facebook  ДДСО

 
Новини
09-11-2010 15:42 | Переглядів: 319

За крадіжку капусти – три роки тюрми

Осінь – гаряча пора для збору врожаю. Власники фермерських господарств ще з весни розпочинають важку роботу: обробляють землю, висаджують розсаду, все літо дбайливо доглядають її в надії отримати гарний врожай, вкладаючи в це не тільки власні зусилля, а ще й чималі кошти. Проте, знаходяться особи, яким байдуже до чужої праці, головне покращити за чийсь рахунок своє матеріальне положення.
Так, нещодавно до чергової частини Фастівського МВ надійшла заява від приватного підприємця Костянтина про те, що з його земельної ділянки, розташованої в селі Фастівець, злодій намагається поцупити зібраний врожай капусти. Для з’ясування всіх обставин справи черговим на місце пригоди було направлено слідчо-оперативну групу.
З’ясувалося, що Костянтин, маючи в господарстві земельну ділянку в декілька гектарів, займався вирощуванням капусти. Врожай дозрів і він разом зі своїми помічниками збирав його та складав до мішків-сіток, які для зручності на деякий час залишалися на полі для подальшого перевезення до сховища. Після важкої праці господар повіз помічників по домівках, маючи намір швиденько повернутися та закінчити розпочату справу. Наглядати за зібраним врожаєм залишив кума. Будучи заклопотаними цього дня важкою працею, чоловіки так і не помітили, що за ними стежать.
Проживаючий у сусідньому селі Борис, також приватний підприємець, у справах завітав до Фастівця, де дорогою йому і трапилися чоловіки, які в полі збирали капусту. Напевно, справи у власному господарстві йшли кепсько, тому в його голові швидко народився план, як легко покращити своє становище. Займаючись аналогічним бізнесом, чоловік добре знав усі тонкощі процесу збирання врожаю і розраховував на те, що буде мати вдосталь часу для задуманого. Сівши за кермо мопеда з саморобним кузовом, він вирушив до поля, де залишилася зібрана капуста. Його розрахунки справдилися, врожай лежав на місці, а охоронців не було. Не гаючи часу, чоловік вправно «хазяйнував» у полі, швидко наповнюючи кузов мопеда. Та закінчити свою темну справу йому не вдалося. На щастя, юнак, який мав охороняти врожай та тимчасово відлучився, повернувся до поля, де і запримітив підозрілі вогники автотранспорту і, відчувши щось неладне, швидко звернувся до міліції за допомогою і, як виявилося, недаремно.
Під час затримання у горе-фермера з кузова було вилучено 12 сіток з капустою, близько 300 кг, що завдало збитку господарю більш ніж на 1000 грн. Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 статті 185 (Крадіжка), що карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Мирослава Новохатня
ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera