facebook  ДДСО

 
Новини
15-09-2010 10:08 | Переглядів: 230

Щоб отримати ідентифікаційний код та відсудити житлову площу у рідного батька колишній в’язень зривав з жінок ланцюжки

В місті Бровари, що на Київщині, затримали 25-річного грабіжника, який вдень зривав з жінок золоті прикраси прямо на вулицях міста. Всі жертви злодія – вісім жінок менш, ніж за два тижні,– припустилися однієї неприйнятної для наших часів помилки. Вони носили золото поверх одягу, чим і приваблювали любителя легкої наживи.

Однією з тих самих жертв і стала вчителька місцевої школи. У вихідний день вона якраз поверталася з базару. Руки були зайняті пакунками з продуктами. Молодик з’явився поруч якось непомітно, допоміг притримати двері в під’їзд. Коли вони підійшли до ліфту, запитав – на який поверх. Не встигла жінка сказати, що на шостий, як незнайомець смикнув за її ланцюжок і зник в невідомому напрямку. На жаль, наздогнати його жінці не вдалося. Вона викликала міліцію та чітко описала правоохоронцям грабіжника. Саме такі чіткі і не розгублені дії потерпілих в подібних випадках допомагають працівникам органів внутрішніх справ швидше затримати підозрюваного.

Як скоро з’ясувалося, хлопець лише три місяці тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за численні крадіжки та наркотики. Розпочати знов свою протизаконну кар’єру підштовхнуло безгрошів’я. «Я не можу влаштуватися на роботу – немає ні паспорта, ні ідентифікаційного коду, квартиру батько продав та виїхав в сусідній регіон, мати померла. Потрібні гроші на адвоката та суд» , - розповідає затриманий.

В ході слідства виявилося, що чужі прикраси колишній в’язень збував у ломбарди. Найбільшою здобиччю грабіжника став 27-грамовий ланцюжок. На сьогоднішній день оперативні працівники Броварського міськвідділу міліції проводять заходи щодо виїмки крадених речей. 
 Наразі чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Проти нього порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до шести років позбавлення волі.

До речі, не пройшло і доби, як працівники ДСО затримали ще одного грабіжника з такою ж спеціалізацією. В його кишені при обшуку виявили два золотих ланцюжка з підвісками, які і впізнала приголомшена власниця. З моменту звернення дівчини до правоохоронців і до затримання злочинця пройшло менше години.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera