facebook  ДДСО

 
Новини
03-09-2010 11:12 | Переглядів: 170

Мешканець Київщини вирощував коноплю, аби… годувати рибок

Нещодавно дільничні інспектори Фастівського району знайшли у 65-річного мешканця одного з сіл 45 кущів коноплі висотою два з половиною метри! За словами садівника, травичка знадобилося йому для... годування кіз і риболовлі.  

У ході проведення операції «Мак-2010» старшим дільничним інспектором Фастівського МВ ГУМВС України в Київській області майором міліції Дроботом О.В. та дільничним інспектором Фастівського МВ капітаном міліції Корецьким В.А. під час подвірного обходу громадян в одному з сіл Фастівського району Київської області було виявлено 45 кущів рослини коноплі.

Перебуваючи на одній із вулиць до поля зору працівників міліції потрапив парник, який розміщався на присадибній ділянці за місцем проживання 65-річного місцевого мешканця. Працівники міліції звернули увагу на те, що над парником, прорвавши поліетиленове покриття, виглядали верхівки рослини коноплі. При більш детальному огляді з’ясувалося, що в парнику та на клапті землі за ним дійсно буяє окультурена «травичка».

Господар в очікуванні щедрого врожаю дбайливо доглядав свої рослини, надавав їм усі необхідні для зростання умови: підв’язував, прополював та поливав. Виявлені кущі дивували своїми розмірами – близько двох з половиною метрів у висоту.

Як пояснив сам господар, насіння коноплі він виявив у кормі, який купував для годування перепелиць. Вибравши насіння, у березні місяці цього року посадив його у парнику та за ним. Рослини конопель вирощував для власних потреб, без мети збуту, а саме… для годування кіз, а також використовував у риболовстві.

Наразі встановлено, що виявлені та вилучені кущі є нарковмісними рослинами роду коноплі. Стосовно зловмисника порушена кримінальна справа за ч.1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Тепер йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Варто зауважити, що Головним управлінням МВС у Київській області постійно вживаються заходи по боротьбі із незаконним обігом наркотичних засобів. Ця лінія є одним із пріорітетних напрямків діяльності дільничних інспекторів міліції.

Як розповідає заступник начальника ГУ Юрій Спаський, за вісім місяців 2010 року дільничними Київщини особисто розкрито 358 “наркотичних” злочинів. Окрім 295-ти порушених кримінальних справ до адміністративного покарання притягнуто 130 “садівників диво-травки”.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera