facebook  ДДСО

 
Новини
21-02-2011 16:37 | Переглядів: 318

На Київщині працівники ДАІ затримали малолітніх автоугонщиків

На Київщині працівники ДАІ  затримали малолітніх автоугонщиків. Невідомо, якою кількістю аварій та людських жертв закінчилися б «дитячі» розваги на  шаленій швидкості, якби не злагоджені дії працівників міліції та карного розшуку Бориспільського району. 

          

Групу з п’яти осіб, що спеціалізувалася на викраденні автотранспорту затримали на Бориспільщині. Наймолодшому зловмиснику було всього 15, найстаршому 20. Молоді люди обирали машини, у яких не була встановлена система сигналізації,  із легкістю зламували дверцята та катались з вітерцем по району, дорогою підбираючи супутниць і  розпиваючи спиртні напої.  Розважившись вдосталь, викрадачі залишали транспорт, прихопивши із собою акумулятор, магнітофон, і все те, що могло сподобатись їм у салоні, а на останок знімали із залізного коня колеса. Всього на рахунку групи зафіксовано близько чотирнадцяти епізодів злочинної діяльності: шість крадіжок та вісім угонів автотранспорту. 

Попалися юні зловмисники під час одного зі своїх заїздів. Компанія молодих людей мчала на викраденому автомобілі, ігноруючи світлофори,  розмітку і правила дорожнього руху. На щастя, гонщиків вчасно затримали працівники ДАІ. Водій та всі пасажири машини були у нетверезому стані, документів, що підтверджували б право власності даних осіб на автомобіль, відповідно не мали. Усіх порушників затримали на місці. У ході слідства з’ясувалося, що більшість із них навчилися у місцевих школах, а дехто уже навіть мав судимість за аналогічні злочини.

 Проти затриманих порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 289 та ч. 2 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка вчинена повторно або за попередньою змовою осіб). Особам, які досягли 18-річного віку, доведеться відповідати ще й за ст. 304 Кримінального Кодексу України, за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. Тепер замість щасливих юнацьких років, автовикрадачам загрожує від 5 до 8 років тюрми.

          

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera