відповідальність за умисне вбивство, ведеться слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ПЕРЕДСМЕРТНЕ ХРИПІННЯ ЖЕРТВИ ЗАВАЖАЛО ЗАСНУТИ ГОСПОДАРЯМ КВАРТИРИ

Заплакана жінка, що звернулася днями до чергової частини Ірпінського міськвідділу внутрішніх справ, просила міліціонерів допомогти знайти її 27-літнього сина Анатолія, що зник безвісти кілька днів тому.

Черговий уточнив у відвідувачки, де та востаннє бачила зниклого. Виявилося, що це було у селищі Гостомель Ірпінського району, де заявниця проживає зі своєю родиною. Співробітникам селищного відділення міліції жінка повідомила, що неподалік від місцевого дитячого садка вона виявила... шкарпетку, що належить її синові. Свою впевненість заявниця обґрунтувала тим, що на внутрішній стороні шкарпетки вона робила невеличкий шов кольоровою ниткою, аби чоловік і син не плутали належні їм схожі на вигляд предмети одягу. На вказаному жінкою місці співробітники СВМ дійсно знайшли шкарпетку з описаними нею особливостями. Один з дільничних інспекторів міліції у кількох метрах від огорожі дитсадка помітив відкритий каналізаційний люк, підійшов до нього й заглянув усередину. На самому дні колодязя міліціонер побачив фрагмент людської спини, приваленої мішками зі сміттям...
Оперативникам не склало великої праці згадати всіх осіб, що мешкають неподалік і ведуть антигромадський спосіб життя. У декількох десятках метрів від злощасного каналізаційного колодязя був розташований багатоквартирний будинок, в одній із квартир якого проживає Оксана С. зі своїм співмешканцем. Саме до них і направилися співробітник карного розшуку разом з дільничним інспектором.
Опухлий від постійної пиятики господар квартири не відразу зміркував, чого від нього хотіли міліціонери, а зміркувавши - утруднився назвати всіх "колег по чарці", які останнім часом відвідували його апартаменти. Однак співробітникам міліції все-таки вдалося довідатися, що того вечора, коли загинув Анатолій, у гості заходили двоє місцевих жителів - 37-літній Андрій і 29-літній Владлен. Їхні особи були добре знайомі міліції, адже обоє вже мають по одній судимості. Оперативники відразу ж вирішили нанести візит підозрюваним, однак за місцем проживання жодного з них не було, до того ж Владлен напередодні звільнився з роботи. Кропіткі пошуки зловмисників незабаром увінчалися успіхом: обидва парубка були затримані. Вони в деталях розповіли, як загинув хлопець, що невдало зайшов "на вогник"...
Коли Анатолій постукав у двері злощасної квартири, компанія була добряче напідпитку. Зі слів господарки, новоприбулому "гостинно" налили чарку горілки, а коли той від випитого заснув - поклали на ліжко. Через якийсь час Толя знову прокинувся, знову випив і заснув. Коли Оксана відлучилася на кухню, почула у кімнаті звуки боротьби й вимогу віддати гроші. У кімнаті жінка застала сцену бійки - Андрій із Владленом били Анатолія. Залишивши хлопця лежати на підлозі, компанія продовжила "культурно" відпочивати. Ближче до ночі господарка зі співмешканцем зібралися лягати спати у тій кімнаті, де на підлозі хрипів Анатолій. "Звуки заважали заснути, тому ми із Сашком перейшли в іншу кімнату. Трохи пізніше він затих, однак потім знову хрипів. Ми не викликали міліцію й "швидку" тому, що боялися..."
Майже через двоє (!) діб хтось вирішив поцікавитися станом Анатолія. Господарка помацала пульс на руці - виявилося, що хлопець помер. Виниклу проблему вирішили розв'язати просто: винести й сховати труп. До найближчої лісопосадки було кілька сотень метрів, тому важке тіло донесли лише до найближчого каналізаційного колодязя, куди його й кинули, закидавши мішками зі сміттям...
Анатолій ніколи не мав проблем із законом, тому ніхто не може зрозуміти, чому він прийшов до тієї квартири. Обидва хлопця, що його били, затримані. Порушена й розслідується кримінальна справа.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ВІДРОБИВШИ ЗА НАЙМОМ, САМІ ЗАРОБИЛИ БОРГ

Виконавши обумовлений у договорі обсяг робіт, двоє "заробітчан" із Запоріжжя збиралися відбути додому, однак цьому зашкодила випивка та конфлікт із законом.

Сергій і Роман, жителі Запорізької області, приїхали до Макарівського району столичного регіону на заробітки. Проробивши певний час, хлопці одержали розрахунок у хазяїна будинку й почали збиратися на батьківщину. Тим часом вдячний наймач вирішив наостанок почастувати найманих робітників, для чого ввечері прийшов до них з декількома пляшками пива. Після застілля (близько пів-на третю ночі) хазяїн будинку пішов спати, а один із "заробітчан" поставив колезі запитання про те, чи повністю з ними розплатилися. Вочевидь, відповідь на це питання жодного з них не задовольнила, тому молоді люди підійшли до гаража, розташованого неподалік від будинку, відкрили його й спробували викотити звідти автомобіль "Мерседес 320", що належить їхньому роботодавцеві. При невдалому маневруванні був ушкоджений лівий борт іномарки, а на шум з будинку вибіг батько власника автомобіля. Чоловік почав совістити крадіїв й намагатися їх відмовити від їхніх намірів, однак у відповідь на це один зі зловмисників схопив його за горло й пригрозив задушити, якщо той буде піднімати шум. Літній чоловік злякався й попросив забрати машину, аби тільки тільки його не чіпали. Автомобіль виїхав на дорогу, а дідок кинувся будити свого сина.
Почувши про вкрадену машину, парубок зв'язався по мобільному телефону з одним з викрадачів і попросив залишити де-небудь автомобіль в обмін на обіцянку не повідомити в міліцію про те, що трапилося. Роман із Сергієм пообіцяли, що автомобіль буде чекати хазяїна на центральній вулиці одного з прилеглих сіл, однак замість обіцяного "Мерседеса" парубок виявив лише значних розмірів діру в паркані, після чого повідомив про зникнення автомобіля до міліції.
Орієнтування із прикметами викраденого транспортного засобу були повідомлені всім нарядам Макарівського та прилеглих райвідділів міліції. Члени одного з екіпажів патрульної служби помітили знівечений автомобіль, що мчав на величезній швидкості, і спробували його зупинити, однак безрезультатно. Під час переслідування іномарка на повному ходу влетіла у велику калюжу, від удару об камінь на її дні у автомобіля був пошкоджений піддон двигуна. Коли витекло мастило й двигун заклинило, зловмисники спробували врятуватися втечею, однак один з них був затриманий на місці, а його компаньйон поки перебуває в розшуку. За даним фактом порушена кримінальна справа, ведеться слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ЗАДУШИВ ТОВАРИША ЗА... РОЗБИТІ ОКУЛЯРИ

Висаджуючи на зупинці двох пасажирів, що посварилися, водій маршрутного автобуса "Київ-Кодра" не знав, що для одного з них це обернеться загибеллю, а для іншого - тривалим строком ув'язнення.

Усе почалося з того, що двоє чоловіків у салоні "маршрутки" почали обсипати один одного лайкою, а потім затіяли бійку. Інші пасажири почали обурюватися із цього приводу, тому водій автобуса врешті-решт змушений був висадити забіяк на зупинці в селі Калинівка Макарівського району Київської області. Автобус поїхав далі, а чоловіки продовжили з'ясовувати відносини на узбіччі автодороги "Київ-Чоп". Старший з них, 26-річний житель Макарівського району Олексій С. наніс кілька ударів "опонентові", 20-літньому землякові Валерію Т. Поки парубок лежав без свідомості, Олексій вдарив його ще кілька разів. Зробленого йому здався замало, тому хлопець зняв зі свого кросівка шнурок, оповив ним шию товариша й холоднокровно його задушив. Після цього зашнурував взуття й пішов геть із місця злочину...
Ранком наступного дня жінка на ім'я Ірина (робітниця грибного цеху, розташованого неподалік від зупинки) по дорозі на роботу виявила в кюветі тіло молодого чоловіка. Про свою знахідку вона розповіла співробітницям, ті викликали міліцію. Прибулі оперативники встановили особу потерпілого за знайденими у кишені куртки документами, завдяки чому вдалося швидко довідатися, хто б міг бути причетним до його смерті. Відразу ж було підготовлене орієнтування із прикметами підозрюваного для всіх нарядів міліції та сусідніх органів внутрішніх справ.
Один з екіпажів патрульної служби, що чергував на автодорозі "Київ-Чоп", помітив дивного вигляду чоловіка, що брів узбіччям траси. Під'їхавши ближче, правоохоронці помітили в того на обличчі синці та саднини, а на питання про їхнє походження перехожий пояснив: "З товаришем побився". По прикметах він був схожий на підозрюваного з орієнтування, тому відразу ж був затриманий і доставлений до Макарівського райвідділу внутрішніх справ. На питання про мотиви вбивства Олексій розповів, що разом з односельцем повертався із заробітків у столиці. Під'їжджаючи до своєї зупинки, він невдало спробував розбудити заснулого в автобусі товариша, при цьому розбив йому ніс об спинку розташованого попереду сидіння, зав'язалася бійка. Коли їх висадили з автобуса, сварка розгорілася з новою силою. Олексій збив Валеру з ніг, кілька разів ударив непритомного товариша, а потім його (за його власним висловом) "переклинило". Залишивши задушеного земляка в кюветі дороги, він направився до розташованого неподалік кафе, де випив горілки й пішов невідь куди. Основним мотивом позбавлення життя людини підозрюваний назвав те, що Валерій у бійці... розбив йому окуляри. "Я у вчиненому не каюся, я себе проклинаю!",- заявив наостанок Олексій.
За даним фактом прокуратурою Макарівського району порушена кримінальна справа, ведеться слідство. Ціну відібраного за розбиті окуляри життя визначить суд.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Електрик з автозаправки заплатив $ 3000 за вбивство конкурента

Як тільки міліція Київської області отримала інформацію про те, що у Васильківському районі підшукують людину для здійснення вбивства, до заказухи почали готувати самого майбутнього вбитого. Подібної операції по запобіганню замовного вбивства в столичній області ще не проводилося. Але, незважаючи на це, співробітникам Управління по боротьбі з організованою злочинністю вдалося зберегти життя 50-літньому директору одного з сыльсько-господарських пыдприэмств.
Усе почалося ще три роки тому, коли з економіста цього підприємства він став його директором. Тим самим закрив шлях колишньому керівникові, якого напередодні на зборах акціонерів звільнили. Чотири кримінальні справи, які раніше порушувалися проти колишнього директора за розкрадання грошей і сільськогосподарської продукції закривалися через відсутність доказів, але свою посаду він, зрештою, втратив, змінивши її на електрика автозаправки. Після чого колишній директор вирішив убити конкурента.
Підходящого на роль кілера він шукав серед раніше засуджених за тяжкі злочини. Але навіть той, хто в минулому відмотав строк за вбивство, просто так не піде на повторне. Проте незабаром убивцю знайшли. При проведенні співробітниками київського обласного УБОЗа оперативної комбінації з декількох можливих варіантів кандидатуру все-таки підібрали. Єдине, чого боялися - витоку інформації й втрати довіри замовника до підставного кілера.
Задаток у розмірі $ 600 виконавцю було сплачено, іншу частину винагороди замовник пообіцяв виплатити безпосередньо після вбивства, день якого призначив сам. Обов'язковою умовою "справи" був надійно захований труп і його фото - щоб отримати інші $ 2400.
Тим часом дружина "потенційного небіжчика", нічого не знаючи про інсценування, звернулася у Васильківський міськвідділ із заявою про зникнення чоловіка.
Далі було найцікавіше - інсценування насильницької смерті. Машину зі слідами крові й вм'ятинами правоохоронці для переконливості залишили в лісі. Авто знайшли співробітники Васильківського міськвідділу. Встановивши особу хазяїна "Ниви-Шевролет", вони почали пошуки можливого потерпілого. Їм виявився зниклий чоловік заявниці.
У цей час гримери кіностудії ім. О. Довженка працювали над створенням ілюзії трупа директора. Кілька намальованих вогнестрільних поранень, трупний відтінок шкіри, розідрана сорочка, кров... теляча, яку купували в бабусі на ринку - все це згодом міг побачити замовник на зробленому для нього блокбастерному фотознімку.
Замовник був затриманий при передачі частини гонорару, що залишилася, в обмін на фото в домовленому місці, на автозаправці села Гребінки. Під час затримання чоловік поводився неадекватно, кричав і погрожував міліціонерам розправою. На сьогодні він перебуває під вартою в одному з ізоляторів тимчасового тримання Київської області. Ведеться слідство.

Юлія Сінчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Бережіть автомобіль!

Нинішнього року в Київській області зареєстровано 293 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. У 223 випадках предметом злочинних зазіхань стали автомобілі.
Побутує думка, що чим гарніший, дорожчий і престижніший автомобіль, тим він привабливіший для злодіїв. Однак, статистика свідчить про інше. Найбільшою популярністю у автомобільних злодіїв, виявляється, користуються "ВАЗи" різних моделей - впродовж року викрадено 145 авто цієї марки. 43 зловмисники віддали перевагу "Москвичам", 16 - продукції Горьковського автозаводу. Престижних іномарок було викрадено лише дев'ять. Серед них - три "Лексуси", стільки ж "Фольксвагенів", два "БМВ" та один "Мерседес".
Таку статистику, думається, можна пояснити тим, що автомобілі крадуть переважно з метою розкомплектування, а попит на запчастини до "вітчизняних" марок на наших теренах поки-що більший, ніж до іномарок. З іншого боку не останню роль тут відіграє, напевне, та обставина, що власники дорогих авто значно більше дбають про їх збереження, ніж господарі "народних" автомобілів.
У 218 випадках власники викрадених транспортних засобів залишили їх без нагляду просто неба. Тому вони стали легкою здобиччю злодіїв. З гаражів було викрадено 32 автомобілі, зі стоянок, що мають охорону, - 11. Незаконне заволодіння транспортними засобами скоюють переважно увечері та вночі. Особливо злодії полюбляють діяти від півночі до шостої години ранку. Саме у цей період доби в області було викрадено 95 автомобілів. Але й серед білого дня можна позбутися чотириколісного друга. В період з 7 до 18 години було викрадено 46 автомобілів.
Міліціонери Київщини розкрили 158 злочинів, пов'язаних з незаконним заволодінням транспортними засобами. Серед автомобільних злодіїв, особи яких вдалося встановити, переважають місцеві жителі. Лише у 20 випадках автомобілі викрадали приїжджі.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Вбивця розплатився своїм життям.

В Бородянському лісі столичної області вбивцю 69-річного пенсіонера знайшли вже мертвим. 36-літній Сергій з Житомирщини випив майже пляшку горілки, дістав з машини трос і повісився. Як визначила експертиза, самогубство відбулося через кілька годин після споєння ним злочину. Жертвою озброєного мисливською рушницею став також 19-літній хлопець, якого із дробовим вогнепальним пораненням в область паху, побитого, доставили до Бородянської центральної районної лікарні. Він і розповів, що ж трапилося насправді в той злощасний день.
Видимих конфліктів між старим, що здавав гараж через дорогу від свого будинку під станцію техобслуговування автомобілів, і орендарем Сергієм не було. Але останнім часом орендна плата хазяїну віддавалася не вчасно. Коли борг склав приблизно тисячу доларів, дід забив тривогу, сказав, що з наступного місяця підвищить вартість оренди, а ще краще - буде здавати гараж новим орендарям.
Не відомо, чи знав дід, з ким зв'язався. Сергій був майстром своєї справи і якісно ремонтував автомобілі. Про це свідчать численні клієнти з Київської області й столиці. Займаючись таким "бізнесом" можна було б не погано жити, але жадібність до горілки та ще деякі гріхи загубили нашого фраєра. Як з'ясували бородянські правоохоронці, Сергій часто "кидав" своїх клієнтів на гроші: орендував гараж у якому-небудь районі, брав із клієнтури задаток на запчастині, просто пропивав і зникав у невідомому напрямку. Але в Микуличах він затримався на більш довгий строк. Перед убивством до нього приїжджали з Житомирщини мама й брат, родина невеликого статку привезла алкоголіку 1200 гривень на життя. Пізніше він подзвонив матері на мобільний і сказав, що напевно буде звідси з'їжджати, мовляв, з дідом не заладилося.

У цей час дідусь вирішив трохи налякати непутящого орендаря. Вийшов з двору з мисливською рушницею в руках, і почав качати свої права як повноправний хазяїн боксу для ремонту машин. Вибір у Сергія був не великий - або гроші, або вимітатися. І тоді розлючений наймач вихопив у старого рушницю й пальнув. Дріб пошкодила всі життєво важливі органи. Пенсіонер помер на місці. Більше не тримаючи себе в руках, Сергій почав чинити розправу над хлопцями, які працювали в боксі. Він вистрілив в 19-літнього Романа. Коли хлопець ще був у свідомості, нелюд накинувся на нього, ударив кувалдою по голові, однією ногою вперся в живіт, другою наступав на шию. Хто і як доставив Романа в лікарню, він не пам'ятає. Його рятівником став 18-літній Іван. Ніхто з перехожих на прохання про допомогу не реагував, тоді Ваня вигнав з боксу машину без дверей і вікон, що саме перебувала на ремонті, і сам відвіз Романа в лікарню. На жаль, не трапилося в житті Ромки щасливої випадковості. У той жахливий день йому, замість виходу на звичну роботу з ремонту авто, потрібно було з'явитися у військкомат.
Після вбивства, злочинець вирішив зникнути, рушницю закинув у дідів "Нісан", сів в чужий " Мерседес-Спрінтер" і поїхав.
У міліціонерів з Бородянки було кілька версій, але вони стовідсотково були впевнені - далеко злочинець зникнути не міг. У нього не було документів на "Мерс", а щоб роздобути грошей і виїхати за бугор, потрібно було розібрати машину на запчастини в якому-небудь гаражі поблизу. Проте все виявилося набагато трагічніше. За три кілометра від місця вбивства, у лісосмузі його знайшли повішеним. Чи то совість замучила, чи то випита напередодні горілка підштовхнули Сергія розплатитися за злочини самогубством.

Юлія Сінчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Украинский доллар и американский бакс. Найди 10 отличий.

Несмотря на, казалось бы, стабильность курса национальных валют, и нашего в том числе, украинцы предпочитают откладывать на "черный день" доллары. Доллар никогда не обесценивался и уже сам по себе ассоциируется с чем-то более или менее надежным. Вся наша жизнь, от покупок в супермаркете и различного сервиса, подсознательно обсчитана в американском эквиваленте. На праздниках и днях рожденьях одним из традиционных пожеланий стало "Побольше "зеленых" в карман". В общем, не знаю, любят ли так доллары в Америке, как любят их на Украине… Американским банкнотам, видимо, подошел наш климат, и они начали здесь оседать и даже "размножаться", а вернее размноживаться и подделываться, превращаясь в "баксы украинские". Фальшивомонетчики, пользуясь незнанием граждан элементарных отличий подлинных купюр от подделки, многих оставляют банкротами.

Так обычный глянцевый флаер с характерным изображением Франклина жительница одного из сел Богуславского района столичной области приняла за 100 долларов и продала за него незнакомцам свою корову. Ну не видела ни разу в жизни селянка этих долларов! Просто хотела детям помочь. Другое дело, так сказать, полупрофессиональное или полуквалифицированное подделывание и переделывание купюр, которое не всегда заметишь вооруженным глазом. Поддельная или подлинная эта банкнота в таком случае определяют эксперты-криминалисты. А чтобы самим не попасться впросак, нужно научиться обращать внимание на следующее: водяной знак, защитную нить, чернило, которое изменяет цвет, или OVI, различные способы печати, а также другие защитные элементы. Возьмем, к примеру, банкноту номиналом 100 долларов. Для начала обратим внимание на защитную нить, или пластиковую ленту. Она врезана в бумагу вертикально с одного края. В подделках защитная нить бывает вклеена между двумя тонкими слоями бумаги, из которой изготавливают фальшивку. Если хорошо присмотреться, то по длине нити с двух сторон банкноты должна читаться цифра и страна-изготовитель. Водяной знак - бледное изображение большого портрета Президента Бенджамина Франклина. Знак является частью бумаги, на которой напечатана банкнота, и его видно с обеих ее сторон. На поддельных купюрах водяной знак нечеткий, искаженный, как правило, наноситься с помощью белого красителя, простого карандаша или канцелярского корректора. Слабо видимые подлинные водяные знаки можно усилить, в отличие от фальсифицированных, увлажнением бумаги. Цифровое обозначение номинала в правом нижнем углу при рассматривании под прямым углом - зеленого цвета, а под острым углом - черного. Как бы не вертели "сотку зеленых" цвет поддельного OVI не измениться. Если банкнота кажется очень потертой, она вполне может быть фальшивой.

"Украинские доллары" могут отпечатать в домашних условиях на обычном струйном принтере. Это подделка очень плохого качества: через некоторое время краска на "деньгах" начинает расплываться. Таким промыслом нередко занимаются малолетки, которые рассчитывают вечерком приобрести "на шару" лишнюю бутылку слабоалкоголки или пачку сигарет. Более качественную подделку получают, используя типографское оборудование. При этом и гривны, и доллары становятся более похожими на настоящие. Еще один способ - так называемое переделывание, когда одна гривна или доллар превращается в сотню. Приписывание нулей - это подделка для очень невнимательных, ведь на защитной ленте и прописью на банкноте обязательно написано, какова ее стоимость. Также бывают случаи, когда на купюре набивают новый год выпуска, или когда купюра вошла в оборот. На эту русскую уловку попался житель Киевщины, который ездил подзаработать за бугор. В отличие от долларов, русские рубли, которыми москвичи рассчитывались за работу, имеют свойство выходить из оборота и полностью обесцениваться. Так просроченными пятитысячными купюрами с измененным годом выпуска украинец и получил свою зарплату, оставшись при этом полным банкротом. Для тех, кто считает изготовление и сбыт поддельных денег прибыльным делом, будет интересна следующая информация: законодательством Украины за подобное предусмотрено лишение свободы сроком от 3 до 7 лет, различные манипуляции с поддельными купюрами в крупных размерах караются лишением свободы от 8 до 12 лет с конфискацией имущества. Так, что стоит подумать, прежде чем запустить на принтер отсканированную "деньгу".

Юлия Синчак
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевськой области




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera