facebook  ДДСО

 
Новини
29-10-2010 12:31 | Переглядів: 243

Дім – «фортеця», яку необхідно оберігати

Квартирні крадіжки – найпоширеніший вид злочину. Може злодії стали хитрішими й витонченішими, а господарі дуже необачними і наївними, та кількість такого виду роду криміналу не зменшується. Де лише не ховають хазяї ключі від житла: в поштових скриньках, під килимком, у горщиках з квітами тощо. А ще відкрита кватирка, «багаті» на вигляд вхідні двері – і крадій вже здатен долати будь-які перешкоди.

Розшуковці запевняють: злодії ніколи не посунуться на невідому територію, поки не отримають детальну інформацію про приміщення. Перед «справою», вони і наносять візити, і стежать у бінокль, і навіть розпитують ваших сусідів, які із задоволенням поділяться тим, коли і як надовго ви залишаєте оселю. Тому не зайве нагадати, що ваш будинок – це фортеця, яку необхідно оберігати. 

З початку року працівниками міліції Білої Церкви зареєстровано 64 квартирні крадіжки, на жаль, лише по 23 з них - пред’явлено обвинувачення. За статистикою, грабують переважно вдень – коли люди йдуть на роботу чи навчання. Найпопулярніший день тижня, коли кояться квартирні крадіжки – п’ятниця. За жовтень зареєстровано декілька крадіжок, які скоїли родичі, або знайомі, які є частими гостями в домі. 

Легше крадіжку попередити, ніж потім відшукати домушника. Звісно, однією з найнадійніших вважається послуга державної служби охорони, хоча це недешеве задоволення, проте виправдане. Отож, міліція Білої церкви рекомендує:

1. Встановити надійні віконні грати. На них не бажано економити, варто надійно приварити і зацементувати (актуально для перших і останніх поверхів);

2. Замовити міцні(можливо подвійні) двері з врізними замками (їх практично неможливо вибити) і обладнати їх вічками;

3. Забороніть дітям, які лишаються самі вдома, відкривати двері незнайомцям, навіть якщо ті представляються працівниками міліції чи соціальних служб;

4. Бажано не розповідати сусідам куди, коли і як надовго ви їдете;

5. Не залишайте дорогоцінні речі на видному місці і не розповідайте родичам , знайомим, де ви зберігаєте гроші та коштовності.

Світлана Лісовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera