facebook  ДДСО

 
Новини
06-12-2010 15:33 | Переглядів: 287

На Київщині молодик повернувся на місце скоєння вбивства, щоб знайти 24 гривні

В одному із сіл Броварського району, що на Київщині, 20-річний хлопець жорстоко вбив 70-річну пенсіонерку. Спочатку його здобиччю стали 560 гривень та мобільний телефон бідолашної. Проте на цьому нелюд не зупинився: за добу він повернувся на місце скоєння злочину, щоб ще чимось поживитися. Тієї ж ночі зловмисника затримали правоохоронці.

Безгрошів’я, пияцтво, відверте небажання працювати та доступність легких грошей – головні причини, що штовхають молодь на злочин. Найбільш незахищеними в таких випадках є люди похилого віку, які зазвичай, навіть двері на ніч не зачиняють, а ще примудряються з невеличких пенсій відкласти копійчину на чорний день. 

За словами голови Семиполківської сільради Миколи Василенка, такої нелюдяності і жорстокості тут не бачили дуже давно. 


 

Пізно ввечері двері в будинку Надії Василівни відчинилися і в кімнату увійшов знайомив парубок. Хлопець колись допомагав жінці орати город. «Давай гроші!» - почав вимагати гість. Від несподіванки жінка підняла матрац та дістала звідти 560 гривень. Щоб пенсіонерка не повідомила в міліцію, підігрітий горілкою чоловік взяв металеву палицю та вдарив її по голові, а щоб не кричала закрив потерпілій рот. Коли ж жінка перестала дихати, накрив тіло покривалом, схопив зі столу її мобільний та пішов. Знаряддя злочину викинув в болото, що неподалік.

За словами начальника Калитянського СВМ Миколи Симоненка, в ході слідства з’ясувалося, що наступного вечора до будинку потерпілої зловмисник прийшов зі своїм товаришем. Знайомий витяг з літньої кухні весь алюмінієвий посуд, а зловмисник зайшов до будинку впевнитися, що про загибель жінки ще нікому не відомо. Хлопець почав нишпорити поруч із тілом та знайшов ще 24 гривні. Заховану чималу суму нелюд так і не знайшов.

Наступного дня до будинку Надії Василівни завітала сусідка. Про жахливу знахідку вона одразу повідомила чоловіку, що мешкав поруч. Викликали лікаря. Ніхто не сумнівався, що покійна померла своєю смертю, проте медик побачив зовсім інше й одразу повідомив в міліцію. Злагоджена та копітка робота правоохоронців одразу дала результати. Вже за шість годин після отримання інформації особу підозрюваного у скоєнні вбивства встановили та затримали. Ним виявився раніше засуджений за крадіжки місцевий житель. У скоєному затриманий зізнався. 

Наразі проти нього міліція порушила Кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Молодику загрожує довічне ув’язнення. Також правоохоронці вирішують питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності за укриття тяжкого злочину товариша затриманого, проти якого вже порушено кримінальну справу за крадіжку.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera