facebook  ДДСО

 
Новини
27-12-2010 12:37 | Переглядів: 466

Петарда – небезпечна забавка

Наближаються зимові свята. У торгівельних закладах з’являється один з атрибутів цієї пори – феєрверки та петарди. Втім, не усі вони відповідають нормам безпеки. Щороку в Україні від вибухів петард та феєрверків зазнають поранень тисячі людей, виникають пожежі. Працівники міліції виявляють чимало порушників, які всупереч забороні продавати петарди і феєрверки без спеціального дозволу все ж таки ризикують і займаються незаконним підприємництвом.

З грудня-місяця органи і підрозділи внутрішніх справ Київської області провели комплекс спеціальних профілактичних заходів з відпрацювання ринків, магазинів, комерційних структур, торговельних закладів, зберігання, можливої реалізації населенню області піротехнічної продукції. За словами заступника начальника Броварського МВ підполковника міліції Руслана Хартановича, цього року у торгівельній мережі спостерігається зменшення піротехнічної продукції. Викликано це посиленням вимог з боку держави до суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються її реалізацією. Як наслідок, зареєстровано значно менше нещасних випадків, пов’язаних із використанням цього товару.  

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою адміністративну відповідальність за ст.195-6, а саме: накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. 

На порушника очікуватиме більш жорстке покарання у разі вчинення повторних дій, у вигляді накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Броварський МВ звертається до громадян із проханням бути пильними і дбати про власну безпеку під час використання піротехнічних засобів. Купуючи товар, звертайте увагу на сертифікацію товару, наявність інструкції із застосування та термін придатності. Використання саморобних та неякісних товарів може призвести до небажаних наслідків.

Якщо Ви придбали феєрверки, петарди, або іншу подібну продукцію:
(Згідно Наказу МВС України №1649 від 23.12.2003 «Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів»)

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- Кидати побутові піротехнічні вироби (ППВ), ударяти по них будь-якими предметами, тягти за фітіль;
- Переносити ППВ кишенях, під одягом, зберігати без пакування;
- Якщо у приміщенні є маленькі діти - залишати ППВ без догляду;
- Будь-яка переробка ППВ та їх розбирання;
- Використання ППВ другого і третього класу небезпеки особам молодше 18 років;
- Використовувати ППВ, які створюють ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків;
- Кидати приведені в дію ППВ під ноги перехожим, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів домів та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;
- Використання ППВ особами, які знаходяться у нетверезому стані.


Пам’ятайте, особи, які порушуватимуть вимоги реалізації та використання ППВ притягуватимуться до відповідальності згідно чинного законодавства.


Ксенія Крикунова, Броварський МВ ГУ МВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera