facebook  ДДСО

 
Новини
02-02-2011 16:46 | Переглядів: 337

Протягом останніх двох тижнів на Київщині задокументовано 13 фактів розповсюдження наркотиків на території навчальних закладів, більшість з яких – у школах

На Київщині триває операція під умовною назвою «Генофонд». Для відпрацювання навчальних закладів, об’єктів дозвілля молоді, де можуть вживати або ж збувати наркотичні засоби, протягом останніх двох тижнів окрім міліціонерів залучалися представники органів освіти райдержадміністрацій, викладацький склад навчальних закладів, інші служби.

На сьогоднішній день в Київській області на обліках лікарів-наркологів за немедичне вживання наркотичних засобів перебувають 38 неповнолітніх. За період відпрацювання працівники міліції перевірили 641 заклад. Найголовнішою метою під час проведення бесід у школах, ліцеях, гімназіях, технікумах та вищих навчальних закладах стало попередження схиляння дітей та молоді до вживання наркотиків і втягнення їх у протиправну діяльність, пов’язану з обігом наркотичних та психотропних речовин. 

Окрім профілактичної роботи міліціонери зафіксували 13 фактів розповсюдження наркотиків на території навчальних закладів та поблизу них. В результаті – вилучено 46 грамів наркотичних засобів, серед яких марихуана, ацетильований опій, макова соломка і навіть героїн. Три факти незаконного обігу наркотиків скоєно за участю дітей. Як з’ясувалося, найбільше від поширення страшного зілля потерпають школярі – категорія, яку найлегше втягнути у наркотичну прірву.

Так, поблизу двох загальноосвітніх шкіл міста Василькова були затримані чоловіки (31 та 21 років), у яких вилучили коноплю та екстракт опію. З якою метою вони прибували на прилеглих до навчальних закладів територіях, наразі з’ясовується. Також в під час перевірок в місті Ірпінь на території одного з вищих навчальних закладів у 42-річного громадянина вилучили героїн. У студента третього курсу одного з технікумів Миронівського району в кімнаті гуртожитку міліціонери вилучили 10 гр. коноплі. За даними фактами порушені кримінальні справи. Ведеться слідство.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera