facebook  ДДСО

 
Новини
22-11-2010 12:05 | Переглядів: 324

Щоб зброя не «почала розмовляти»…

У п’ятнадцять років виникає багато суперечок між однолітками, в тому числі й за дівчат. Днями сварка між двома неповнолітніми не обійшлася без зброї. Двоє хлопців зустрілися на зупинці громадського транспорту, щоб поговорити. Слово за слово, неповнолітній К. дістав із внутрішньої кишені пістолет іноземного виробництва і вистрелив у живіт свого товариша. Хлопець був доставлений в міську лікарню з проникаючим пораненням, де його прооперували й помістили до хірургічного відділення. Зараз він знаходиться у важкому стані. Інший неповнолітній затриманий, по даному факту порушена кримінальна справа. Цей жахливий випадок можна віднести на стосунок батьківської недбалості, адже зброя знаходилася в доступному для підлітка місці.

Тенденція до «озброєння» мешканців столичної області наочна. Наявність зброї у приватному користуванні висуває певні і серйозні вимоги до її власників. Незабезпечення належних умов зберігання, відсутність сейфа, несвоєчасна перереєстрація, зокрема через зміну місця проживання, передавання зброї особі, яка не має права на користування нею, надмірне захоплення алкоголем, бійки в сім’ї, бешкетування – при перевірці умов зберігання «стволів» за місцем проживання працівники дозвільної системи разом з дільничними інспекторами міліції беруть до уваги всі негативні моменти поведінки. Проте, на жаль, нам ще далеко до спокою. У побуті нерідко сімейні та сусідські чвари змушують людей дивитися на ситуацію крізь прицільну планку… 

Втім, у такі моменти мало хто усвідомлює, що за помилкою слідуватиме й покарання. Окрім адміністративних штрафів, порушники можуть отримати кримінальну відповідальність, яка передбачає до трьох років позбавлення волі.  

Досягти рівноваги між правом на самозахист, яке більшість з громадян пов’язує з придбанням зброї, і відповідальністю за свої вчинки – це досягти гармонії між добром і злом. Потрібно для цього не так вже й багато – залишитися людиною за будь-яких обставин.

Світлана Лісовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera