facebook  ДДСО

 
Новини
11-10-2010 09:25 | Переглядів: 299

Міліціонери Київщини затримали розбійників, які за 2000 гривень ледь не забили до смерті 73-річну пенсіонерку

В середині вересня до згурівської центральної районної лікарні, що в Київській області, карета швидкої медичної допомоги доставила 73-річну пенсіонерку з тілесними ушкодженнями явно кримінального характеру. Відібрати пояснення у бідолашної, яка знаходилась в шоковому стані, було неможливо.

За словами заступника начальника Згурівського РВ Олександра Пойди, в ході оперативних заходів з’ясувалося, що напередодні тим самим селом роз’їжджали двоє молодих хлопців циганської національності. Вони скупали у місцевих жителів акумулятори та пір’я. Селяни не даремно звернули увагу на те, що заїжджі гості під час спілкування з господарями намагалися зайти прямо у двір.

Саме так чоловіки обирали об’єкт для подальшого нападу. Того дня вони вже побували на подвір’ї потерпілої баби Галини, а вночі вирішили відвідати і її хату. Будинок стоїть при самому в’їзді в село, тому ніхто з сусідів не міг чути, як знущаються нелюди з літньої жінки. Один із зловмисників тримав стареньку, інший – шукав гроші, а коли пенсіонерка намагалася кричати, бив по голові ломом. Тортури продовжувалися до тих пір, поки вона не віддала 2000 гривень. Чоловіки покинули закривавлену господарку на підлозі, вийшли та закрили вхідні двері на гачок.

Врятувала жінку від неминучої смерті сусідка Ольга Федорівна та вірний пес потерпілої. Побачивши собаку Галини у себе на подвір’ї, жінка здивувалася, адже ніколи сусідського песика не відв’язували. Коли сусідка привела чотирилапого друга додому, двері будинку були зачинені, а у дворі нікого не було. Куди могла піти Галина, жінка навіть не здогадувалася. Серце подруги було не на місці. За кілька годин вона знову пішла до пенсіонерки. Побачивши у вікні суцільний безлад, Ольга Федорівна відчинила хату та ледь не зомліла. На підлозі сиділа і щось бурмотіла закривавлена Галя. Жінка покликала сусіда, який негайно викликав швидку. 

Як з’ясувалося трохи пізніше, на цьому цигани не зупинилися. Примітивши в сусідньому селі ще одну жертву, тієї самої ночі чоловіки завітали і до неї. На щастя, старенької вдома не було – поїхала до доньки. Непрохані гості так само вибили двері та викрали з будинку телевізор, документи від нього і були такі. 

Затримати чоловіків вдалося спільно з колегами з Чернігівської області. Зловмисники встигли скоїти злочини і там. За попередньою інформацією цигани причетні до скоєння 15 подібних епізодів. Наразі вони знаходяться в одному із слідчих ізоляторів Чернігівщини. Проти чоловікіів порушені кримінальні справи за крадіжки та розбої. До дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна – таке покарання передбачено Кримінальним кодексом України.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків та якісне виконання поставлених завдань працівників Згурівського РВ в міліцейському главку Київщини нагородили відзнаками МВС України «За відзнаку в службі» І та ІІ ступенів.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera