facebook  ДДСО

 
Новини
13-12-2010 16:13 | Переглядів: 263

Після п’ятирічної перерви до України повернувся Чемпіонат з Універсального бою

У Києві на території Республіканського вищого училища фізичної культури та спорту пройшов Чемпіонат України з Універсального бою. Організаторами проведення змагань стали Спортивна Федерація з Універсального бою та Комітет з питань фізичної культури та спорту. Загалом у проведенні Чемпіонату прийняло участь десять різних організацій, серед яких була і дитяча спортивна школа Динамо. Після довгих п’яти років перерви, Чемпіонат з Універсального бою в Україні провели вперше.

Історія самого Універсального бою, як самостійного виду спорту напрочуд цікава. Цей вид боротьби включає у себе техніку чи не усіх бойових єдиноборств, таких як рукопашний бій, самбо, джиу-джитсу, карате, бокс та інших, поєднуючись із прикладними видами спорту, як стрільба та метання холодної зброї. Універсальний бій являється спортивним силовим двобір’ям, серед яких, перший вид – подолання спеціальної полоси перешкод, у процесі якої виконується біг, лазання по сітці та канату, метання ножів, стрільба та інші види фізичних вправ. Другий вид – поєдинок борців на ринзі. Ідея створення нового виду спорту зародилася у 1996 році. У вересні 2000-го у Вінниці відбувся конгрес Міжнародної любительської Федерації «Універсальний бій», яка потім була зареєстрована згідно з рішенням конгресу 12 грудня 2000 року у Франції, у префектурі Парижа. Першим президентом Федерації став Новиков Сергій Петрович, кандидат педагогічних наук, олімпійський чемпіон з дзюдо.

У Києві першість на Чемпіонаті виборювали тридцять учасників з різних областей України: Харківської, Запорізької. Чернівецької, Херсонської, Чернігівської, Волинської, Київської, Дніпропетровської, Хмельницької. Серед переможців Кияни: Олександр Коваленко, у ваговій категорії 65 кг, Віктор Мокрий, у ваговій категорії 85 кг, які вибороли перші місця. Усім переможцям вручили цінні призи та грошові винагороди, чим учасники були приємно здивовані. Організатори мають наміри тепер щороку проводити Чемпіонат України з Універсального бою та привернути до цього виду спорту більше уваги спортсменів та громадськості.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera