facebook  ДДСО

 
Новини
01-03-2011 11:37 | Переглядів: 417

Звернення Державтоінспекції до водіїв! Основні вимоги при проходженні державного технічного огляду транспортних засобів у 2011 році.

Державтоінспекція Київської області нагадує всім власникам транспортних засобів, що з 15 січня по 15 грудня поточного року проводиться державний технічний огляд транспортних засобів.

Техогляд транспортних засобів незалежно від форми власності проводиться з такою періодичністю: 

• два рази на рік - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев'ять з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів 

• один раз на рік - засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тони, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги, тощо

• один раз на два роки - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев'ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тон, а також мотоцикли, мопеди, мототрицикли та інші механічні транспортні засоби.  

Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем. 
Відповідно до вимог п. 26 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 № 606 «Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів» для проведення техогляду засоби працівникові Державтоінспекції подаються такі документи:

• паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, для фізичних осіб, копії довідки ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм, для юридичних осіб. 

• протокол перевірки технічного стану, виданий уповноваженим суб’єктом господарювання не раніше 45 діб до дати проведення технічного огляду або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів. 

• реєстраційні та інші документи, що підтверджують право використання зазначеного транспортного засобу. 

• посвідчення водія, що дає право керувати транспортним засобом відповідної категорії та талон до нього. 

• поліс обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування. 

• на транспортні засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, додатково подається свідоцтво про підготовку водіїв засобів, що перевозять небезпечні вантажі. 

• на транспортні засоби, що працюють на газовому паливі, документ, що підтверджує випробовування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації. 

• у разі встановлення на засобі спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв дозвіл(и) на їх встановлення та використання. 
Юридичними особами додатково подається розрахунок податку з власників засобів. У разі відсутності будь-якого документа, визначеного цим пунктом, техогляд не проводиться.

Відповідно до п. 9 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України фізичні особи, які є власниками транспортних засобів, що підлягають технічному огляду один раз на два роки, при проходженні у 2011 році технічного огляду або знятті транспортних засобів з обліку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють зняття з обліку або технічний огляд квитанції або платіжні доручення про сплату за 2010 рік податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року.

Нагадуємо, що власники мопедів, які зареєструвались в підрозділах РЕР протягом 10-ти днів після реєстрації повинні пройти технічний огляд. При проведенні ДТО вказаної категорії транспортних засобів згідно статті 2 Закону України „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” мопеди, що мають об’єм циліндра двигуна до 50 куб. см не є об’єктами оподаткування, відповідно, податок їх власниками не сплачується. 

Відповідно до п.12 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 № 606 «Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів» працівник Державтоінспекції видає талон про проходження техогляду на кожний справний та укомплектований відповідно до призначення ТЗ за наявності документів, зазначених вище, та у разі відсутності даних про їх можливе противоправне використання або несплату штрафу за адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.  
Звертаємо увагу власників транспортних засобів: кінцевий термін проходження чергового технічного огляду в поточному році зазначено на діючому талоні.

Керування транспортним засобом з простроченим талоном ДТО передбачає адміністративну відповідальність за ст. 121 ч. 1 КУпАП (штраф – від 340 до 425 грн.)

УДАІ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera