facebook  ДДСО

 
Новини
11-10-2010 10:03 | Переглядів: 274

В Київському регіоні охоронник організував пограбування клубу, щоб повернути дружині весільні гроші

Все, як у кіно. Поки охоронник пограбованого інтернет-клубу імітував в лікарні струс головного мозку, працівники Макарівського райвідділу міліції затримали розбійника, який виніс із закладу понад 100 тисяч гривень. Саме цей чоловік розповів правоохоронцям про свого спільника, який все організував.

25-річний охоронник на ім’я Микола знав: за кілька днів хазяїн клубу, що в смт. Макарів Київської області, планує вивезти із сейфу кількамісячну виручку та покласти гроші на банківський рахунок. Як здавалося Миколі, це був єдиний для нього шанс повернути дружині весільні гроші, які близько двох років тому він програв на ігрових автоматах.

Чоловік швидко знайшов собі досвідченого спільника та головного героя запланованої кримінальної вистави – Олексія, який неодноразово був засуджений за крадіжки та шахрайство. Тієї ночі все виглядало наступним чином.

Клуб працює цілодобово, тому Микола зробив все необхідне, щоб до четвертої години ранку в приміщенні нікого не було. Дівчина-касир залишалася на робочому місті. Здивовано подивившись на охоронника, який запропонував витрухнути сміття з пилососу, дівчина продовжувала підраховувати касу. За кілька хвилин вона почула крики на подвір’ї. Двері відчинилися і чоловік у масці підбіг до неї. Погрожуючи вбити, кинув їй в обличчя чорний поліетиленовий пакет і наказав скласти туди всі гроші з сейфу. Життя дорожче, і дівчині довелося підкоритися. Коли все скінчилося, вона викликала міліцію і швидку допомогу.

На землі біля входу лежав побитий і закривавлений охоронник. Лише згодом з’ясується, що травми та подряпини наніс він собі сам, а головокружіння постійно імітував, аби на час пошуків бандита переховатися в лікарні. Окрім чималого кримінального досвіду зниклого з грошима зловмисника, роботу правоохоронців ускладнило й те, що камери спостереження у клубі не працювали вже близько двох місяців. Проте це не завадило затримати бандита протягом доби в столиці. Гроші згодом виявили на околиці Макарова в недобудованому гаражі та після завершення слідчих дій будуть повернуті власнику.

За словами заступника начальника Макарівського РВ Олега Янчинського, наразі організатор та його спільник знаходяться під вартою. У скоєному чоловіки зізналися. Проти них порушена кримінальна справа за ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій. За скоєння такого злочину законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

До речі, аби не випробовувати долю вдруге, касир звільнилася з роботи наступного ж дня.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera