facebook  ДДСО

 
Новини
14-09-2010 12:05 | Переглядів: 214

На Київщині завершилася операція «Урок»

З першого по десяте вересня на Київщині відбулися загально-державні профілактичні заходи «Урок», що пройшли під патронатом МВС України за участю органів освіти. Дана операція направлена на правовий і соціальний захист дітей, а також попередження злочинності серед неповнолітніх.

За цей час правоохоронці столичного регіону у ході рейдів виявляли школярів, які не приступили до навчання і працювали над усуненням чинників, які призвели до подібної ситуації.

Знаходячи учнів, котрі замість школи, проводили час у комп’ютерних клубах або у барах, служителі закону викликали їх батьків і проводили виховну бесіду, або й складали адміністративний протокол за халатне виконання обов’язків старшими.

Окрім того, під час заходів працівники міліції звертали увагу на реалізацію спиртних напоїв і тютюнових виробів у торгових точках неповнолітнім і притягнення продавців до відповідальності.

Правоохоронці відвідали ряд шкіл і за участю вчителів поговорили з дітьми про те, наскільки важливо приділяти увагу сумлінному навчанню, а не комп’ютерним іграм і нічним прогулянкам з друзями.

Так, наприклад, у броварському районі керівництвом міської ради було вирішено заборонити дітям гуляти після 22:00 без нагляду батьків. Втім, за словами вчителів, дорослі теж далеко не завжди піклуються про власних дітлахів. Досить часто вони сидять у гостях допізна разом із «меншими», не думаючи ні про домашнє завдання, ані про завтрашні уроки.

Тож, має значення не лише розповісти неповнолітнім про шкоду алкоголю, тютюнопаління і вживання наркотиків, а й донести до батьків важливість сумлінного виконання їх обов’язків.  

 

Загалом, впродовж операції працівники ОВС перевірили понад 15 тисяч дітей, 35 із яких повернули до навчання. Близько 50-ти неповнолітніх і півтори тисячі дорослих було притягнуто до адміністративної відповідальності.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera