facebook  ДДСО

 
Новини
17-09-2010 12:05 | Переглядів: 290

“Футбольні зірочки” відкривають юним футболістам шлях у справжнє зоряне майбутнє

 Вже другий рік поспіль під егідою МВС України на території держави проходить дитячий чемпіонат із футболу “Футбольні зірочки”. Для багатьох підлітків ці ігри є мало не єдиною можливістю заявити про себе на стадіоні перед професійними суддями, тож вони з неабияким запалом змагаються за першість.

Так, вчора відбувся фінал третього, обласного етапу змагань на Київщині, котрий пройшов у місті Васильків. Окрім місцевої команди, за перемогу виборювали дітлахи з Броварів, Рокитно, Сквири й Бучі. За словами заступника відділу професійної підготовки Анатолія Ковтуна, кожного року організатори створюють різні вікові обмеження, аби залучити до спорту якомога більше дітей. Цього разу участь брали підлітки від 13-ти до 15-ти років.

Малі футболісти не дозволяли собі жодного відпочинку – в кожному кутку обабіч поля відбувалися останні тренування перед виходом. Там і тут чулися емоції радості за вдалий пас і голосне розчарування після невдачі...

Як зауважив перший заступник голови Київської обласної організації “Динамо” Микола Акусов, гравці демонстрували надзвичайно професійні вміння і серйозне ставлення. Судді ж, у свою чергу, дивувалися культурі поведінки учасників – жодного нечесного удару чи грубого слова у бік супротивника. Такий приклад ще раз довів, що спорт розвиває не лише фізичні, але й моральні сторони підлітків. У юних футболістів любов до спорту затьмарює цікавість до вживання цигарок, наркотиків або алкоголю у поганих компаніях. До речі, саме попередження розвитку поганих звичок серед майбутнього покоління і дитячої злочинності спонукало працівників міліції на проведення спортивних змагань серед школярів.

Після тривалої й досить напруженої боротьби перемогу здобули Васильківці (саме вони представлятимуть тепер Київську область на четвертому етапі, котрий пройде у місті Черкаси). Друге й третє місця розділили між собою Сквира й Рокитно. Втім, жодна з команд не була позбавлена нагороди – учасники отримали дипломи змагань, а кращі воротар, нападник і захисник – спеціальні кубки. Врешті-решт, кожен з цих дітлахів, будь він переможцем чи переможеним, має шанс через кілька років перевершити своїх футбольних кумирів – лише б не опускали рук...


Любов Задорожна,
ВЗГ ГУМВС України в Київській області


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera