facebook  ДДСО

 
Новини
14-12-2010 12:52 | Переглядів: 292

Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 24 роки тому Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це стало найважливішим і переломним етапом у битві за життя мільйонів людей на планеті.

У листопаді 1986 року були запроваджені в дію 1-й та 2-й енергоблоки ЧАЕС, 30 листопада був завізований Акт прийому в експлуатацію цього об'єкту під назвою "Укриття", а вже 14 грудня надрукували Повідомлення ЦК КПРС та Ради Міністрів СРСР: "На Чорнобильській атомній електростанції в результаті здійснення великих наукових, технічних і інших заходів завершений особливо важливий етап робіт по ліквідації наслідків аварії. Державною комісією прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд пошкодженого енергоблоку. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Після проведення всіх необхідних заходів по забезпеченню безпеки введені в дію перший і другий енергоблоки електростанції. Завершення цього етапу, виконання в стислі терміни великомасштабних задач по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС стало можливим завдяки самовідданій, героїчній праці робочих, інженерів і техніків, учених і фахівців, воїнів Радянської Армії".

Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже більш двох десятків років не втихає в нашій свідомості. Ця трагедія зачепила кожного. З глибокою пошаною схиляємося перед пам’яттю героїв-рятівників, які віддали своє життя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистивши тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від розповзання смертельної небезпеки.

З шести тисяч правоохоронців Київщини, які приймали участь у ліквідації аварії, чималу кількість складали працівники Обухівської міліції. Так, на боротьбу з трагедією з району вирушило 90 ліквідаторів, 27 із яких вже немає в живих, а 63 людини повернулися інвалідами другої і третьої групи. 

Без перебільшення можна сказати, що завдяки героїчним зусиллям ліквідаторів - «чорнобильців» була врятована екологічна ситуація на території більшої частини Європи. Ви суттєво зменшили розміри шкоди, завданої чи не найстрашнішим лихом 2-го тисячоліття – аварією на ЧАЕС.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera