facebook  ДДСО

 
Новини
26-10-2010 13:00 | Переглядів: 274

Тягне, як магніт, усе, що погано лежить… На Броварщині одним крадієм стало менше

Професію крадія 21-річний мешканець Київщини розпочав 3 роки тому досить екстремально. Перша спроба була вдалою. Господарі домівки, куди натрапив домушкник-початківець неначебто самі спокусили його до активних дій. Відверто відчинені вікна балкону на верхньому поверсі житлової будівлі вабили доступністю.  

Отже, гайнувши з даху 4-го поверху у середину квартири, «альпініст» без зайвих труднощів віднайшов майже 3 тисячі доларів США, які ніби на нього й очікували, адже були неприхованими.  

Тоді, крадіжку розкрити не вдалося, і можливо, якби хлопець зупинився, усе б йому минулося. Втім, за правилом, перша вдала спроба будь-якого досвіду надихає до подальших «подвигів».

Чергового разу, хлопцеві вдалося «заробити» майже 3 тисячі гривень. Сума менша за попередню, втім, пропорційно меншими були й зусилля витрачені на їх здобуття. Кримінальний «куш» був зірваний дотепником не виходячи з дому. Системний блок до комп’ютера молодик викрав у …себе а точніше у власної родини, яка утримувала «горе»-родича, аби він ні в чому не нуждався.  

Насправді, останній дійсно, не мав крайньої потреби у коштах. Батьки забезпечували «дитинку» усім нагальним. Голодним і босим не ходив. Хоча будучи цих років, міг би заробляти й власну трудову копійчину. Над причинами, що спонукають нашу молодь обирати хиткий шлях життя за «вовчими» законами необхідно замислюватися усім нам – родинам, суспільству й владі. Усім гуртом вболівати за зростаюче покоління, яке втрачаємо у алкоголізмі, наркоманії, розпусті та криміналі...  

На що ж були потрібні гроші нашому «героєві» ? Без вагань пускалися вони на вітер розваг і осідали у барах, дискотеках і комп’ютерних іграх...

З часом, він став знахабнілою істотою і крапка була поставлена. Гроші скінчилися саме у процесі ігор, в одному з розважальних закладів міста Бровари. Візитер скористався відсутністю касира і забрав з каси майже 2 тисячі гривень, але був помічений. Грубо відштовхнув працівницю, яка повернулася і гайнув до дверей. Свідки грабежу повідомили про пригоду до Броварської міліції. Втікач був затриманий. 
За словами в.о.слідчого СВ Броварського міськвідділу молодшого лейтенанта міліції Маріанни Панченко, - під час слідства затриманий спокутував свою провину каяттям у скоєному, прагненням виправити життя. Втім, усвідомлення злочину не звільняє від покарання, яке передбачає роки ув’язнення. Слідство у кримінальній справі, порушеній за ч.2 ст.186 та ч.2 і ч.3 ст.185 триває. Обвинувачуваному загрожує до 6 років позбавлення волі.

Ксенія Крикунова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera