на головну

ХАРКІВ’ЯНИ НАМАГАЛИСЯ ЛИШИТИ ВІСІМ ТОН КУРЯЧОГО М’ЯСА ПРЯМО НА ДОРОЗІ

20.11.2009

Правоохоронці Київщини затримали водія та експедитора фури, які намагалися викинути ящики з м’ясом непридатного стану прямо біля траси.
Нещодавно поблизу одного з сіл Богуславського району працівники ДАІ помітили фуру, що зупинилася на узбіччі. Двоє парубків старанно розвантажували автомобіль викидаючи щось поблизу дороги. Коли ж міліціонери підійшли ближче, то зрозуміли, що справа йде про ящики з м’ясом, запах з яких був не самим приємним.
Забачивши людей у формі, експедитор дременув геть. Тож, “віддуватися” довелося водію. Документи на продукцію хлопець з Харкова показав і розповів, що вони прямували до місцевого консервного заводу. Але приймати “якісну” сировину з шаленим запахом, ще й в ящиках без відповідного маркування, там відмовилися.
Тож, підприємливі перевізники вирішили позбутися частини м’яса прямо біля дороги, а решту, яка мала більш приємний вигляд, завезти назад до заводу. На щастя, їхнім планам завадила міліція.
Наразі ветеринарна міліція спільно з санепідемстанцією встановлюють точне походження продукції та її якість. Втім, зір та нюх підказують, що єдиним подальшим шляхом цієї сировини буде утилізація.
Сам же спритник перебуває зараз під наглядом. Йому загрожує адміністративне покарання з конфіскацією продукції. Також правоохоронці встановлюють особу експедитора, що втік з місця події.

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ЧОЛОВІК УБИВАВ КОХАНКУ НА ВУЛИЦІ, А СУСІДИ ЛИШАЛИСЯ БАЙДУЖИМИ ДО ЇЇ БЛАГАНЬ ПРО ДОПОМОГУ

20.11.2009

В одному з сіл Богуславського району, що на Київщині, співмешканець так сильно приревнував кохану до товариша, що забив 31-річну жінку до смерті. Дивує те, що на трагедію, яка трапилася близько 19 години прямо посеред вулиці, не зреагував жоден мешканець населеного пункту.
Про те, що понівечене тіло Тетяни лежить біля дороги, сусіди повідомили до міліції аж зранку. Як виявилося, вона була мешканкою Києва, а до села приїхала нещодавно, щоб навідати двох маленьких дітей, які живуть з дідусем і бабусею.
Тут жінка вподобала собі 33-річного Михайла. Чоловік не раз був судимий за крадіжки, та й не відрізнявся м’якістю характеру.
Напередодні прикрої події пара навідалася у гості до товариша Михайла. Веселі посиденьки перервалися ревнощами. А по дорозі додому між молодим чоловіком і Тетяною розпочався справжній скандал.
Врешті-решт, нестриманий Михайло накинувся на кохану з кулаками, а згодом в хід пішли й ноги. На жаль, жоден з мешканців селища не спробував викликати міліцію чи стати йому на заваді, почувши Тетянині благання про допомогу. Відтак, чоловік просто пішов додому спати, лишивши жінку помирати посеред вулиці.
На ранок його сну завадила міліція. Спочатку підозрюваний спробував брехати, що жінка пішла до батьків, та згодом зізнався у скоєному. Наразі проти Михайла порушена кримінальна справа за статтею 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.
От тільки шкода, що покарання зловмисника не поверне життя Тетяні. Можливо, якби того вечора громадяни не керувалися принципом “Моя хата з краю – нічого не знаю”, двоє маленьких дітлахів не лишилися би без матері..

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





Юрій Луценко: «Посередники у закупівлі лікарських засобів заробляють супербариші»

19.11.2009

Цього року в установах та організаціях охорони здоров’я викрито 307 злочинів, пов’язаних із посяганням на бюджетні кошти при здійсненні закупівель лікарських препаратів. Про це повідомив під час прес-конференції 17 листопада ц.р. Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.
За його словами, привертає до себе увагу практика укладання угод на придбання ліків та обладнання у підприємств, які не є їх виробниками. Фактично, навколо закупівель Міністерства охорони здоров’я виокремилося вузьке коло допущених до закупівель препаратів, з яких практично всі, крім одного, не є виробниками ліків.
Юрій Луценко зазначив, що Україна виробляє досить багато ліків, але лот на закупівлю лікарських засобів виставляється умисно так, щоб у ньому були обов’язково імпортні препарати, які, очевидно, наш виробник не може виготовити. Тому з’являються одній й ті самі посередники, які продають для державних закупівель лікарські засоби і вітчизняного, і зарубіжного виробництва. Отримувати перемогу в тендерах дозволяє змова між посередником та виробником. Крім цього, між посередником і виробником існують додаткові угоди. Так посередник отримує, крім 25-відсоткової знижки на вартість медпрепаратів, ще й разову винагороду в такому ж розмірі. Таким чином майже 50 відсотків вартості препарату залишається у посередника.
- Цим користуються посередники, які таким чином заробляють супербариші, - підкреслив Юрій Луценко. - Кримінального злочину в цьому, безумовно, немає але в цьому ми вбачаємо умисел чиновників Міністерства охорони здоров’я, які, очевидно, координують таку діяльність. Бо одні й ті ж лоти й посередники щороку продовжують цю схему систематично.
- Іншою схемою витоку бюджетних коштів у тіньовий обіг, - зазначив Міністр, - є закупівля Міністерством охорони здоров’я імпортних ліків за завищеною ціною. Так навіть за наявності в переможця тендера документів про офіційне представництво закордонного виробника цей переможець імпортує ліки не за прямими контактами, а за угодами з офшорними компаніями.

ДЗГ та МД МВС України




Міністр Юрій Луценко вручив нагороди працівникам міліції за розкриття резонансних грабежів та розбоїв

19.11.2009

Про результати діяльності МВС України щодо розкриття тяжких злочинів проти особи та майна громадян, зокрема, про найбільш резонансні грабежі та розбої в країні, йшлося під час прес-конференції Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка 17 листопада цього року.
Світова криза деякою мірою вплинула й на криміногенну обстановку в державі. Так, цього року дещо збільшилася кількість грабежів та розбійних нападів, однак ситуація знаходиться під контролем працівників міліції.
- Не зважаючи на збільшення грабежів та розбоїв, ми маємо суттєве збільшення кількості справ, за якими закінчено розслідування і пред’явлено звинувачення розбійникам та грабіжникам, - зазначив Юрій Луценко.
Зокрема, цього року працівники міліції спільно з прокуратурою пред’явили звинувачення у вчиненні грабежів 15,5 тисячам громадян (торік - 14,4 тисячам), а також - 4,2 тисячам розбійникам (торік - 3,8 тисячам).
Саме за розкриття трьох зухвалих резонансних злочинів Міністр Юрій Луценко і вручив відомчі нагороди працівникам міліції.
Так, у Києві затримано злочинців, які скоїли розбійний напад на подружжя та заволоділи 350 тисячами доларів США
У п’ятницю ввечері, 13 листопада ц.р., за телефоном «102» надійшло повідомлення, що в Печерському районі столиці скоєно розбійний напад на подружжя, яке щойно продало приватний будинок та оформлювало документи в нотаріуса.
Зловмисники знали, що родина мала при собі чималу суму грошей – 350 тисяч доларів США, тому чекали на неї в авто. Все сталося миттєво. Двоє невідомих у масках вийшли з автомобіля, один з них прицілився та вистрелив із пістолета з гумовими кулями в обличчя жінки, а інший вихопив у її чоловіка сумку. Після цього зловмисники сіли в авто й зникли.
Чоловік з дружиною відразу звернулися до міліції. На щастя, жінка майже не потерпіла, а тому від госпіталізації відмовилася.
У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції з’ясували особи зловмисників. А вже в суботу зранку затримали двох, а згодом ще одного підозрюваного. Як з’ясувалося, затримані - мешканці столиці, двоє братів та їхній спільний знайомий. У них було вилучено частину викрадених грошей.
Порушено кримінальну справу за ч.4. ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Гроші повернуто власникам. Триває слідство.
На Харківщині затримано групу зловмисників, на рахунку яких пограбування ювелірної крамниці.
Так, 31 жовтня цього року до чергової частини Дзержинського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області звернувся 54-річний власник ювелірного магазину із заявою про те, що троє невідомих викрали з його крамниці ювелірні вироби на загальну суму понад мільйон гривень.
У результаті оперативно-розшукових заходів 15 листопада працівники Управління карного розшуку ГУ МВС України в Харківській області, спільно зі столичними колегами за підозрою у скоєнні цього злочину затримали чотирьох киян віком від 20 до 22 років.
Під час обшуків за місцем мешкання молодиків оперативники вилучили майже кілограм виробів із золота, 520 бірок до ювелірних виробів, перуки, вуса та пістолет із набоями. Також у затриманих вилучено автомобіль «БМВ», який вони використовували в скоєнні злочину. Як з’ясувалося, затримані причетні до ще шести аналогічних злочинів на території України.
Зокрема, в червні цього року вони скоїли розбійний напад на пункт обміну валют та заволоділи грошима у сумі 22 тисячі гривень. А в липні цього року внаслідок пограбування двох магазинів зловмисники викрали 80 тисяч і 50 тисяч гривень. У серпні вони скоїли ще один розбійний напад на ювелірну крамницю, що на Київщині, та заволоділи 80 одиницями золотих виробів. У жовтні цими зловмисниками було пограбовано пункт обмін валют у місті Бровари Київської області. Тоді розбійники викрали 86 тисяч гривень.
Наразі підозрювані затримані в порядку ст.115 КПК України. Слідчим відділом Дзержинського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Зловмисників перевіряють на причетність до інших злочинів.
Упродовж 2008-2009 років на території Києва з будинків «Еліт» та «Преміум» класу «висококваліфікованим способом» було скоєно понад 50 квартирних крадіжок. Загальний збиток викрадених речей склав понад два мільйони доларів США.
З метою встановлення причетних до вчинення крадіжок осіб було створено спеціальну оперативну групу.
Як з'ясувалося, на території столиці тривалий час діяла етнічна організована злочинна група. До її складу входили вихідці з кавказького регіону. Учасники організованої групи займалися квартирними крадіжками з елітних будинків, відкриваючи замки з механізмом підвищеної секретності без їх механічного пошкодження.
Наприкінці жовтня цього року працівники міліції затримали цих квартирних крадіїв. У них було вилучено знаряддя злочину, а також деякі викрадене речі.
Вже доведено причетність зловмисників до 24 квартирних крадіжок.

ДЗГ та МД МВС України




НА КИЇВЩИНІ БРАТИ ЗВІРСЬКИ ЗАРУБАЛИ ЧОЛОВІКА СОКИРОЮ

18.11.2009

Нещодавно на Київщині двоє братів звірськи зарубали чоловіка за “п’яну” образу й покинули помирати на узбіччі.
До міліції Переяслав-Хмельницького району надійшло повідомлення про те, що на узбіччі дороги поблизу одного з сіл знайдено понівечене тіло чоловіка. Ним виявився 54-річний Петро Г.
Розкриваючи злочин за гарячими слідами, правоохоронці з’ясували, що минулого вечора чоловік відпочивав у місцевому кафе-барі. Туди ж завітали і двоє парубків із сусіднього села – Роман (35 років) та його брат Павло (25 років). Петро випив зайвого і почав ображати братів. Хлопці не стерпіли нападів – вивели його на вулицю, посадили до своєї машини і вивезли за межі населеного пункту.
Там молоді люди почали “мститися” ногами й ножем, а потім згадали ще й про сокиру, яка “дуже доречно” завалялася в автомобілі. Згодом задоволені собою брати викинули знаряддя вбивства і поїхали додому, залишивши Петра на узбіччі.
Наразі проти юнаків порушені кримінальні справи за статтею 115 (Умисне вбивство). Тепер маленькі діти Романа можуть не побачити батька цілих п’ятнадцять років.

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ЛЮБОВНИЙ ТРИКУТНИК СТАВ “КРИВАВИМ”

17.11.2009

Нещодавно правоохоронці Білої Церкви затримали 40-річного Юрій Ц. Ревнивий чоловік підрізав кавалера колишньої дружини, завітавши “в гості” о п’ятій ранку.
Юрій та Марина багато років прожили у шлюбі. Проте, така любов для жінки не була щасливою: благовірний майже не приносив додому грошей і любив випити. Марина ж, як і кожна жінка, потребувала уваги і кохання.
Кілька місяців тому вона вирішила покінчити з таким життям і розійшлася з чоловіком. Семирічний син залишився з мамою.
Згодом жінка познайомилася з 44-річним Михайлом Н. У пари розпочався роман. Коли ж кавалер наважився вперше заночувати у коханої, сталося несподіване.
З самого ранку, о п’ятій годині, до дружини прийшов Юрій. Чоловік збирався відновити відносини з жінкою і пообіцяти, що віднині все буде інакше.
Однак, на дзвінок у двері ніхто не відповів. Юрій дзвонив ще і ще, аж поки йому не відчинила збентежена Марина. Увійшовши до будинку і побачивши там незнайомого чоловіка, ревнивець схопив ножа і порізав Михайлу живіт.
Наразі потерпілий знаходиться в лікарні, а зловмисник у міліцейському відділку. Після такого вчинку дружина до Юрія навряд чи повернеться. Натомість, йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років за статтею 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження).

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





На Київщині двоє підлітків за одну хвилину обкрадали магазини під охороною

13.11.2009

В місті Миронівка, що на Київщині, протягом останніх чотирьох місяців двоє підлітків (16 і 18 років) регулярно скоювали крадіжки з магазинів. Хлопців у пошуках легких грошей не стримувало навіть те, що майже всі торгівельні приміщення перебували під сигналізацією охорони – більше хвилини всередині вони ніколи не знаходилися. Цього часу їм вистачало, щоб витягти гроші з касового апарату, схопити пачки з печивом, цигарками та презервативами і зникнути…
Схема дій у парубків, які вже зізналися у восьми епізодах крадіжок, була проста – з другої до третьої години ночі, коли батьки відпочивали, друзі виходили зі своїх помешкань і зустрічалися біля заздалегідь обраної торгівельної точки. Злочини скоювали вони виключно у вихідні дні. Як з’ясувалося пізніше, молодший затриманий навчався в коледжі у сусідньому районі, а додому приїжджав на суботу та неділю. Щоб потрапити до магазину, вони ломом розбивали вікно, а потім дуже швидко робили свою справу. «Працювали» молоді зловмисники в рукавичках. Коли за кілька хвилин після сигналу на місце приїжджали співробітники служби охорони, затримувати було вже нікого. Загальна сума збитків, яку понесли потерпілі підприємці, склала близько п’ятнадцяти тисяч гривень. Вона могла б бути значно більшою, якщо б обікрадені магазини щовечора не інкасувалися.
Затримати хлопців вдалося нещодавно. Місцеві міліціонери визнають, що такі на вигляд безвинні діти з нормальних сімей можуть принести їм стільки клопоту. В процесі оперативного відпрацювання їм довелося перейти на посилений варіант несення служби та змінити дислокацію міліцейських нарядів. Провідна роль у пошуках злочинців без сумніву належить службовій собаці Дані. Останнього разу після чергової крадіжки з магазину, який розташований у центрі Миронівки, чотирилапому другові довелося сім кілометрів вести за собою правоохоронців. Вівчарка взяла слід та одразу знайшла кошти (3,5 тисячі гривень), які напередодні були викрадені прямо з контейнером касового апарату, та картки поповнення рахунку на суму близько 5 тисяч гривень. За словами одного із затриманих, приховати контейнери вони вирішили до ранку в туалеті на території місцевого стадіону. Тієї ж ночі хлопці намагалися обікрасти ще дві торгових точки.
Пройшовши ще близько кілометру, Дана знайшла рукавичку ймовірного злочинця, а згодом і втрачений ним мобільний телефон, та привела самісінько до під’їзду багатоповерхівки, де, можливо, і проживала особа, причетна до крадіжки. Телефон, який виявила собака, та оперативні заходи міліціонерів дали певні результати – особу підозрюваного було встановлено. На ранок хлопця, який на момент приїзду правоохоронців ще спав, вже затримали і доставили у райвідділ. Зовсім скоро до нього приєднався і спільник.
Співробітники навіть не очікували від них такого щиросердного каяття. За словами затриманих, всі гроші та товар, які вони здобули злочинним шляхом, ділили навпіл. Кошти витрачали на розваги. На питання, чи шкодують вони про свій вчинок, налякані останніми подіями підлітки відповіли «так» і, навіть, порадили своїм одноліткам – слухатися батьків. Наразі правоохоронці перевіряють причетність хлопців, які, здається, ще до кінця так і не усвідомили, що наробили, до скоєння аналогічних злочинів на території інших районів столичної області. Проти молодиків порушено кримінальну справу, їм загрожує до шести років ув’язнення.

Юлія Сінчак
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





У БІЛІЙ ЦЕРКВІ ЗДАЛИ ЄВРОПЕЙСЬКІ “ХАТИ” ДЛЯ АРЕШТАНТІВ

13.11.2009

У місті Біла Церква розпочав роботу перший на Київщині ізолятор, облаштований згідно європейських стандартів. Нова система вентиляції, що має ефект міні-кондиціонеру, кабельне телебачення й електрочайники – все це створює комфортні умови для арештантів.
Після урочистого перерізання стрічки разом з помічником міністра внутрішніх справ у Київській області з питань дотримання прав людини Михайлом Терпеливцем, начальник ГУМВС України в Київській області генерал-лейтенант міліції Віталій Яловенко виголосив промову. Як сказав Віталій Олексійович, людина, яка скоїла злочин, все одно залишається людиною, а тому має право на перебування в належних умовах.
Так, “європейські” камери розраховані на шість чоловік (4,5 метрів на людину). Вікна в новому приміщенні побудовані таким чином, що утримувані можуть самостійно відчиняти їх. Звичайно ж, ізолятор повністю забезпечує своїх “гостей” постільною білизною, кухонним приладдям і триразовим харчуванням.
Також кожен арештант має змогу детально вивчити свої права завдяки книжечкам “Права утримуваних”, які знаходяться у камерах. Окрім того, в розпорядженні затриманих знаходиться ще й бібліотека, з різноманітною літературою. В тому числі, і на правову тематику.
Інший, господарчий блок, призначений для правоохоронців. Там, окрім звичного для ізоляторів приладдя, у черговій частині розташувалася апаратура для відео нагляду за діями конвою та утримуваних. А в приміщенні для підігріву їжі знаходиться спеціальна плита, пральна машинка і навіть мікрохвильова піч. Загалом же в новому ІТТ здатні комфортно розміститися до 60 затриманих одночасно.
Під час “екскурсії” Віталій Яловенко особисто перевірив зв’язок телефонів у кімнаті для побачень та роботу міліцейського телефону довіри в прогулянковому дворику. Також генерал-лейтенант пересвідчився, що технічна безпека мінімізує можливість втечі, після чого ізолятор розпочав роботу, прийнявши в себе першого “поселенця”.
Не секрет, що в холодні пори року громадяни, які не мають постійного місця проживання, навмисне йдуть на дрібні злочини, аби відіспатися й відмитися ізоляторах. Тож, тепер існує ризик, що злочинці, потрапивши до “європейських хором” будуть вигадувати будь-які причини, щоб не виходити на свободу.

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





На Київщині розпочато будівництво соціального житла для міліціонерів

09.11.2009

Проблема забезпечення правоохоронців житлом на сьогоднішній день в системі органів внутрішніх справ постала дуже гостро. В списках на отримання житлової площі зазначені прізвища міліціонерів, які вже багато років тому вийшли на пенсію. Тільки в Київській області на черзі стоять близько 800 працівників. Як довго їм доведеться чекати на заслужені метри, наразі залежить від економічної ситуації в державі та винахідливості керівників.
Проте, не зважаючи на негаразди, в Київській області розробили антикризовий план часткового вирішення цієї проблеми. Сьогодні в місті Боярка фактично на території Києво-Святошинського райвідділу міліції, яку місцева адміністрація допомогла виділити під індивідуальне будівництво, в землю вбили першу сваю майбутнього будинку для міліцейських сімей та за традицією розбили на ній пляшку шампанського. Отже, будівництво двосекційного дев’ятиповерхового будинку на 68 квартир можна вважати розпочатим. Керівник підприємства «Будівельник Київщини», який, до речі, виступає генеральним інвестором будівництва, пообіцяв, що будинок здадуть в експлуатацію вже за рік.
Скільки квартир із загальної кількості безкоштовно передадуть правоохоронцям Київщини, ще не відомо. Все залежатиме від грошових витрат на матеріали, обладнання та заробітну плату будівельникам. Щоб їх покрити, інвестору доведеться продати кілька квартир майбутнього будинку. Решту виділять під соціальне житло міліціонерам. За словами начальника Головного Управління міліції Київщини Віталія Яловенка, така схема будівництва житла спрацює тільки на краще: ефективність роботи правоохоронців безперечно залежить від достойних умов проживання. Тому в Київській області на найближчий час будівництво соціального житла заплановане ще в двох районах - Бориспільському та Обухівському.

Юлія Сінчак
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ВЕТЕРИНАРНА МІЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ ВИЛУЧИЛА 139 КГ НЕЯКІСНИХ ПРОДУКТІВ, ЯКИМИ ЗБИРАЛИСЯ ГОДУВАТИ ДІТЕЙ

06.11.2009

Останнім часом значно збільшилася кількість випадків дитячих харчових отруєнь. Тож, правоохоронці Київщини спільно з санепідемслужбами проводять перевірку місць приготування їжі для дітей, а заразом і постачальників продуктів.
Лише за два тижні працівники відділу ветеринарної міліції досконало обстежили 31 об’єкт, за результатами чого було вилучено 139 кг м’яса, риби й молочних продуктів. притягнено до адміністративної відповідальності 27 осіб.
Найпоширенішими порушеннями у їдальнях і точках збуту виявилися недотримання умов зберігання та використання прострочених харчових виробів. Втім, про температурний режим холодильних камер також мало хто турбується, та й документи, що засвідчують якість продукції, можуть показати далеко не всі.
Так, наприклад, у місті Переяслав-Хмельницький правоохоронці завітали до одного з магазинів, що постачають продукти харчування в дитячі садочки району. Візит не був марним – міліція встигла перехопити 13 кг простроченого товару, який, на щастя, вже не потрапить до дитячих шлунків. А працівники цієї торгової точки навіть не проходили медичну комісію.
Приблизно така сама картина чекала на правоохоронців у Миронівському, Васильківському та Бориспільському районах.
Представники державних органів будуть і надалі перевіряти й контролювати якість продуктів харчування. Тож, у близькому майбутньому їдальні стануть безпечнішими для здоров’я малят.

Любов Задорожна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ВЕТЕРИНАРНА МІЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ ЗНИЩИЛА 178 ТОН НЕЯКІСНИХ ПРОДУКТІВ

06.11.2009

За словами заступника начальника ГУ МВС України в Київській області Анатолія Самойленка, з початку року правоохоронцями вилучено та утилізовано 178 тон неякісних продуктів харчування на загальну суму більше мільйона гривень.
Так, наприклад, нещодавно працівники ветеринарної міліції спільно з управлінням державної служби по боротьбі з економічною злочинністю затримали вантажний мікроавтобус перед в’їздом на одну з оптово-роздрібних баз Києво-Святошинського району, що постачає продукти харчування на Київ. У машині правоохоронці виявили 1500 кг копченого м’яса, що не мало ані маркування, ні супровідних документів, які могли би засвідчувати якість та безпеку товару.
Як розповідає Анатолій Вікторович, продукція перевозилася у пластикових ящиках і тарах з-під бананів. Більше того – сам водій вантажівки навіть не мав санітарного паспорту на автомобіль і особистої медичної книжки, що є недопустимим при транспортуванні м’яса й інших продуктів харчування.
На водія машини міліція склала адміністративний протокол, а товар направила на утилізацію.
Нагадаємо, що, у зв’язку зі збільшенням кількості харчових отруєнь, правоохоронці Київщини продовжують активно перевіряти й контролювати надходження продуктів харчування до їдалень дитячих навчальних закладів.

Любов Задорожна,
ГУМВС України в Київській області





БІЛЬШЕ 10 ГРОМАДЯН КИЇВЩИНИ НЕ ОТРИМАЛИ ТЕРМІН ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ВІД ДВОХ ДО П’ЯТИ РОКІВ ЗАВДЯКИ ДОБРОВІЛЬНІЙ ЗДАЧІ ЗБРОЇ

06.11.2009

Під час проведення жовтневого місячника добровільної здачі зброї свідомі жителі Київщини встигли здати 197 одиниць мисливської та вогнепальної зброї і близько 100 набоїв до них.
Так, більше 10 мешканців області були звільнені від кримінальної відповідальності за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що загрожує позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років.
Втім, міліція керувалася принципом “довіряй, але перевіряй”. І лише за два дні захисники правопорядку перевірили у Ставищанському районі Київської області 672 власника мисливської вогнепальної зброї та спецзасобів.
Задля відпрацювання жителів правоохоронці розробили 38 маршрутів і задіяли майже 100 чоловік особового складу.
Подібні міри виявилися не марними: у громадян, що не здали зброю добровільно, а вирішили відсидітися вдома міліція виявила ряд порушень. Зокрема, жителі Київщини не дотримувалися умов зберігання та встановлених термінів перереєстрації. За ці та інші дії (а точніше, їх відсутність) до адміністративної відповідальності притягнуто 30 чоловік.
Тож, громадянам України варто пам’ятати про правила зберігання й користування “небезпечними іграшками”, аби не мати неприємностей не лише з правоохоронцями, а й із життям власним та своїх близьких.

Любов Задорожна,
ВЗГ ГУМВС України в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera