facebook  ДДСО

 
Новини
17-02-2011 09:33 | Переглядів: 364

За хибний виклик – до суду

        Проблема хибних викликів дуже дошкуляє правоохоронцям, вони завдають великої матеріальної та моральної шкоди ОВС, перешкоджають розкриттю інших вчинених злочинів, заважають оперативно реагувати на правопорушення. Про це варто знати, адже за хибний виклик можна потрапити до суду.

Коли трапляється біда, люди одразу ж звертаються за допомогою до певних служб. Навіть діти знають, що «101», «102», «103» - це телефони екстреної допомоги у відповідних ситуаціях . І тут не до жартів.

         Нажаль, серед тих хто звертається за допомогою до міліції, є й такі, що не розуміють, чи не хочуть розуміти призначення цієї служби. Бувають навіть випадки, коли люди навмисне намагаються ввести в оману працівників міліції. Нерідко легковажні громадяни вдаються до своєрідних жартів, викликаючи міліцію заради «розіграшу» когось із приятелів. Втім нічого смішного у подібних ситуаціях немає. Адже за хибний виклик доведеться відповідати. Мірою покарання може бути не лише штраф, а й позбавлення волі.

Не слід забувати і про інший аспект цієї проблеми. Адже, працівники міліції реагують на кожний виклик. Виїжджаючи ж на хибні виклики, вони лише марнують дорогоцінний час. У той самий час їхня допомога, можливо, вкрай необхідна тим, хто дійсно потрапив у біду. Тож, перш ніж звертатись до міліції з подібними жартами, слід добряче поміркувати про можливі наслідки:

Стаття 259 КК України. Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

1.     Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу, або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається штрафом від п’ятдесяти до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

2.     Теж саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - карається позбавлення волі на строк від двох до семи років.

 ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera