на головну

ВЕТЕРИНАРНА МІЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ ВИЛУЧИЛА 139 КГ НЕЯКІСНИХ ПРОДУКТІВ, ЯКИМИ ЗБИРАЛИСЯ ГОДУВАТИ ДІТЕЙ

06.11.2009

Останнім часом значно збільшилася кількість випадків дитячих харчових отруєнь. Тож, правоохоронці Київщини спільно з санепідемслужбами проводять перевірку місць приготування їжі для дітей, а заразом і постачальників продуктів.
Лише за два тижні працівники відділу ветеринарної міліції досконало обстежили 31 об’єкт, за результатами чого було вилучено 139 кг м’яса, риби й молочних продуктів. притягнено до адміністративної відповідальності 27 осіб.
Найпоширенішими порушеннями у їдальнях і точках збуту виявилися недотримання умов зберігання та використання прострочених харчових виробів. Втім, про температурний режим холодильних камер також мало хто турбується, та й документи, що засвідчують якість продукції, можуть показати далеко не всі.
Так, наприклад, у місті Переяслав-Хмельницький правоохоронці завітали до одного з магазинів, що постачають продукти харчування в дитячі садочки району. Візит не був марним – міліція встигла перехопити 13 кг простроченого товару, який, на щастя, вже не потрапить до дитячих шлунків. А працівники цієї торгової точки навіть не проходили медичну комісію.
Приблизно така сама картина чекала на правоохоронців у Миронівському, Васильківському та Бориспільському районах.
Представники державних органів будуть і надалі перевіряти й контролювати якість продуктів харчування. Тож, у близькому майбутньому їдальні стануть безпечнішими для здоров’я малят.

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ВЕТЕРИНАРНА МІЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ ЗНИЩИЛА 178 ТОН НЕЯКІСНИХ ПРОДУКТІВ

06.11.2009

За словами заступника начальника ГУ МВС України в Київській області Анатолія Самойленка, з початку року правоохоронцями вилучено та утилізовано 178 тон неякісних продуктів харчування на загальну суму більше мільйона гривень.
Так, наприклад, нещодавно працівники ветеринарної міліції спільно з управлінням державної служби по боротьбі з економічною злочинністю затримали вантажний мікроавтобус перед в’їздом на одну з оптово-роздрібних баз Києво-Святошинського району, що постачає продукти харчування на Київ. У машині правоохоронці виявили 1500 кг копченого м’яса, що не мало ані маркування, ні супровідних документів, які могли би засвідчувати якість та безпеку товару.
Як розповідає Анатолій Вікторович, продукція перевозилася у пластикових ящиках і тарах з-під бананів. Більше того – сам водій вантажівки навіть не мав санітарного паспорту на автомобіль і особистої медичної книжки, що є недопустимим при транспортуванні м’яса й інших продуктів харчування.
На водія машини міліція склала адміністративний протокол, а товар направила на утилізацію.
Нагадаємо, що, у зв’язку зі збільшенням кількості харчових отруєнь, правоохоронці Київщини продовжують активно перевіряти й контролювати надходження продуктів харчування до їдалень дитячих навчальних закладів.

Любов Задорожна,
ГУМВС України в Київській області





БІЛЬШЕ 10 ГРОМАДЯН КИЇВЩИНИ НЕ ОТРИМАЛИ ТЕРМІН ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ВІД ДВОХ ДО П’ЯТИ РОКІВ ЗАВДЯКИ ДОБРОВІЛЬНІЙ ЗДАЧІ ЗБРОЇ

06.11.2009

Під час проведення жовтневого місячника добровільної здачі зброї свідомі жителі Київщини встигли здати 197 одиниць мисливської та вогнепальної зброї і близько 100 набоїв до них.
Так, більше 10 мешканців області були звільнені від кримінальної відповідальності за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що загрожує позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років.
Втім, міліція керувалася принципом “довіряй, але перевіряй”. І лише за два дні захисники правопорядку перевірили у Ставищанському районі Київської області 672 власника мисливської вогнепальної зброї та спецзасобів.
Задля відпрацювання жителів правоохоронці розробили 38 маршрутів і задіяли майже 100 чоловік особового складу.
Подібні міри виявилися не марними: у громадян, що не здали зброю добровільно, а вирішили відсидітися вдома міліція виявила ряд порушень. Зокрема, жителі Київщини не дотримувалися умов зберігання та встановлених термінів перереєстрації. За ці та інші дії (а точніше, їх відсутність) до адміністративної відповідальності притягнуто 30 чоловік.
Тож, громадянам України варто пам’ятати про правила зберігання й користування “небезпечними іграшками”, аби не мати неприємностей не лише з правоохоронцями, а й із життям власним та своїх близьких.

Любов Задорожна,
ВЗГ ГУМВС України в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera