facebook  ДДСО

 
Новини
13-09-2010 15:35 | Переглядів: 194

Заробітчани з Миколаївщини вбили виконроба за 200 гривень

Три тижні переховувалися від міліції рідні брати після скоєння вбивства свого виконроба з Василькова, що на Київщині. Раніше судимих за крадіжки 21-річного Олега та 29-річного Анатолія правоохоронці затримали у них на батьківщині - в Миколаївській області.

В середині серпня до Васильківського міськвідділу міліції звернулась жінка з проханням розшукати її чоловіка. Вона розповіла, що ввечері напередодні зникнення Василь мав зустрітися з будівельниками на об’єкті в селі Крушинка. Після того більше ніхто виконроба не бачив.

Сконцентрувавши всі зусилля на пошуки людини за деякий час працівники міліції виявили в полі загорнуте в простирадла тіло розшукуваного. За висновками судмедексперта, смерть чоловіка настала від ножового поранення в область печінки.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів коло підозрюваних звузилось, а всі сили були направлені на пошуки підлеглих загиблого – братів-будівельників з Миколаївщини. Вже близько трьох тижнів вони переховувались за різними адресами у знайомих жінок і навіть не сподівалися, що їх затримають так швидко. У скоєнні вбивства вони зізналися одразу та з точністю відтворили події трагічного вечора.

Того дня брати отримали по 200 гривень зарплатні від виконроба, молодшому цього виявилося замало. Щоб покращити настрій, ввечері чоловіки розпили пляшку, поплавали в озері, купили трохи їжі та пішли додому. Вони жили в підсобному приміщенні на території будівництва. Коли зайшли у двір, там на них чекав розлючений виконроб. «Останню маршрутку через вас пропустив!», - незадоволено галасував Василь, який чекав на робітників весь вечір, щоб передати єдиний комплект ключів від об’єкту.

Доки старший Анатолій перевіряв чи не зникли раптом будматеріали за час його відсутності, в підсобці між Василем та Олегом почалася бійка. Молодший будівельник схопив зі столика кухонний ніж та вдарив виконроба. Коли на крики забіг Анатолій і побачив все, що там відбувалося, він почав кричати на брата. Боячись, що також може потрапити під його гарячу руку, одразу ж вибіг у двір. Тим часом молодик з ножем в руках перерізав горло Василю, який вже непритомний лежав на підлозі.

До кінця не усвідомлюючи, що наробив, Олег попросив брата допомогти приховати сліди. Вони разом відмили підсобку від крові, замотали жертву в простирадло та вивезли на тачці в поле. Тієї ж ночі на електричці дісталися до столиці. Вранці чоловіки продали свій мобільний та купили білети на потяг до Одеси. Звідти близько 100 кілометрів йшли пішки в рідні місця, щоб не потрапити на очі знайомим.

За фактом скоєння вбивства працівники васильківської міліції порушили кримінальну справу за ч.1.ст115 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera